Att pausa all teknik en liten stund.

annons

3v6a5651

 

Som ni vet har jag försökt införa vissa teknikfria tider för att sova bättre och varva ner hjärnan, och därför var det så himla passande när ALGA hörde av sig och frågade om de inte kunde få skicka lite brädspel till familjen. Alltså, jag ä l s k a r ju brädspel och tycker att det är världens mest underskattade uppfinning! Finns det någonting mysigare än att samlas runt ett bord och spela spel en kväll i stugan, hemma, efter skidbacken, efter middagen?

Innan barnen spelade jag ganska mycket med vänner och nu är ju Leo stor nog för många av spelen, så nu är det en dimension till. Och nu är det ju dessutom den perfekta årstiden för brädspel! Jag blir alldeles mysig bara jag tänker på det.

 

alga3

3v6a5720

 

Så i helgen passade vi på att kasta oss över det första spelet Leo valde ut från lådan; Stora Sakletarspelet med Pettson & Findus. Vi passade på att göra det mitt på dagen när Noah sov, just för att Leo skulle få hundra procents ensamtid och engagemang (hans bror skulle nog väldigt gärna hjälpa till att arrangera om spelplanen några gånger annars).

Det kändes vansinnigt dekadent och tidslyxigt att starta upp ett brädspel sådär mitt på blanka dan.

 

3v6a5698

alga2

3v6a5668

alga

 

Tooka var med såklart, hon låg och surade (det konstanta tillståndet) i fåtöljen. Tant ligger däckad i soffan och Spöket springer mellan dom som en liten krabba.

Det var ett roligt spel; perfekt för hans ålder och alldeles lagom lång speltid. Man skulle leta saker man kunde tänkas behöva på sitt äventyr och Leo fattade galoppen direkt, och det förekom bara visst mått av fusk.

 

3v6a5761

3v6a5800

3v6a5792

 

Och man ska ju inte tro att man kan sätta sig på golvet och dra fram ett brädspel utan att Haggis ska vara med och få en del av uppmärksamhetskakan.

Så, det gjorde vi i helgen. Tog en paus mitt på dagen och dukade upp med kaffe, fika och spel och letade saker med Pettson&Findus, och inte ett enda ljud eller teknisk pryl var igång och pockade på uppmärksamhet. Vi har antagit utmaningen att stänga av tre kvällar i rad har vi sagt och ta en omgång spel innan läggdags, så det känns som riktigt höstlov – som när man själv var liten, ni vet. Och i helgen följer klassikern Jakten på den försvunna Diamanten med till Drömmen, må ni tro.

Som sagt; världens mest underskattade sysselsättning.

 

Rekommenderade inlägg

15 kommentarer till “Att pausa all teknik en liten stund.

 1. Åh brädspel alltså – sån himla bra grej!
  Vi spelar en hel del med vår äldste (6 år) och det är ju så roligt! ”Vem där?” är ju också en sådan klassiker, som vi spelar mycket. Och alla former av memory 🙂 ♥

 2. Alltså de där hundarna e ju för goa..
  Haggis, vad är det för ras nu igen?
  Kul å se din man på bild igen 🙂
  kramar Åsa

 3. Åh, brädspel alltså 😍
  Spelar något med vår 5-åring dagligen, gillas stort av alla. Just sakletarspelet har jag lagt i julklapssäcken, vilken tur att den uppskattades av din 5-åring 👍🏻
  Och dina bilder, hundar och berättelser – älsk på dem som vanligt ❤️

 4. Så mysigt med spel! Älskar att titta in på din blogg, favoritbloggen alla dagar i veckan ❤️. Ha en fin dag. Kram

 5. Åh det där är ju så mysigt!
  Så himla fina bilderna var på mannen och Haggis…kärlek på hög nivå!

 6. Åh vad man borde! Faktiskt tvinga barnen om de inte vill, och verkligen stänga ner sina egna grejer också inklusive TV:n. Vi har i alla fall pratat om att Höstlov är Läslov, blir ett inlägg om det imorgon 🙂

 7. Brädspel är underskattat!
  Ett favoritspel här hemma är Isla Dorada, men det kräver lite äldre barn eller endast vuxna! Love Letters, ett spel för fyra personer som är lätt att ha med sig och tar inte alltför lång tid.
  Sedan när barnen blir lite äldre: King of Tokoyo. Roligt för både barn och vuxna!

 8. Det är så kul att spela! Dock gillar inte min man spela lika mycket som mig och det har nog lite att göra med våra olika uppväxter. Hemma spelade man jämt, så fort chansen gavs. Underbart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.