Att ha haft ännu ett fint dygn i Götet, och låta er välja.

3v6a4775

 

Jamen vilket höstväder Göteborg bjöd på det här dygnet då!

Nu är det ju kanske som vackrast? När alla löven bytt färg och ungefär hälften ligger på marken medan hälften sitter kvar så det blir liksom ett valv av färger vart man än tittar. Nu vill jag till Drömmen med mina gummistövlar och mitt kastspö och stänga in mig i någon vecka må ni tro, vandra på skogsstigen ner mot sjön med Tooka strosande strax bakom med sin hängande svans och ånga ur munnen. Men inte idag! För idag  är det BVC och en massa andra saker som åsfe göras, så här stängs ingen in i ett fritidshus tyvärr.

Men Göteborg då! I vanlig ordning kan jag inte visa så mycket från möten och sådär, men vi kan titta på det jag gjorde där emellan kanske?

 

3v6a4770

bellora1

 

Den här gången var jag inbokad på HOTEL BELLORA, kanske tio minuters promenad från stationen? Första gången för mig, men inte sista.

Vilken liten pärla!

 

bellora2

3v6a4741

 

När jag kom dit var det redan mörkt ute såklart, och rummet alldeles gräddigt av taklampan.

Nu hann jag inte se så himla mycket mer än rummet, promenaden till stationen, lite taxifärder mellan platser och sådär och jag kan absolut inte navigera mig i Göteborg, men jag måste säga att det är så himla vackert. Påminns mig om Helsingborg på ett sätt, och det är ju min absoluta favoritstad i hela världen som ni vet (ja, slår till och med Prag).

 

3v6a4757

 

På morgonen satt jag precis där och skrev,

då var ljuset inte längre gräddigt utan alldeles krispigt som Petra skulle säga. Kände mig väldigt fransk på det där hotellet; inte riktigt lika utflippat som Pigalle, men lite med samma själ – bara aningen mer åt det sofistikerade hållet än det dekadenta. Oh, om Hotel Pigalle är svartklubben en trappa ner bakom pärldraperier är Hotel Bellora den snofsiga täckmanteln en trappa upp med tjugotalsdamer i hatt och direktörer som läser tidningen.

(Nu fanns där ju inga tjugotalsdamer i hatt, men ni fattar).

 

3v6a4762

 

På morgonen sa jag hejdå.

3v6a4773

Och vandrade ut mot dagens möten!

Hann med en sväng på NK innan tåget gick och hittade något till Noah jag letat efter ett tag (och em mössa till Buse) och sen hann jag ta med en låda sushi till tåget innan avfärd, så jag var mycket nöjd. Hemma i tid till att hämta pojkarna och sen hem till egen säng och förskolesnoriga pussar. Fint så.

Men!

Nu tänkte jag be er om en sak! Jag har ju bloggat i en evighet och ibland har man kanske inte outtömligt med inspiration, framförallt vet jag ju inte vad just d u allra helst vill veta. Så skulle ni inte kunna ge mig era ”Önskerubriker” igen? Det var ju så längesen. Du skriver en kommentar här med förslag på rubriker som du skulle vilja läsa inlägg om här inne, och har jag inte skrivit om det innan eller om det var ett tag sen så gör jag ett inlägg av det. Beroende på hur många ni kommer med kan ni ju mer eller mindre ta över bloggen ett tag framöver. Vore superkul tycker jag!

Så snälla; era ”oh det här skulle jag vilja att Emma skrev om”-rubriker, så ska jag göra mitt bästa att leverera precis det ni vill ha. EDIT: För att hjälpa mig ytterligare så försök tänka “önskerubrik” så istället för kanske mer allmänt “gärna mer inredning” så försök speca ungefär VAD det är du skulle vilja se mer av inom inredning, till exempel “Mina fem favorit-inredningsprylar” eller “Såhär tänker jag när jag inreder ett rum” eller “Att visa mina bästa budgetköp i barnrummet”. Hänger ni med? Ju mer specifikt desto bättre, så har jag lättare att verkligen pricka in det ni vill.

Ja? Ja.

65 kommentarer till “Att ha haft ännu ett fint dygn i Götet, och låta er välja.

  1. Jag skulle vilja se andra hem genom din kameralins…. Du har en sådan förmåga att hitta det speciella och vackra i detaljer. Kanske inlägg med rubriken ” Emma hemma…. hos andra” 😉

  2. Jag skulle vilja veta din bild på självkänsla o självförtroende. Hur jag du byggt upp din egen osv 🙂

  3. Åh vad kul!!
    *Att starta och driva en webbshop
    *Att planera sin inredning
    *Att bjuda på sina favoritrecept

    Kramar

  4. • Om entrepenörskap
    • Hur ser en bra ledare ut
    • Om hur det är att vara tvåbarnsmamma enligt dig -skillnaden mot att ha ett?
    • Hur ser relationen mellan pojkarna ut
    • Mer om dig och Scout Valiant

  5. Åh, vilket sammanträffande! Igår kväll satt jag faktiskt och tänkte på hur ni gör med era hundar. Jag har inte haft hund sedan 2008 och saknar ihjäl mig. MEN. Jag har en lungsjuk son på 22 månader, min man drog när sonen var fyra månader så jag är helt själv. Just nu är jag sjukskriven pga utmattningsdepression (blir så när man är vaken och slemsuger och inhalerar barn hela nätterna) men mitt mål är att börja jobba igen när jag är piggare. Så till frågan: hur gör man med hundarna? Ni jobbar väl heltid båda två. Har ni hunddagis, får de följa med på jobbet, hur gör man? Hur gör jag för att kunna köpa sonen och mig vår hund?

    1. Den kan jag svara på såhär; det funkar hos oss eftersom jag jobbar hemifrån 🙂 När jag är borta är de på pensionat eller så kommer hundvakten hit om det är över dagen (som igår) så de har sällskap tills mannen kommer hem. Inland följer de med mig, beror på vad jag ska göra. När jag också var anställd gick ju Tant o Tooka på dagis, hade jag varit anställd fortfarande hade jag inte haft fler helt enkelt för det kostar så HIMLA mycket pengar med hunddagis heltid för 4 st.

      1. Tack för snabbt svar! Ja, hunddagis är sjukt dyrt, fyra ggr så dyrt än förskolan för lillen kommer vara. Suck. Förr tog jag med hunden på jobb, men den här VC som jag jobbar på nu låter en inte ta med hundar. Får fundera vidare.

        1. Jag och min man jobbar heltid båda 2 men vi har hittat världens gulligaste dam som är pensionär som kommer och tar en promenix med mina hundar i ungefär en timme mitt på dagen.
          Hon är vår livräddare och vårt liv skulle vara mkt svårare att få ihop utan henne. Bara ett litet tips ; )

  6. Kul!
    Därför skulle jag/skulle jag inte vilja vara Drottning av Sverige
    Favoriter i Helsingborg, hotell, restauranger, affärer osv
    Mitt liv om 10 år

    Kram Pia

    1. Hmmmm det är jag inte längre, känner jag? Det var så många år sen, svårt att sätta rätt ord på då kanske?

      1. Jag förstår, men om du kanske skriver om hur du tog dig ur det? ”Att inte länge vara medberoende” eller liknande? 🙂 Skulle uppskattas så mycket!

  7. mer om Tant, Toka,Spöket o Haggis 🙂 Jag älskar de inläggen .
    Lite mer budget tips (kläder och inredning) och lite mer om din och din make. Hur ni håller romantiken vid liv med två barn o hundar o jobb

  8. Hur man får en relation att fungera när man är mycket olika (som jag har fått för mig att du har berättat att ni är), ni verkar vara väldigt generösa och toleranta mot varandra.
    Skillnaden mellan att vara egenföretagare och anställd, inte så mycket otrygghet kontra lön varje månad utan mer motivation och drivkrafter, du skrev en del om hur du tänkte när du var anställd vore intressant att höra hur du ser på ”karriär” nu
    Hur ser du på miljöansvar och konsumtion, såsom varandes någon som inspirerar andra till konsumtion (nu inser jag att detta kan tolkas som otrevligt eller att jag tycker att du behöver försvara dig men så är inte fallet. Bara en undran om det är något du medvetet reflekterar över)

  9. Hej!

    Jag skulle gärna höra om hur du håller dig i form, du har ju så snygg figur! Tränar du ofta och hur?
    En jättebra blogg du har och du håller den uppdaterad varje dag. Jag kikar in här varje dag efter jobbet, det har blivit som en ”koppla av från jobbet grej” för mej. Fint hus du har och gulliga barn.

  10. Hej! Finns inte sökfunktionen kvar hos dig längre eller är jag bara dålig på söka? Fin dag till dej. Kram

  11. Följande skulle jag vilja läsa mer om:
    -Skillnaden mellan att ha ett och två barn
    -För 10 år sen
    -Visa upp din garderob
    -Er au-pair
    -En vanlig vardag hemma hos er
    -Hur tränar/motionerar du?

  12. Jag skulle tycka det var intressant om du skrev mer om din syn på mammarollen. Det har i små kommentarer här och där framgått att du haft ett behov av att ha din kropp för dig själv etc. Har fått intrycket av att du är ärlig med att man inte vill identifiera sig som endast mamma, en bild som många andra bloggare romantiserar. Skriv jättegärna om dina tankar för du verkar ha ett sunt förhållningssätt och hittat en bra balans. Detta är något jag själv funderar mycket kring.

  13. *tips på bra webbutiker med inredning som har det där inte alla andra har, typ kung Fidolin fast med prylar liksom:)
    *hur du tycker man ska tänka när man inreder, färgsättning o så.
    *en typisk dag med dina hundar. Promenader, aktivering etc.

    Tycker du är väldigt bra på att variera typen av inlägg du publicerar! Har aldrig känt ’åh skriver du om detta igen’, utan det är alltid nåt nytt spännande att läsa om:)

  14. Kanske konstigaste men…

    Att bädda en säng!

    Jag är så grymt nyfiken på hur du bäddar din säng för att få den att se så där fantastiskt avslappnad och mysig ut! Från första lakanet till sista kudden, steg för steg 😀

  15. Som någon annan skrev – tycker du har en bra mix av inlägg, men kan såklart förstå att inspirationen tryter emellanåt 🙂
    Eftersom mycket i din blogg bygger på dina uuuunderbara bilder vore det roligt med lite inlägg kring foto. Finns ju tusen kurser att gå i foto, men har fått uppfattningen att det inte är den vägen du tagit…? Så vore roligt att se hur du blivit den fotograf du är idag och hur du tänker kring komposition, inställningar och redigering.
    – Att börja fota – basic, även om det var länge sedan för dig….tips för nybörjare
    – Att ta steget längre med kameran – mer fördjupande; favoritinställningar, tips om bakgrund/backdrops, ljus…
    – Att fota barn – lite behind the scenes på när du fotar för Kung Fidolin eller barnfoto i studio/ute
    – Att arbeta med lightroom/photoshop/…
    – Att stå modell för sig själv – hur du tänker/gör när du tar bilder på dig själv

      1. Jag kan drunkna i dina vackra kärleksförklaringar när du skrivit om t.ex. dina vänner eller din man. Jag gillar allt du skriver, men just dom texterna har nått mig på något speciellt sätt. Öhhhh kanske låter lite knäppt eftersom dom inte är skrivna till mig precis, haha! Men jag blir så glad över att läsa att det finns så mycket kärlek:)

  16. Hej fina du! Jag trodde alla skulle skriva att de längtar efter dina poetiska berättelser och små glimtar av ditt inre: för det saknar jag! Skulle också vilja läsa mer om barnuppfostran, förstår att du inte vill lämna ut pojkarna men kanske mer generellt? Hur ser du på trots, fritidsintressen, syskonrelationer, genus, föräldrar-rollen osv?

    Elsa Billgren använder sig av ett grepp där hon berättar om gånger då det verkligen kändes; där tid, plats och person inte framgår så tydligt, kanske skulle det passa dig som ändå värnar om det privata?

    Vad har du för framtidsdrömmar och mål?

    Länge sedan jag lämnade en kommentar så vill skicka en kram också!

    / insta: KayLeonlay

    1. Hej vännen!

      Jag har ju aldrig skrivit om barnuppfostran om jag inte får en direkt fråga, eftersom jag inte tycker att det är ”min plats” att tala om för folk vad dom ska göra med sina barn. Är du med på vad jag menar? Vem är jag att tala om folk det, liksom. Jag är ju starkt för det där med att alla gör så gott de kan och använder de knep eller de regler som funkar för sina barn, och så gör jag detsamma. Men får jag en specifik fråga, till exempel ”låter du Leo se på paddan?” eller nåt liknande så svarar jag såklart, men jag kan inte skriva några spontana texter om det utan att det känns fel. Det är inget jag är bekväm med, helt enkelt. Det blir så himla lätt att man ”skriver någon på näsan” utan att inte mena det alls, och det vill jag verkligen inte göra. Just föräldrarollen är många så ömhudade i ändå, utan att behöva läsa om andras förmaningar som man då så lätt jämför sig mot.

      Det poetiska greppet att skriva kan jag med sakna, MEN det kommer tyvärr inte på beställning i mitt fall utan kräver en viss typ av humör för att det ska gå. Och jag vet att när Noah är så liten som han är nu så kommer jag inte ha många såna stunder där jag verkligen kan sätta mig och skriva den typen av texter (du har säkert märkt att merparten av de texterna producerades före barnen, och det beror helt enkelt på att sen de kom har jag inte haft samma möjlighet till tystnad eller sinnesstämning som krävs för att jag ska kunna skriva så – det kommer igen sen).

      Mål och drömmar coming up!

      1. Tack för långt och fint svar! Okej, då förstår jag lite mer varför du inte vill skriva om sånt 🙂 Tycker bara du har så fin syn på dina pojkar; Leo verkar ju vara världens tryggaste person och helt fabulös som du själv brukar säga, så tror att är därför jag är så nyfiken över ditt föräldrarskap <3 Ser upp till dig och inspireras av det liv du skapat/skapar år dig själv.

        Och det där med skrivandet kan jag också förstå. Blir inte många rader skrivna här hemma heller, mer än små fragment ibland. Men dina ord är värda att vänta på!

        Kram! <3

        1. Som sagt; jag svarar jättegärna på hur vi gör och tänker, så har du en fråga så fråga på ❤️ Vill bara inte själv gå ut med ”gör så eller såhär för det är det enda rätta” för så är det ju inte.

  17. Å, vilken bra idé!!
    Jag skulle gärna se tips på inspirerande hem för dig. Och et skulle vara härligt att läsa om vilka traditioner din fina familj har.
    Och som någon skrev är jag nyfiken på hur du ser på det här med ”rena”/ekologiska skönhetsprodukter ex hudlotion, schampo, tvål etc. Om det är något du tänker på.
    Och nu inför jul; var hittar vi härlig juldekoration, vad lägger du i pojkarnas adventskalender, nyårsplaner osv.
    Gärna lite mer tips på billigare inredning ovh barnkläder. Älskar det du visar men det kostar ju skjortan att köpa exempelvis flera plädar från Numero 74. Ni verkar ha det gott ställt men du kanske sitter på några bra idéer ändå? Älskar dina tips om Ikea-hack:)
    Till sist skulle jag gärna vilja ha lite mer ”svärta”. Smutsa ner det lite. Förstår till hundra procent (och lite till!) att bloggen ska inspirera. Men för mig andas den verklighet. Du är verklig. Och i det ingår det ju irriterade morgnar då man vill slita av sig allt hår, besvikelser osv. Som när du skrev om din rädsla inför Noahs förlossning, Banditens arm, dina tankar om terapi osv. Det som gör oss mänskliga.
    Tuuuusen tack för allt fint du ger i vardagen! Snälla, fortsätt!! Kram från Stockholm

    1. Många bra tips! Tack! Och det där med miljön kan jag svara på såhär i en kommentar; jag är inte en som köper ekologiska krämer eller schampoo eller så, utan använder mig av Clinique och frisörschampon etcetera. Hoppas dock att jag bidrar på andra sätt genom att kanske vara bra på att göra annat i världen. Och svaret på det där med svärta tror jag att du kan hitta här: http://attvaranagonsfru.elsasentourage.se/2013/07/02/att-ta-det-dar-med-bloggen-lyckan-livet-dar-emellan/

      Kram

  18. Först vill jag tacka för en underbar blogg som jag följer slaviskt och har gjort i många år. Tror jag hittade hit i samband med att din Buse föddes faktiskt .) Ett annorlunda inlägg, men som skulle vara fantastiskt roligt att läsa: ”Att vara någons man”. Ett gästinlägg från din make helt enkelt, att lära känna dig genom hans ögon, hur ni träffades, er relation och hur du är enligt honom tex. Förstår ju självklart att detta kanske inte är något han är bekväm med och att detta ju är ditt forum, men en roligt tanke bara 🙂

  19. Att fira nyår i en annan stad! Vi funderar på att fira nyår i Prag eller Barcelona, har inte varit där tidigare.
    Har du tips? Misan

  20. Vad roligt! Jag skulle gärna läsa mer om era hundar, och deras olika personligheter. Hur ser kärleken till var och en av dem ut? Och till barnen? Förstår ju att detta lätt kan bli ganska privat, men de olika typerna av kärlek skiner ofta genom dina inlägg och jag är övertygad om att det skulle bli väldigt fint om du skrev mer om det.

    Var man börjar om man när en önskan att lära sig fotografera skulle jag också mycket gärna läsa om 🙂 Vad är det som gör Helsingborg fantastiskt? Och vad är det som är läskigt med utrymmet i huset du skrev om tidigare? Blir både vettskrämd och intresserad.

    Tack för fin och inspirerande läsning!

  21. *Att vara i nuet
    *Att tänka på inför framtiden
    *Att leva med måsten
    *Att ha förmånen att vara entreprenör
    *Att kunna rädda en regnig sommar
    * Att vara kvinna

  22. Hej Emma…gör det inte,ändra INGET.Du är så himla proffsig, du Emma.Lämnar ut dig lagom här om din familj.Mer behöver ingen veta här,tycker jag.Har följt dig länge nu,skrattar högt ganska ofta faktiskt,finns bannemej ingen som skriver så roligt som du.Kram 🙏

    1. Alltså fina, fina du – TACK ❤️ Kärnan kommer aldrig ändras, tar bara gärna tips på inlägg. Och himmel vad du gör mig glad.

  23. * Att sakna en bandit; fler än jag undrar säkert vad som hände efter er resa i somras. Resan gick ju inte som tänkt för hennes del, hur har hon det nu? Förstår om du inte vill klampa in på hennes ”område”, men kanske finns det något du kan skriva? Om inte får du hälsa henne att vi (jag) väntar på att hon återkommer i sin blogg.
    KRAM

    1. Det finns en anledning till att jag INTE skriver om Nicole – helt enkelt för att hon inte vill 🙂 nu vill hon ha en paus från sociala medier och bara befinna sig i riktiga världen, med oss som känner henne där. Det är det jag kan skriva; hon lever och är mitt i sitt liv men vill just nu hålla sig där, och då kan ju inte jag heller ta bilder på henne och lägga ut här eller skriva om henne (än mindre jag, snarare). Jag förstår att många undrar men ibland får man som läsare försöka låta henne ha sitt utrymme med de människor hon känner ”på riktigt”. Men som sagt; man behöver inte vara ”orolig” för henne, hon lever och jag var där senast i helgen.

  24. Hej, jag tycker det är en superblanding som det är men får jag föreslå så gärna något om fotografering som någon skrev ovan. Foton blir liksom inte riktigt som man har tänkt sig. Redigeringsprogrammen är inte alltid så lätta heller och ska man sedan printa fotona så blir det inte som man riktigt tror det heller. Måste finnas lite knep att ta till. Sedan mat, skönhet, träning… också inredning så klart. Stort tack igen för all inspiration från både text och bilder!!

  25. Jag tycker din blogg är magisk! Den är så äkta, varierad och vardagsnära men med glamourös guldkant. Att du ena dagen har målarfärg i ansiktet och andra sitter i en tyllkjol i Paris… vad mer kan man begära?
    Men önska fick man och då önskar jag 😊 Jag älskar dina inredningsidéer, dina gör det själv grepp och målarfrenesi. Kanske lite om julpynt etc nu innan jul? Inredningen hemma hos dig är så personlig och inspirerande även om jag har lite annan smak så det önskar jag just det, för det är du så grymt bra på!
    Tack för din feel-good blogg med allt som kommer med den!

  26. Jag har följt dig länge men undrar vad som gör dig riktigt ledsen. Klart att du har skrivit om sorg men som i alla bloggar är det ibland svårt att ”komma” genom eftersom man som bloggare såklart själv väljer sina ord. Jag förstod ju att när din mormor dog så tog det extremt hårt och även ert MB tog hårt (förstår absolut att du inte går in i detalj dock). Jag förstod tex aldrig hur jobbig den första förlossningen var (har aldrig genomgått någon så jag tycket du verkade ha det lajbans, alla inläggen fick mig att gapskratta och tycka att det här var ju fantastiskt! Snacka om att känna sig dum när det var dags för förlossningsdiskusssioner inför Noah och jag insåg att jag missuppfattat precis allting. Jag tror att du är en ganska glad människa men jag tror att det finns ett djup där som vi inte ser, kanske för att det inte hör hemma här eller för att det helt enkelt är för privat. Men den delen hade jag velat se mer av. En annan del av Att vara någons fru. & så undrar jag hur du orkar måla om hela tiden, jag blir trött av att bara måla ett rum. 🙂

  27. Hej Emma!

    Gillar du coola hotel i Göteborg ska du prova Dorsia på Trädgårdsgatan. Där kan du säkert hitta coola miljöer till fotograferingar. Titta in på deras hemsida så får du en inblick. Bara ett tips!

    Med vänlig hälsning
    Louise

  28. Skulle vilja läsa om hur man bygger upp sin självkänsla. Lider av väldigt dålig självkänsla och vet inte hur jag ska bygga upp den. Du skrev till mej för nåt år sen i dit inlägg om att må dåligt och du gav mej rådet att gå och prata med nån, gjorde det 2 gånger men hon förstod mej inte alls så jag gav upp. Tycker det är så jobbigt när mörkret tar tag i mej. Så har du nån ide om självkänsla att skriva så skulle jag verkligen ta till mej det. Eller ett inlägg på saker som gör dej glad om du förstår vad jag menar
    /Ann-Sophie

  29. Tänkte på några fler 🙂
    – egentid- om det är viktigt för dig, hur har det påverkats sen du fick barn.
    – vad gör dig på riktigt jätte lycklig
    -vad gör du o din man för att hålla kärleken vid liv

  30. Så fungerar vardagen med hund! Dvs är din man alltid ledig när du reser eller har ni någon som hjälper till med hundarna, kan ’vem som helst’ ta dem på promenad eller accepterar de inte det?

  31. Jag har bara en önskan – att du fortsätter blogga!! Är full av beundran och respekt för er som bloggar med stort hjärta och kvalitet år efter år. Kan ju bara ana hur mycket det kräver av engagemang och ständig närvaro.
    Älskar att följa dig på olika uppdrag och resor, vara med på ett hörn i din vardag och inspireras av dina outfits och tips 💕
    Bilderna och texterna är fantastiska! Alltid så hög kvalitet på allt och innerligt verkligt, ingen polerad, tillrättalagd fasad – hur gör du människa?!❤️Därför blir jag extra glad av att se att du är rädd om dig så du håller och fortsätter leverera vackra glimtar från Emmas värld! Stor kram till dig❤️

  32. Hej Emma

    Jag vill oxå gärna skriva en liten rad 😉
    Tycker din blogg är fantastisk och helt enkelt underbar!
    För min del behöver inget kompletteras alls…Skillnaderna mellan tjusiga dagar i Paris kontra skogspromenader mot fiske….Härligt 😊
    Har fått så mycket inspiration i hemmet från din sida. När jag vid nåt tillfälle sett att du inte hunnit uppdater ( nu snackar vi tidig morgon, så det är verkligen inte konstigt alls) känner jag genast en stor besvikelse 😂
    Ja, du är verkligen en härlig människa ❤️
    Kram till dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg