Att visa mer från Buses rum (del 1).

3v6a7432

 

Jamen godmorgon!

Då var det väl dags att kika lite på Buses nya rum, tycker ni inte? Jag kommer dela upp det i 3 olika inlägg så ni inte blir så bildbombade, för hans rum består av tre delar som ni nog kan se på bilden – det rakt fram, det som finns åt vänster och så det som finns åt höger.

Men nu startar vi alltså med delen rakt fram!

 

3v6a7452

3v6a7455

 

Här har han sin sovdel; här står sängen och sängbordet och lite böcker och annat man kan tänkas behöva. Färgen på väggarna har jag tagit fram själv på den lokala Flüggerbutiken; jag ville ha en petrolblå-aktig nyans som jag hade i huvudet och som inte fanns, så då bröt jag fram en egen helt enkelt. Recept på den kommer lite längre ner.

Sängen är från Cubelie by Rose, sängbordet köpte jag på loppis i Falun för 100 år sen, den lilla raketen finns här.

 
3v6a7437

3v6a7474

 

Mattan! Ä l s k a r den.

Det var den vi köpte till mannen i födelsedagspresent (vi köpte ju mattor till varann som ni vet, eftersom vi hade hittat nya till hemmet) och den ligger som en jäkla smäck där på golvet! Vackert skiftande och med rosa fransar. Den här köpte vi samtidigt som den andra, av Anna-Karin på CanCan här i närheten (hon har fortfarande bra erbjudanden med kod i butiken, hon har info om det på bloggen här eller Facebook här – ett tips är att följa, brukar komma ut små fyndlägen då och då).

Krukan är gammal från Love Warriors och trädet minst lika gammalt, köpt på blomsterbutiken i Emporia.

 

3v6a7470

leosrum2

3v6a7464

leosrum

 

Vad mer?

Ja där ser ni receptet längst ner till höger (färgaffären vet vad man ska göra med det) och kaninen över Buses säng brukar ni fråga om – den kommer från Sprall. Och så brukar jag få frågan ”var alla hans leksaker finns” och ni kommer se lite mer förvaring i de andra delarna av rummet, men här finns hans leksaker i det stora sängbordet, i korgen under harlequinbordet samt lego i lådorna på bordet. Kaninen som sitter på fönsterblecket är supergammal från Artilleriet (kan inte se att den finns kvar), Eos-lampan på fötter finns här och stjärnlampan är från Room99.

Och det var del ett av Leos rum det!

Och ja, han stortrivs där uppe. Bygger äventyrsland, bläddrar i böcker och pysslar.

Men nu, kära vänner, är det dags att starta en tisdag.

Hörs snart igen!

 

Rekommenderade inlägg

17 kommentarer till “Att visa mer från Buses rum (del 1).

 1. Älsk på rummet, det ser verkligen SÅ inbjudande ut! ♥ Hade flyttat in vilken dag som helst, vilken lyx med ett så stort rum.
  Önskar dig en fantastisk tisdag!

 2. åh vad härligt att se att inte bara jag som har lite leksaker till mina barn. Så mycket gnäll från andra att vi har för lite, men hallå, använd fantasin, lek med vadsomhelst, inte bara leksaker, barn är kreativa. Mina bekantas hus är FULLPROPPADE med leksaker och grejs som de inte ens rör längre.

  Det blev jättefint!

 3. Superfint! Buse har så många fina saker, hur är det med lekbarheten på dessa? Tänker på typ raketen och lyftkranen i fönstret, har du en synnerligen försiktig buse eller håller de att leka med (har nämligen en 3,5-åring som skulle ÄLSKA dessa grejer men som har en tendens att behandla dem ganska hårdhänt)?

  1. De håller förvånansvärt bra! De går nog inte att kasta i golvet upprepade gånger och Leo är väl inte ett vilddjur direkt, men han har lekt väldigt mycket med raketen till exempel och den håller än.

 4. Så fint! Måste bara fråga hur han tycker det är att sova själv på ovanvåningen? Min 5-åring skulle aldrig våga det… Vill helst sova så nära oss som möjligt 🙂

  1. Det går bra faktiskt 🙂 Han är nog mest glad över rummet så han tänker inte på att det är en trappa upp skulle jag tro.

 5. Så mysigt och en härlig väggfärg, måste bara fråga, när du bestämmer dig för att måla ett rum så verkar du vara så snabb och det blir så snyggt, brukar du göra mycket underarbete eller börjar du direkt rolla och maskera runt lister? Har du något bra förslag på färg som passar för att måla direkt på tapet, tack på förhand ☺

  1. Det beror lite på hur väggarna ser ut? Är det mycket hål etc så spacklar jag först, men är de hela och rena så maskerar jag bara och kör igång 🙂 De allra flesta färger går att måla direkt på tapet förutsatt att tapeten sitter fast bra.

 6. Jag blir så nyfiken på vad som finns bakom dörrarna. Hör det också till Buses rum?
  Fint du gjort i rummet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *