Att ge ranelid konkurrens.

 

3v6a2838

 
 

Den här fantastiska lilla personen fyller snart fem år.

Så det är dags att tänka på kalas igen och hur han vill ha det och vad vi ska göra, och det upptar såklart det mesta av hans tid just nu. Temat för kalaset svänger vilt från cirkus till superhjältar till häxor och så länge det inte blir polis igen är jag glad, för vuxendräkterna till poliskalas har vi som sagt gått igenom två gånger nu och lyckats hyfsat med att inte se ut som strippor – men det är på håret. Så ett nytt tema är välkommet.

I såna här fall, med kalas, är det så himla skönt att ha studion. Då tömmer jag den bara och ställer upp ett långbord i mitten och sen kan de härja ganska fritt där ute utan att välta hela huset. Och för att slippa jobba ihjäl sig brukar jag vara glad för att bara hämta upp tårta och annat, så vi inte behöver stå och baka ovanpå allt. I år lutar det nog åt att jag helt sonika kör till Olof Viktors och tar med mig några hela morotskakor, för nåt godare finns ju faktiskt inte det är både jag och Buse överens om.

 
 

3v6a4885

 
 

Men förutom att snart bli fem, så kan jag redan nu flagga för att Ranelid kommer få stor konkurrens i den här stjärnan.

Han är väldigt inne på att skriva och rita nu, men han kan ju inte skriva så mycket mer än hela familjens namn så då får jag eller mannen skriva när han dikterar. Ibland är det sms till folk han tycker om, som Banditen eller farmor eller mormor, vykort till folk när vi är på semester eller små meningar på alster han just producerat. Igår spottade han ur sig en bi-teckning och följande briljanta poesi:

Bina flyger ibland
Regnbågen möts med himmel och träffas med himmel

Herregud, vi vek oss nästan dubbla här hemma av skratt och samtidigt stor respekt och stolthet över att han är fem år och redan har poesi och vackra meningar i huvudet. Ibland blir bara den där krocken av vad som kommer ur hans mun och hans ålder så stor att vi måste bita oss i kinderna för att inte explodera, som när han häromdagen satt i fåtöljen i vardagsrummet och tittade på mig och sa exalterat:

Mamma! Jag har en idé! Du kan bli min assistent!

Touché på den.

Älskade pojke.

 

14 kommentarer till “Att ge ranelid konkurrens.

  1. Fina fina Buse, han kommer att bli en fantastisk människa när han växer upp 😍 Appropå Banditen, hur har hon det? Förstår att hon behöver en rejäl paus från sina offentliga kanaler men oj vad vi saknar henne!

      1. Såklart att hon gör! En paus behöver alla ibland, speciellt i vissa perioder. Synd att många har så svårt för att ta sig den tiden man själv behöver, det är ofta sådan press att vara aktiv på sociala medier – som ju dessutom bara blir fler och fler.

        1. Visst gör vi – har dock många gånger läst att man inte ska bedöma prestationer, typ att barn ritar fint, springer fort osv, Skillnaden mellan självförtroende och självkänsla (läs Petra Krantz Lindgren). Skitfånigt anser en del och jag antar att olika barn är olika känsliga för beröm och ”bedömning”. Inte lätt att försöka göra rätt som förälder 🙂

  2. Piratkalas hade vi för vår 5 åring för sisådär 16 år sedan, men det kan aldrig bli fel. Skattkartor över trädgården och döskallegodis i skattkistan 😊

  3. Ha klockrent. Klart han måste ha en assistent. Hur ska han annars bevara alla sina härliga små verk av ord. Heja Buse!😙

  4. Hahaha…jag tror jag dör!! Han kommer verkligen att gå långt den pojken. Låter som min äldsta dotter som skrev och ritade böcker när hon var fem år (ja, det var likadant där hon kunde inte skriva så många ord själv så hon dikterade och vi skrev) så kul att titta tillbaka på dem nu när hon är 19 år och snart utflugen. Kram Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg