Att ladda för fredag med pappa via distans.

 

IDOLJURY

Bild: tv4.se

 
 

Åhå, så blev det fredag!

Och som för säkert väldigt många av er innebär fredag numera Idol – och jag som inte sett de senaste åren har blivit hooked det här året. Mycket tack vara Quincy får jag väl erkänna, har en liten crush i honom (ungefär som den jag hade i Hasse Aro när jag var gravid). Quiiiiincyyyyyy! ropar jag spontant när han syns i rutan och så myser jag bland mina kuddar och smackar lite med munnen. Mannen bara skrattar och surfar vidare på sina tyska bildelar eller vad han för stunden har en hang up på. Absolut bäst är Quincy under audition när han klämmer cirka hundra hallongrottor och Nicky säger Du kommer inte få nån tjej om du äter så många kakor och Quincy direkt replikerar med Min tjej är hon som har bakat de här kakorna. Bom. Där låg jag på ett hotellrum i Prag med Nelly och tittade på Tv4 blev lite betuttad.

Men iallafall. Idol.

Det ni kanske INTE vet är att min pappa har en enorm faiblesse för Idol och har alltid haft. Eftersom jag inte har tittat sen Amanda vann så har vi inte kunnat mötas så mycket kring just det de senaste åren, men i år har vi etablerat oss själva som nån form av distans-kommentatorer och det är ett himla plingande i telefonen på fredagskvällarna. Pling! säger det mitt i ett uppträdande och så kan det stå Kanske fel låt eller helvete! eller något annat. Så där sitter vi i varsin stad i Sverige; han förmodligen i vardagsrummet i sin fåtölj och jag i sängen bland alla kuddar, och ser programmet tillsammans – som om vi var i samma rum. Vi diskuterar låtval och favoriter (pappa hade Feliks som favorit i början, sen har det skiftat lite) och blir upprörda tillsammans när det är svårt att välja vinnare. Fi faaaaaaan! skriver pappa nu har jag huvudvärk och så fnissar jag och skriver något om Quincy och sådär håller det på.

Så ikväll är det dags igen. Jag och Quincy har date, och pappa är med på distans.

 

11 kommentarer till “Att ladda för fredag med pappa via distans.

 1. Åhh så jag känner igen mej☺ så håller jag och min dotter på fast det gäller Hela Sverige Bakar. Vi skickar till varandra ang bakningen vem vi håller på och vem som åker ut mm. Det roliga är att jag inte bakar. Det har liksom blivit en grej vi börjat med sen hon började på gymnasiet.
  Ha en bra helg
  /Ann-Sophie

 2. Haha, fredagsskrattet! ”smackar lite med munnen”, får mig osökt att tänka på Karl-Bertil Jonssons jul när tanten som får en flaska Aqua Vera smackar med munnen. 😀
  Detta är första året jag inte ser Idol, vi bokar in Narcos istället.

 3. Hej, undar så hur är det med ”enarmade banditen”? Har hon slutat blogga? Mår hon bra? Saknar hennes inlägg.
  Tycker mycket om din blogg, läser varje dag även om jag är en tant……
  Trevlig helg till er hela familjen!
  Kram Tummelisa

  1. Hej hej!

   Hon har en paus från social medier just nu, hon kommer kanske tillbaka lite senare men just nu vill hon mest vara i ”verkliga livet” och inte på nätet.

 4. Vilken är din favorit av idolerna? Hejar du på samma som pappa din? Min är Renaida som är så sprudlande.
  (Saknar också ”banditen”, hoppas hon hittar tillbaks till bloggandet).

 5. åh jag har en gravidcrush på Quincy, tkr han e så fin haha.. tkr äntligen idiol är roligt igen, dock är jag tveksam till deltagarna.. ingen jag direkt gillar..ÄN.. kollar som sagt för en viss jurymedlem för mig att ligga och fånle på soffan haha

 6. Men alltså härligaste inlägget! Så roligt och mysigt… fnissar lite och ler.

  Önskar dig och din familj en fantastisk helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg