Jo, jag är ju sillmästare numera. Självutnämnd sådan förvisso, men ändå en sillmästare. Det har jag varit sen jag fick mitt första samarbete med Abba sill och förstod att jag kunde göra precis vilken sill som helst på under sju minuter. Jag hade noll koll innan, särskilt hade jag ingen aning om hur lätt det var att göra något som alla andra tror är så fasligt avancerat. Så numera stoltserar jag med egen sill vid varje givet tillfälle.
Mitt senaste mästerverk till julbordet? Frugans heta sill med rosmarin, chili och honung!
Du behöver Abba 5-minuterssill i antingen hela fileer eller färdigskuren (finns i kyldisken). Jag tog hela idag för att jag själv vill kunna bestämma storleken på sillen, vill gärna ha min tunt skivad. Abba sill är ju dessutom gjord med bästa kvalitet på råvarorna med hållbart fiskad sill från Norska havet. Och sen behöver du chili efter tycke (jag använde två), ungefär en matsked honung och lite rosmarin.
Skär sillen i önskad storlek om du inte köpt den färdigskurna, töm över inläggningslaken i ett annat kärl, varva sill och rosmarin och chili i ett torrt och rent kärl med lock. I med 1 msk soja och honungen. Fyll på med laken som du tidigare ställde åt sidan, rör runt och låt det stå i kylskåp minst ett dygn.
Och sen är din sill redo att ta med sig på julmiddagen, ge bort eller äta själv!
Kan inte bli enklare helt enkelt. För mer inspiration och recept kan du kika HÄR. Det bor garanterat en sillmästare i dig också.
Precis vad jag behövde! Är själv sillansvarig till årets julbord och har noll koll på hur man går tillväga. 7 minuters sill låter ju helt klart som något för mig. Tack och hejja Abba! :*
Guud så smidigt och vilka goda varianter att välja bland. Jättekul och så bra inför kommande helger.
Toppen! Tack. Jag ska blanda någon variant med löjrom tänker jag. Så gott!
Sjukt snygga tallrikar. Var? Var? Var!
Lakewood Living :*