Att hitta julklappar som ger dubbelt.

myrorna

3v6a3193

 

I måndags var jag på Emporia och besökte den här butiken för att fota lite –

Myrorna.

Ni känner ju alla till den, säkerligen, och kanske är du en återkommande Myrorna-kund och kanske har du lite förutfattade meningar om vad det är egentligen och själv är jag väl en blandning av båda får man väl säga. Jag har sprungit in på Myrorna-butiker och letat efter möbler att måla och jag har skänkt kläder eftersom jag tycker om arbetet bakom (Myrornas överskott går till Frälsningarmén som bland annat hjälper hemlösa, familjer och barn som på något sätt behöver stöd och hjälp, samtidigt som Myrorna sysselsätter ungefär 600 personer i månaden genom praktik och arbetsträning – och att jag vurmar för Frälsningsarmén vet ni sen tidigare) men jag har samtidigt inte riktigt gått igenom resten av deras sortiment för jag har haft ganska förutfattade meningar om vad man kan hitta.

 

3v6a3194

myrorna

 

Den här gången gick jag dock igenom A L L T för att se om jag kunde hitta några passande julklappar. För det blir ju, som deras egen skylt säger, julklappar som ger dubbel glädje. Dels till mottagaren, dels till miljön, dels till de som får hjälp genom Frälsningsarméns sociala arbete.

 

3v6a3201

 

Nu är ju Emporias Myrorna lite annorlunda kanske eftersom de har en hel avdelning som är lite nischad; där finns nämligen designplagg! Det var hur kul som helst att scrolla bland ställningarna och hitta Odd Molly-blusar för 300 kr, Dolce&Gabbana-shorts och Filippa K- kappor.

 

3v6a3208

 

Eller varför inte ett par MK-ballerinor?

Fast roligast, tycker jag, är de där udda sakerna. Och jag hittade faktiskt ett par tokbra julklappar som jag köpte med mig hem.

Ska vi kika?

 

3v6a3261

 

Udda porslin/silver!

Perfekt som present till matbloggaren/fotografen/kreatören. De söker alltid vackra små ting till stilleben. Själv tänker jag använda dessa vid fotograferingar såklart, men de små skedarna passar dessutom finfint i en Noah-hand.

 

myrorna2

 

Till fotografen och fashionistan!

En helt u n d e r b a r liten svart hatt med rosett där bak. För liten för mig men perfekt för barnfotograferingar! Och den gröna då?! Helt fantastisk detalj i en WIC eller till den där übertrendiga fashionistan som kan bära den med stolthet.

 

3v6a3317

 

En liten julklapp till Banditen hittade jag med, minsann!

 

3v6a3312

 

En liten kvällsväska med kedja och lock som klickar hemtrevligt när den stängs. Kommer passa fint till hennes Valerie-kjol i spets och ett par klackar.

 

3v6a3334

 

Och till mig själv den här pangsnygga kuvertväskan för drygt 150 kronor. Älskar färgen och storleken, så den ska få följa med på mycket roligt framöver.

Jag hoppas att det var lite inspiration för lite annorlunda julklappar (och för er som behöver rekvisita – in och rota, ni kommer älska!) som ger dubbel glädje. Om ni vill veta lite mer om Myrorna och tanken bakom kan ni se en liten film HÄR.

Nu blir det till att öppna lite glögg och förbereda för lussebak tror jag.

 

2 kommentarer till “Att hitta julklappar som ger dubbelt.

  1. Älskar Hjärta till Hjärta butiken på Emporia, varit där en gång och jag ville inte gå därifrån, hoppas på att komma dit nästa sommar igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg