Att visa hur jag gör Prag-lockarna.

 

 

Det är så många som bett om en liten tutorial på hur jag får håret lockigt, så jag gjorde en liten video. Jag använder en vanlig konformad locktång, ser till att håret har värmeskydd och sen lockar jag hela bit för bit och låter det svalna innan jag  rufsar ut det. Sen kan man spraya hårspray efter och om jag vill ha ÄNNU mer rufs så pudrar jag lite dust-it i botten så blir det ännu mer fluffigt och rufsigt, men oftast gör jag bara precis såhär.

Hoppas det ska hjälpa!

 

24 kommentarer till “Att visa hur jag gör Prag-lockarna.

 1. Såå fint det blir, och det ser så lätt ut! Tack för att du tog dig tid att göra videon! (nu måste jag nog köpa en locktång :-D)

 2. snyggt tack för filmen ..en sån tång blir de att införskaffa ..betydligt enklare än den gamla varianten på locktång där man måste nypa in håret i tången å rulla ..jag krånglar alltid till de med den och fastnar eller får vikta kanter ..verkar oxå enklare att få lite lockigt å höjd uppe på huvudet oxå med den tången .

 3. Har sett den kyliga ton som kommentarer om banditen mötts av (nu senast lina i förra inlägget) men nu måste jag bara också kommentera… För mig som läsare är det ganska uppenbart att något hände mellan er i Grekland, banditen blev dålig och hennes pappa fick åka ner trots att hon tidigare skivit om hur trygg hon kände sig med resesällskapet. Ni fortsatte resan som ingenting hade hänt och sedan dess inte ett ord om banditen här inne…?

  1. Vad som HÄNDE var att ditresan blev värre än Nicole hoppats på och hon fick som du vet väldigt, väldigt ont. Anledningen till att hennes pappa kom ner var för att hon inte var i skick att åka hem på flera dagar och vi andra kunde inte stanna en vecka till av förklarliga orsaker. Hade inte hennes pappa kommit hade vi löst det på annat sätt, självfallet, men det var en bra plan B om nu själva resan skulle bli för påfrestande. Men hur Nicole mår är något som jag ALDRIG kommer gå in på, för hon är min vän och jag vet hur stressad hon blir och det är inte min plats att ge ord åt hennes mående. Det handlar om integritet; jag skulle aldrig vara bekväm med att ”hänga ut” hennes innersta för folk hon faktiskt inte känner. Hur hon mår är mellan henne och vi som är hennes vänner, tills den dagen HON själv vill berätta det för andra. Jag har aldrig skrivit om hennes mående vid andra pauser och kommer inte göra det den här gången heller. Alla vet ju att hon har en skada och att ner-resan inte gick bra, och då kan man ju också räkna ut att hon självklart inte är på topp eftersom hon sett fram emot det så mycket. Jag kan uppfattas som kylig precis hur mycket som helst, men jag kommer aldrig vända ut och in på henne här – det är både hon och jag överens om. Nu vill hon ha en paus från sociala medier och då får man också respektera det, och jag kommer inte ge ord på det som är hennes mest privata bara för att göra andra nöjda. Om hon själv ganska tydligt tar en paus, varför förväntas JAG då lägga ut bilder på henne eller skriva om henne när hon inte vill dela sånt med er nu? För så gör man inte mot folk man älskar, man respekterar deras vilja och får hoppas att andra gör detsamma. Och vill man bli sur på mig för det så fine, men min lojalitet ligger hos Nicole och hennes önskan om hur hon vill ha det.

  2. På riktigt insinuerar du att det är något fel i två kvinnors vänskap bara för att du inte får en redogörelse över situationen? Det är två bloggare och deras privatliv och det h ä n d e r faktiskt massa saker hela tiden som de väljer att inte dela med sig av. Vare sig man är AVNF eller Fotballfrue. Bara att inse och respektera och tänk för guds skull på att det är otroligt dumt att spekulera i andras olycka och att såra någon genom att påstå att denne inte bryr sig bara för att du tydligen inte finner ro av att inte veta precis allt.

  3. Fy vilken onödig och elak kommentar, att spekulera i andras vänskap och mående. Att inte skriva om banditen som vill ha en sociala medier-paus är väl respektfullt och att vara en riktig vän?

 4. Supersnyggt! Jag har ju jordens svåraste hår för sånt där.. Att det skall hålla i mer än en halvtimma. 🙁 Skall prova dock!

 5. Phew…höll på att boka tid för att permanenta mig (not kidding)…ska klippa mig unset kortare innan jag plockar fram den konformade tången som vanligtvis brukar framkalla oangenäma utfästelser. Klarar du det ska baskemig jag klara det. I can do it…!!!

 6. Jag blev så nyfiken på hur du använde en kontång och hittade nu din videosnutt (har missat den tidigare)! Ser jättesmidigt ut, så det får nog läggas till inköpslistan. 🙂
  P.S. Blev lite full i skratt när jag såg videon. Du höll som bäst på att locka håret och från ingenstans går en finlemmad fyrfoting förbi bakom dig och det ser lite ut som hon vet att du filmar, men att hon försöker att inte visa det (=min tolkning… efter att du skrivit om att Tant eller är det Tooka, blandar ihop dem, gärna vill vara med på bild )… hahahaha…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg