Att ha två små medhjälpare.

3v6a2893

 

Och så var helgen förbi, och jag överlevde hemmajour med pojkarna trots feber och jävelskap. Det var mest lördagen som var lite skakig, igår var jag mer eller mindre som vanligt igen. Och dessutom har jag ju världens bästa medhjälpare som hugger i när jag behöver arbeta trots att det är helg och hemmajour; som när det kommit ett lass Enjoy Candles (jag vet – avundsjukan!) att miljöfotografera och som jag inte kunnat ta hand om dagen det var tänkt på grund av att jag då låg däckad och sov, och som behövde fixas i helgen istället (kommer erbjudande på Enjoy senare idag i jullucka ni som vill fylla på).

Då rycker pojkarna ut till undsättning.

 

3v6a2861

 

Noah räknar och organiserar, så att allt blir rätt sen när ljusen ska packas ner igen.

 

3v6a2923

 

Han testar så att batterifunktionen fungerar tillfredsställande.

 

enjoy

 

Och lassar sedan undan så att vi har golvet fritt igen!

Mycket tacksamt.

 

njoy

 

Buse å sin sida bär tunga kassar när ljusen ska transporteras (just det där att man kan gå runt med en röd kasse full med ljus som ser ut at brinna är SÅ HIMLA HÄFTIGT tycker han).

 

3v6a3065

 

Och hjälper till att placera ut på plats!

Och nu är jag alltså äntligen frisk och har ungefär ett ton saker att göra, men jag börjar med att åka till Emporia idag och förbereda för ett inlägg om julklappsinslagningar och fotografera en blivande samarbetspartner, och sen hem igen för att sladda iväg lite bilder jag hann med mer under pojkarnas hjälp och sen åka till förskolan och hämta stjärnorna så att vi kan åka in till Ystad och välja en tomtedräkt till Buse inför morgondagens lussande. Förra årets har han redan växt ifrån på längden och han ska a b s o l u t vara en tomte må ni tro, så det är bara att fixa.

Så äntligen måndag! En frisk sådan, alltså.

 

8 kommentarer till “Att ha två små medhjälpare.

 1. Hej,

  Bästa ljusen när man har små, oförsiktiga barn hemma!

  Har du korat en vinnare av ”Vinn ABC-leksaker”-tävling än? Väntar med spänning 🙂

  Mvh
  Anna

 2. Haha, ja man kommer ju ihag hur mycket ”hjälp” det där var….. Fast, när ja ser hur barnen blivit som nu vuxna sa är det aldrig fel att de far hjälpa till, och se att allt inte ”fixar sig av sig själv”.
  Pa tal om hjälp, har ni inte kvar er au-pair? Det är ju ganska kniffligt annars om man inte har släkt pa nära hall och har flexibla, inte alltid förskolevänliga, yrken. Som utlandssvensk hade jag aldrig klarat av pusslandet firma-barn-familj utan vara au-pairer!

  1. Nej vi hade bara au pair fram tills Noah startade förskola – efter det var det så få tillfällen vi på riktigt behövde hjälp att det var svårt att ”fylla tiden” för någon nog att det skulle väga upp kostnaden plus att man har någon boende hos sig :*

 3. Dessa ljus hade verkligen varit toppen hemma hos oss. Vår yngste har en förkärlek till allt som har med eld att göra. Han ä.l.s.k.a.r att grilla, vara med och tända kaminen och tända ljus. Han har även våra gamla (icke fungerande, givetvis) tändare som ”snuttefilt”. De är viktigare är napparna, haha.. Alla i vår närhet samlar på dessa tomma åt oss, eftersom de har en tendens att gå sönder eller försvinna med jämna mellanrum.
  Hans typ 20:de ord var tännväska (tändvätska). Hjälp!
  Så ja. Ett gäng batteridrivna ljus står på hans önskelista, hahaha.. 😉 ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg