Att ha haft en underbar Great Gatsby-kväll!

 

3V6A8497 (1)

 
 

I lördags var det alltså dags för vår Great Gatsby-fest!

Såhär såg jag och Svåra Lena ut minsann. Inte världens bästa bild, men försöker man ta bild på toaletten så blir det såhär. Jag hade en kort peruk och kände mig mycket tjugotalsdansös och funderade hela kvällen på om man kanske skulle klippa sig sådär om man kände sig lite crazy nån gång. Och så klänning och smycken från Ebay (bästa stället, I shit you not) och röda läppar och mycket eyeliner.

Vi var redo!

 
 

3V6A8513 (1)

 
 

Vi hade hyrt källaren på Johan P –

(en svinbra lokal om man vill ha fest eller bröllopsmiddag eller så för övrigt, jag har sneglat på den i över ett år och funderat på vad tusan man kunde hitta på där nere och nu fick vi äntligen en anledning) och medan de andra gjorde sig klara hemma och på hotellet så pyntade vi upp lokalen.

 
 

3V6A8462 (1)

 
 

Personalen förberedde ett bord med mingel-Prosecco …

 
 

3V6A8451 (1)

 

3V6A8510 (1)

 
 

… och en egen drinklista med tidsenliga cocktails.

 
 

3V6A8432 (1)

 
 

… Medan vi tände ljus…

 
 

3V6A8423

 

3V6A8441

 

3V6A8438

 
 

… och tog selfies.

Där ser ni Vaxgudinnan också, dagen till ära i svart peruk. Mycket bra på att tända ljus.

Dukningen var egentligen ganska enkel och bestod av en helsikes massa strutsfjädrar (inga djur kom till skada under festen) som jag gjort bordsdekorationer av genom att sticka in dom i block med oasis som jag stoppat i krukor. Snabbt och enkelt och blev lagom effektfullt, så det är ett dukningstips om det vankas nåt extra.

 
 

3V6A8521 (1)

 
 

Sen var det klart!

 
 

3V6A8524

 
 

Vi gick upp för at invänta dom andra!

Det var mycket roligt att vandra utklädd genom stan måste jag säga. Alla blev så himla glada när dom såg oss! Precis allt blir roligare när man klär ut sig.

 
 

3V6A8534

 
 

Mat med Vänner minus Mauro (som var på Rimini) dök upp och var så himla stiliga. Robban bar till och med en autentisk tjugotalskostym från sin svärmors morfar. Herregud vad jag tycker om de där, alltså.

 
 

gg

 
 

Det började strömma till vackra, uppklädda gäster och vi drog oss ner i källaren igen. Där är Mathilda som ser ut som kvällens underhållning, som om hon är en stjärna som ska sjunga lite senare, och så Gela som var fabulös och som jag hade lyckats skicka in till ett stackars pars hotellrum i den där munderingen (i korta drag handlade det om att jag förväxlade två siffror på vårt hotellrum vilket innebar att Gela knackat på och stigit rakt in i ett främmande pars rum där de låg i sängen och försökte ha egentid medan hon stod i full flapper och bara stirrade).

 
 

3V6A8555

 
 

A l l a var så himla tjusiga att det inte var klokt! Precis varenda en hade klätt upp sig till tänderna. Bland annat Liw och Sriwanna också som inte syns här, men som var utsökt fina.

 
 

3V6A8569 (1)

 

3V6A8597

 
 

Lite över 20 personer blev vi och det var magiskt att sitta där nere i vår egna lilla värld och lyssna på Charleston och prata. Mat med Vänner hade kommit på en ”lära känna varann”-övning som gick ut på att alla fick skriva två frågor (som krävde utförliga svar) på varsin post it-lapp och sen fick man gå runt och fråga varann sina frågor och få reda på en himla massa skoj. Jag frågade ”Du måste skapa Arken, jorden ska gå under, och du får bara ta med dig 4 personer från det här sällskapet – vilka blir det och varför?” samt ”Vad är du rädd för?”. Jag fick vansinnigt roliga svar på det där med Arken, folk tänkte verkligen på sitt ansvar och jordens fortlevnad.

Sen hade alla fått hemliga uppdrag också att utföra under kvällen. Mitt var att ljuga ganska grovt för 2 personer och sen återkomma under kvällen och ångerfullt berätta att jag ljugit, utan att berätta om uppdraget. Dock gjorde jag bara första delen kom jag på nu, så jag måste nog skriva till 2 personer idag annars funderar de nog på nån av sakerna jag sagt ha ha.

 
 

3V6A8563

 

3V6A8562

 
 

Det serverades buffé med ostron, waldorf, musslor, ägg med aioli, kyckling med mera och det var tokgott som alltid när Johan P gör något. Vi var mycket nöjda.

Det enda som inte var så tidsenligt var det här:

 
 

3V6A8577 (1)

 

3V6A8599

 

3V6A8628 (1)

 
 

Tekniken, ha ha.

Jag älskar när det är bloggare på fest; alla är förberedda till tusen med externa laddare, sladdar, kameror och en massa Instagram-moments. När vi skulle äta hann vi dock börja lassa upp en hel del innan nån skrek Stop! Vi måste ju fota maten! och då var det som om någon ropat Freeze! för alla stod blickstilla tills det smattrat färdigt.

Vad gjorde vi mer?

 
 

3V6A8609

 

3V6A8587 (1)

 
 

Vi pratade och skrattade…

 
 

3V6A8634

 
 

… dansade…

 
 

3V6A8645

 

3V6A8647

 
 

… sjöng…

 
 

3V6A8630 (1)

 
 

… höll små tal och bestämde vilka som inte skulle kommit levande ur en källare med en psykopat och två av sina bordskamrater.

 
 

3V6A8589

 

3V6A8641 (1)

 
 

… och hade musikquiz (på blodigt allvar visade sig), bjöd ner andra matgäster och skrattade så tårarna rann.

Det var helt enkelt en helt fantastisk kväll, alldeles lagom lång, med så många vackra kostymer, utstyrslar och frisyrer. yfJo, det där med temafest – det är alltid en bra idé.

Det är helt enkelt roligare att klä ut sig, så är det bara.

 

11 kommentarer till “Att ha haft en underbar Great Gatsby-kväll!

 1. Det ÄR verkligen roligare att klä ut sej! Hade tema tv-serier när jag fyllde 30 å fick besök av karaktärer ur Dexter, homeland, Sons of anarcy å games of thrones! Så himla kul! 🙂

 2. Ser ut att ha varit en fantastisk fest!!
  Älskar 20 talet och glädjer mig därför lite extra åt att få se Max Raabe & Palast Orchester på Malmö Live om två veckor, han hade verkligen platsat på er fest kan jag lova! 🙂

 3. My god vilka damer och gentlemen, ni såg alla riktigt 20-tals fancy ut. Har inte sett The Great Gatsby men förstått att det är ett måste men älskar allt med Miss Fisher’s murder mysteries, miljön, klänningarna, och så naturligtvis hennes självständighet och sätt att stå upp för sig själv och alla andra kvinnor, har du inte sett den så ska du definitiv planera in ett Fisher-maraton 😄
  Får så himlans mycket inspiration från dig när det kommer till teman och fester du borde starta någon form av fest-fixar-företag.
  Kramis

 4. Skriver nu på ett väldigt gammalt inlägg…men chansar…😊 Superfin klänning! Minns du vilken sajt på eBay? Vilken stl. hade du?
  Det är inte så att din är till salu? 😀 Tack på förhand.

  1. Ingen aning vilken sajt tyvärr, det var ju som sagt ett tag sen 🙂 Klänningen är XS, inte till salu 🙂

 5. Hej vääääldigt sen kommentar på detta! Men den långa klänningen i spets och den vita korta klänningen m mönster, vart e dem köpta? Ska fira min dag i slutet av februari och behöver en riktigt prålig gatsbyklänning ❤️

 6. Oj vilken klänning Mathilda hade! Jag ska själv ha en Gatsby fest 🎉 vet du var hennes klänning är ifrån?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg