Att börja smyga in lite jul i inläggen, va?

julbelysning

3v6a7540-1

3v6a7562

 

Nä, nu är det faktiskt dags att börja smyga in lite jul på den här bloggen tycker jag!

Så vi tittar lite på några bilder från förra veckan när vi var på Åbergs här strax utanför Ystad för att se om det kommit in lite smågranar och sånt där ni vet. De brukar vara ganska tidiga tack och lov och har väldigt mycket roligt och vackert att titta på (men helknasiga öppettider, typ 10-17 på vardagar. Vem hinner komma då?). Men – jag behövde en liten rumsgran till ett fotouppdrag och så behövde jag absolut få en dos julinspiration, för det kan man aldrig få för mycket av.

Jag var klädd för det svinkalla vädret som var då;

jacka från parajumpers, tröja och strumpor från Johan, skjorta Malene Birger och skor Sorel från förra året.

 

3v6a7584

abergs

3v6a7572

 

Och där fanns saker att titta på!

Alltså, granar och små lökar och sådär – visst känner ni julpeppen? Den kommer, ho ho, jag lovar! Jag är ju alltid orimligt pepp på jul och börjar tidigt, och i år är inget undantag. Efter att ha bränt doftljus med juldoft för AgnesAmelia och fotat produkter bland barr och julgranskulor är jag liksom redan helt inne på att det minst är andra advent eller så.

I mitt huvud alltså.

 

3v6a7567

 

Det är fint när det är mörkt också!

Åk och besök.

 

3v6a8453

savedalen

 

Och igår kom ett bud från Sävedalens Belysning med årets julbelysning!

Jag fick välja ut några favoriter och igår stod de alltså här på trappan och väntade på mig; några julstjärnor och sen v ä r l d e n s finaste adventsljusstake till pojkarna – ni ska få se snart. Det kan tänkas att det satte igång det för mig så att jag började pynta igår. Jo, så är det. Så nu har vi stjärnor i vardagsrummet, pojkarna har adventsljusstake och jag kan även ha spikat upp en julkrans eller två här hemma. Hrm. Men jag tänker som såhär att jag får lite frikort eftersom jag är bloggare, inte sant? Ni vill ju se julpynt N U och inte när ni redan är klara själv (säga ja på den är ni snälla)? Så det faktum att vi ska ha kalas på söndag med föräldrar som med största sannolikhet inte alls är bloggläsare har jag liksom förbisett. De kommer komma in i ett hem med julkransar och adventsljus, iallafall. Som en liten egen julmarknad här ute, ungefär. Fullt normalt.

Och hörni – t u s e n tack för den fina responsen på videon och allt annat! Ni som vill se fler videos får gärna hjälpa till med lite tankar på tema, på vad ni skulle kunna se, så väver jag in det på bloggen då och då när möjlighet ges.

Ni gör mig så himla, himla glad ska ni veta.

 

20 kommentarer till “Att börja smyga in lite jul i inläggen, va?

 1. Att du är en crazy-christmas-lady hör till och vi läsare är vana och gillar dig just precis för det. Själv är jag förvånad att du inte började julpynta tidigare, haha. Trevlig helg!

 2. Alltså. Bring it on! Säger jag bara. Är så himla julpepp i år (det är jag visserligen varje år) och tycker snarare att det känns som att julen liksom inte kommit igång lika tidigt som vanligt i år. Kanske för att vi fick så mycket snö i Stockholm förra veckan och det skapade så mycket julkänsla. Eller för att det är så mörkt och jag bara vill få ta fram alla juleljus och skapa mysstämning. Hur som helst så är jag glad att du börjar smyga in julen lite smått här och längtar till att få se hur du dekorerat hittills! Tror säkert att dina gäster i helgen kommer att tycka att det är himla mysigt också. 🙂

 3. Lika inspirerande varje gång man klickar in sig på din blogg. Jag började ställa fram julsakerna för en vecka sen så det är helt okej att börja tycker jag 🙂

 4. Älsk på allt juligt så bara kör på – vi backar dig! Du kommer definitivt undan genom att vara bloggare. Kan se det framför mig, när du försöker försvara dig med det på kalaset på söndag, hahahaha! Lycka till med det 😉 ♥

 5. Härliga bilder och snygg mysig outfit Emma ❣
  Jag är är en tjej som är sparsam med julpynt men desto mer belysning som man kan ha från strax innan första advent och sedan tom januari, tills dagsljuset börjar komma åter. Sedan så klart mycket levande ljus och levande blommor och grönt. Men för den skull är det inte tråkigt att se någon annans juldekorationer, så kör på Emma och inspirera med Din kärlek för julen på Ditt personliga sätt.

  Till lite tekniska funderingar; jag har problem igen att komma till kommentars fältet, får uppdatera sidan ca tre ggr för att se kommentarer och möjligheten att lämna en kommentar. (Använder IPad och safari).
  Sedan upptäckte jag när jag skulle titta in till Dig på bloggen från min Androidmobiltelefon och att det inte gick att scrolla ner i inlägget, fick upp startsidan men sedan var det stopp?

  Önskar Dig och hela Din familj en skön mysig helg,
  Ljusa Kramar från Ninni.

 6. Hej! Ja för tusan, in med lite juligt nu. Jag och dottern satte upp adventsstjärnor i går och det är sååå mysigt! Men jag skulle vilja fråga en sak också, hur är det med ”den enarmade banditen” Nicole. Vart har hon tagit vägen? Vill hon inte blogga mer? Hälsa till henne..ja fast jag känner ju inte henne.. 😊
  Tack för en fantastisk blogg!! Du inspirerar till tusen! 😃
  Ha de gott!
  Annette

  1. Hon har inte tagit vägen nånstans, hon har bara en paus från sociala medier på obestämd framtid 🙂 Men det är bra med henne, träffade henne i förmiddags på en liten utflykt faktiskt.

 7. ’Meer jul – ge mig! Meer jul – jag vill ha!!’ Kör på Emma! Så klart vi vill ha inspirationen nu! Har tänkt i flera år att jag ska börja julpyssla i september för att hinna med allt jag vill göra. Blev inte så det här året heller men några veckor tidigare än vanligt kan jag nog komma igång😄👍🏼

 8. Jag började i onsdags så allt utom 2 ljusstakar och granen är klart nu faktiskt… inkl. Lussebullar med vit choklad och pistage (herregud så gott) och pepparkakor. Vill vara klar med det mesta till 1 december så man kan njuuuta sen 🙂

 9. Hej! Igen..
  Jo jag tänkte på det..det lät lite konstigt när jag frågade vad Nicole ”tagit vägen” jag menade ju just från sin blogg.. Men hoppas hon snart kommer tillbaka.. 😃
  Ha en skön fortsatt helg!
  /Annette

  1. Jag bara respekterar hennes önskan att ta en paus från sociala medier – och min blogg är ju en sådan. Så jag fotar henne inte och skriver inte varje gång vi träffas, men jag vet att många tänker på henne så ville bara säga att hon är okej liksom.

 10. Ja men är inte du och din blogg bara världsbäst!! Du är en sån inspiration utan dess like och snäll, snygg och vacker att vila ögonen på 🙂 Nu ska jag bara hitta mailadressen till Johan och shoppa upp mig på lite raggisar så blir jag sååå lycklig 🙂 Tack för att du är du <3 och krama om Banditen lite extra hårt från mig,kram

  1. Men Marianne! Vilken kommentar jag fick vakna till en söndag. Tusen tusen tack <3 Johan hittar du på guldlamm.se

 11. Men ja kör bara kör!! Äntligen! 😉 Älskar jul så det vore underbart. Vill oxå börja smyga upp dekoren men karln säger nej så jag får leva genom bloggarna ett tag till hihi.

 12. Kanon, tack! Nu har jag perfekta ursäkten för att jag börjar med jul redan i september – jag är ju bloggare och julinstagrammare. Att jag knarkar julen brukar iofs funkar rätt bra också men man kanske ska ha en mer mogen ursäkt. hahaha
  Måste ta fram min sån tröja som jag köpte av tjejerna förra året! Den är så varm och skön! Har vantar som matchar och de är perfekta till att ha när det är riktigt kallt för då har jag tunnare skinnhandskar under.

 13. Tack Emma! Skönt att höra att hon ( Nicole) är okej. 😃 Klart att hon ska vara ifrån sociala medier när hon tycker att hon vill det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg