Att ge lite Prag-tips.

KLÄDER FOTOGRAFERADE I SAMARBETE MED COUNTRY DREAMS

3v6a2225

 

3v6a2136

 
 

Det är många som bett om lite Prag-tips, och jag ska göra mitt bästa!

Det svåraste med Prag är nog att jag inte hittat DET hotellet ännu eller DEN restaurangen; nivån är generellt hög på restauranger tycker jag så det är svårt att välja – och på hotell är det tvärtom inte så jätterolig nivå, oftast är själva läget riktigt bra men rummen lite tråkiga.

Men om vi startar med förslag på hotell?

Jag har varit i Prag 4 gånger och testat nya hotell hela tiden, men mina två tips blir:

Iron Gate Hotel & Suits som ligger fantastiskt bra till, bara någon minut från Old Town Square. Där bodde jag och mannen sist vi var i Prag med Noah, och läget är toppen och personalen jättetrevliga.

Och så hotellet jag och Nelly bodde på nu; Hotel Kampa. Det är på andra sidan Karlsbron och bara sisådär 5-6 minuters promenad till bron genom en vacker park och längs vattnet. Själva hotellet är jätteroligt med riddarrustningar och stjärnhimmel i taket, men rummen har lite studentkorridor över sig på nåt vis. Extra plus för frukosten dock! Där står man och steker pannkakor åt dig, ho hooo.

Så vad gör man i Prag?

 
 

3v6a2508

 

prag11

 

3v6a2191

 

3v6a2511

 
 

Man promenerar runt, mycket, och njuter av miljön.

Det finns MÄNGDER av historiska platser att besöka om man vill, men det går precis lika bra att bara ha en stads-semester för att det är romantiskt och vackert. Vill man se något rekommenderar jag den Judiska Kyrkogården, det går inte att lämna den platsen oberörd. Annars kan man flanera på de snirkliga små gatorna och kika i butiker – dock är det inte så superbra shopping i just Prag kanske om man nu är ute efter det, deras grej är mycket kristall, träsaker och skumma dockor men det finns saker man absolut kan vara på jakt efter och det är konst från lokala konstnärer.

Och man måste gå på Karlsbron såklart:

 
 

3v6a2580-1

 

3v6a2584

 

3v6a2608

 
 

Där står konstnärer och säljer sina alster och det är en riktig turistfälla men kul ändå. Jag handlar alltid en liten bild eller två (priser från 50 kr till 700 kr kanske, det mesta ligger runt 150-400 kr) och tar med hem som minnen. Nelly köpte en man i trikå och pärlhalsband av samma kille jag har den rökande doktorn, och så hittade hon en mops-tavla av världens sötaste kille som satt där och skissade.

På andra sidan Karlsbron, mot Old Town Square, finns det roliga små hål i väggen med mängder av knepig konst i lite större format – där hittade jag Buses tavla sist och nu Noahs. Så vill man ha med sig något unikt hem är det absolut ett måste att botanisera i konstaffärerna. Där är priserna lite högre, men strax under 1000 kr får du ett stort print som ingen annan har.

 
 

3v6a2626-1

 
 

Och äta då?

Jag är inte riktigt inne på den tjeckiska traditionella maten (soppa i bröd och sånt) men det finns väldigt mycket bra restauranger. Att bara ta någon längs gågatorna brukar visa sig vara ett bra val, standarden är generellt hög som sagt. Nu sist hamnade vi på en italiensk restaurang som hade riktigt bra pasta:

 
 

3v6a2717

 

3v6a2629

 
 

At The Black Star hette den och hade en hel del att välja på men carbonara var superb.

Maten i Prag är billig, över lag är det ett billigt ställe att besöka, och det varierar såklart om du besöker turiststråken eller äter på mer traditionella restauranger, men en restaurang vid foten av Karlsbron (turist så det skvätter om det) har huvudrätter för runt 70-80 kr och öl för 30 kr ungefär. Så fullt rimligt även där.

 
 

3v6a2715

 

3v6a2740

 
 

Sen vimlar det ju av sötsaker!

Min favoritårstid i Prag är absolut hösten, runt oktober/november, då det blivit kallt och man kan strosa runt och köpa glögg överallt från de små stånden. Finns inget godare än en kopp rykande glögg i handen medan man går. Men det säljs också sötsaker i mängder; kakor och våfflor och gud vet allt så man kan gå bananas var tredje meter ungefär. Nelly gillar som sagt skorstenskakorna.

 
 

3v6a2765-1

 

3v6a2791

 
 

Och vad det gäller nattliv kan jag inte uttala mig så mycket, men baren L’Fleur jag skrev om tidigare var fantastisk! Riktigt bra mat, roliga drinkar och vansinnigt trevlig personal – så den är ett måste om ni vill ut och lufta er. Finns säkert bra klubbar och sånt också men eftersom jag bara varit där med respektive eller som nu för att fota med Nelly har det inte blivit  så värst mycket klubbande, men sök på TripAdvisor så hittar ni säkert mängder av rekommenderade ställen.

Men iallfall.

Prag i mitt hjärta.

Jag hade på mig: skinnkjol från Malene Birger (här), stickad underbar tröja från samma märke (här) och en Crossby-väska (här). Hatten har ni sett innan, den finns här. Och klänningen längst ner är en fantastisk sak med skönt tyg och en kryss-detalj i ena sidan som liksom draperar tyget, den finns här. Skorna finns här.
Nelly hade på sig en galet snygg kofta från Jumperfabriken (här) och en t-shirt med spets från Odd Molly (här) samt en väska i leo du hittar här. Och i samarbete med Country-Dreams är det alltså 20% på allt till ord pris, utom RM Williams, med koden PRAG och den gäller september ut.

 

16 kommentarer till “Att ge lite Prag-tips.

  1. Superbra tips och som vanligt är du dådimpande 50 tals hollywood vacker!! Och såklart fastnar jag för det du i n t e länkar till…skorna. Supersnygga och precis vad jag skulle behöva just nu, vart är dem ifrån?

  2. Dina bilder är som vanligt såååå fab och fantastiska!
    Älskar koftan du har på dig, den ser underbar ut.
    Önskar dig en fin fredag! Kram Fanny

  3. Älskar dina bilder! Kul att läsa om Prag då jag själv precis flyttat hit med familjen pga av min mans jobb. Så förhoppningsvis kan jag ge dig några bra tips tills nästa gång du planerar en resa hit! Du bjuder mig ju liksom på massa underbara bilder så då kan jag ju bjuda tillbaks med några bra tips…win win liksom 🙂

    1. Det är ingen diskussion som är min att ta i hennes ställe, om och när hon vill berätta det för er själv så kommer hon att göra det. De orden vill och tänker jag inte ta ifrån henne.

        1. Inget att be om ursäkt för, men jag kommer aldrig berätta hur Banditen eller någon annan mår – det måste dom liksom få avgöra själv och på vilket sätt de vill formulera det. Bara en integritetsgrej. Alla som följer henne förstår ju att hon har en paus just nu och förmodligen kan man tänka sig varför, och det får räcka tills hon själv väljer annorlunda 🙂

          1. Ber ändå om ursäkt för min klantighet att fråga. Onödigt. Dock inte illa menat och bara av omsorg. Men ändå superklantigt och superkorkat. Ska inte hända igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg