Att ha investerat i ett nytt objektiv.

3v6a6689

 

Åh idag var jag och köpte något efterlängtat i hällregnet må ni tro!

Ett nytt objektiv till kameran. Jag har ju en Canon 5d Mark III och mitt standardobjektiv det senaste året eller så har varit ett Canon 50 mm 1.2 som jag ä l s k a r – men jag är så himla begränsad vad det gäller till exempel interiörbilder eftersom jag saknar zoom på den, och man kan liksom bara backa så långt det går att backa för att ta en bild. Jag har även ett annat zoom, men det är tyvärr inte så bra i dåligt ljus (vilket vi har sisådär 90% av tiden om man ska vara ärlig) så jag behövde verkligen ett nytt, riktigt bra objektiv för interiörbilder (främst) med möjlighet att klara sämre ljusförhållanden,

så nu blev det ett Canon Ef 24-70 mm f/2.8 L II USM som verkar vara suveränt det lilla jag testat det sen jag kom hem. Ovant som tusan med zoom, att komponera bilden liksom, men det är en vanesak.

Så imorgon tar jag med mig både det här och mitt 1.2 till Drömmen, så hoppas jag kunna bjuda på lite ”större” interiör framöver.

Älsk på saker till kameran, alltså!

 

12 kommentarer till “Att ha investerat i ett nytt objektiv.

  1. Har samma lins när jag fotar inredning. Superbra objektiv, det passar till allt! Interiörer, porträtt, outfitbilder, resevyer- whatever- jag lovar du kommer ALDRIG att ångra dig!!
    Du kommer att ångra en sak– att du inte skaffade det förr! 🙂

  2. L-objektiven är så bra. Älskade mitt macro 100/2,8l som tyvärr stals vid ett inbrott förra sommaren tillsammans med hela min kamerautrustning. Så stor sorg som tog bort hela mitt fotoengagemang. Fick tillbaka del av utrustningen via försäkringsbolaget men känslan försvann. Dessutom stals smycken och all annan utrustning…iPad, bärbara datorer osv, shit. Lycka till med nya objektivet, ser fram emot bilder.

  3. Skall bli kul att se! Spännande!
    Du tar ju redan så himla fina bilder – nu en ytterligare dimension? 🙂

  4. Alltså detta har inte med inlägget att göra men måste bara skriva! Har varit på solsemester 1 vecka och wi-fi var obefintligt på hotellet. Känslan att komma hem och inse att man har jättemånga inlägg att läsa på den bästa bloggen är härlig 😀 Tack för att du skriver så himla bra och tack för dina fantastiska bilder. Bilden på Noah liggandes helt platt på mattan var underbar, fnissade högt. Så tack för att du bjuder in oss i din vardag. Kram Lena

  5. Det ska vi också köpa! Är ytterst pepp! Hoppas ni får mysigt på julmarknaden om ni åker dit! Fick hem en reklamfolder därifrån med dina fina bilder i. 🙂 Hade jättegärna åkt, men med en vecka kvar till beräknad födsel gör jag nog säkrast i att stanna hemma. Kram!

  6. Bästa, objektivet. När jag började fotografera för 7 år sen gjorde jag det genom att låna min mans (dåvarande pojkväns) kamera (en Canon EOS 20D) och han hade bland annat detta objektiv fast ett äldre, ett EF 24-70mm f/4L IS USM, , ett Canon EF 70-200mm f/4L USM med stabilisator och ett Canon EF 17-40mm f/4L USM. Alla tre objekten var sjukt bra. Köpte sen en egen billig startkamera men det blev ändå riktigt bra bilder. I julklapp för två år sen fick jag en EOS 6D i julklapp och var i extas, vilken skillnad. Tyvärr blev min kamera med ALLA objektiv stulna i Grekland samma år och efter att försäkringsbolaget tagit sin beskärda del så gick det inte att samla ihop min lilla objektivsamling igen så då satsade vi på ny Canon EOS och Canon Ef 24-70 mm f/2.8 L II USM. & egentligen är det det enda objektiv jag behöver även om jag ofta saknar mitt 70-200 samt skulle vilja ha ett fast, antingen 100 eller 85. Nu blev det en mindre berättelse men just objektiven kan ju göra all sån skillnad, speciellt med fokus, jag komponerar alla mina bilder _i_ kameran och beskär ytterst sällan mina bilder i photoshop etc. Så enjoy ditt nya objekt, du kommer ha mycket kul med det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg