Att hålla på med sånt man absolut inte alls bör hålla på med.

noahm

 

Jamen, vad händer här?

Joho förstår ni, det är Noahs heltäckningsmatta som kommit! Jag hämtade upp den i förrgår när jag kommit av tåget från Göteborg och självklart skulle jag direkt tömma hans rum och lägga ut den , trots att klockan var ganska sent och det snart var dags för Noah att sova.

Jag är i n t e så bra på att vänta, nej.

Men till mitt försvar vill jag säga att jag hade tänkt ta bilderna för NG Baby i helgen, och de har jag medvetet väntat med för att hinna få mattan, men mina killar kunde inte hjälpa mig lägga ut mattan förrän efter nästa vecka så jag tänkte i vanlig ordning hur svårt kan det va? och att det där med att lägga ut en matta ska väl jag fixa, och den MÅSTE ju faktiskt vara på plats till helgen om jag nu ändå väntat så länge.

(Och så messade jag världens bästa hantverkare, som alltså inte kunde komma förrän om en vecka, och frågade om jag möjligtvis inte kunde fixa det där själv – och han var ju snäll och trodde på mig och skrev att med en mattkniv så skulle jag nog ordna upp det där).

 

3v6a4847

3v6a4841

3v6a4840

3v6a4837

 

Så där är jag alltså i full färd med att öppna en g i g an t i s k mattbit (medvetet på tok för stor för att skäras till på plats, det är ett så gammalt hus att jag inte vågade mäta en sida och hoppas på att det var samma på andra – och att måttbeställa då kändes risky) ivrigt påhejad av Noah.

Och så öppnade jag mattan, försökte veckla ut monstret, drog, slet, vek och svor. Ni kan ju tänka er hur tung en 4×5 meter stor bit matta är, och hur väldigt svårt det är att få den rakt när det är cirka tre dm för mycket på alla sidor. Jag karvade loss med mattkniven, fortfarande svärande, och när den låg hyfsat på plats cirka två timmar senare besinnade jag mig själv och konstaterade att jag a) mer eller mindre hade slaktat heltäckningsmattan och b) att om detta skulle gå att rädda var det nog bäst att låta grabbarna göra resten. Det var alltså INTE en av de sakerna som ”det där kan man väl göra själv, hur svårt kan det va” kan jag säga.

Men; som jag skrev om igår – tillräckligt är bra nog. Nu har jag en heltäckningsmatta som kommer funka utmärkt på bild i helgen och så får den vara så tills killarna kommer och skär till det sista så den ser skitsnygg ut. Just nu är det några centimeter för mycket både här och där som buktar upp mot listerna – men hundra gånger hellre det och att jag besinnat mig än att jag skär för mycket och så är det bara att kasta matthelvetet i sjön. Den kommer funka utmärkt för foto; jag ställer ett tipitält och lite annat för att dölja det värsta ha ha, så kan man ju låtsas om att den ligger fabulöst i prick hela rummet, och en vecka kan jag leva med en för stor, slaktad matta i barnrummet.

Men fint, det kommer det bli!

Sen.

 

19 kommentarer till “Att hålla på med sånt man absolut inte alls bör hålla på med.

  1. Åh! Alltså, vilken dröm med heltäckningsmatta! Det tror jag att mina pojkar ska få i sina sovrum sen, när allt annat är färdigt där hemma. Så mjukt och mysigt att leka på! ♥

  2. Alltså! Du är bara helt enkelt för jävla rolig! 🙂 🙂 Och det i lite lagom avslappnade arbetskläder, sisådär.. 🙂

  3. Hua, som boendes i England så har jag inget till övers för heltäckningsmattor! 😀 Tycker det är fruktansvärt opraktiskt, men här envisas de med det i alla möjliga rum, till och med badrum, och såklart i varenda pub, typ! Men hoppas det blir fint hs dig! 🙂

  4. Blir säkert fantastiskt när det väl är klart!

    Liten feedback på nya designen – förut kunde man klicka på headern och komma tillbaka till huvudsidan (själva bloggrollen alltså) när man var inne på ett inlägg, nu finns det ingenstans att ta sig till själva startsidan längre. Vore fint att ha, särskilt när man klickar sig in på ett inlägg från t.ex. Facebook och sedan vill ut till ”resten av bloggen”. Då måste man manuellt skriva in adressen i webbläsaren. Önskar möjlighet att klicka på headern som det var förut, eller kanske en länk till bloggen högst upp bredvid kategorier och kontakta mig. I övrigt supersnygg ny design!

  5. Hahahaha! Du är la för skön:D
    Kan meddela att I’ve been there – done that! Fyhelvete vilket slit…. Nästa gång nån säger ”easypeacy, lägg in själv”, hoppar jag i älven!

  6. Inte för att jag önskar dig motgångar men om du klarat att lägga heltäckningsmatta själv också så ja, det hade nästan blivit för mycket för oss andra stackare! Ser fram emot bilder på mattan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg