Att lista serierna vi nyss sett och tyckt om.

Jomen det var ju ett tag sen jag listade serier, så nu är det dags igen! Här kommer en handfull jag sett den senaste tiden och tyckt om:

 

 

Skam såklart. Alla har väl sett Skam vid det här laget? Finns på SVT play och är hysteriskt beroendeframkallande – det är som att kastas tillbaka till gymnasietiden. Allt är p r e c i s som det var på nåt vis. Bäst tycker jag säsong tre är, den som släpptes i fredags (ja, har sett hela redan, men varje avsnitt är ju bara typ 20 minuter) – den säsongen la sig verkligen i magen.

Så har du INTE sett Skam är det verkligen på tiden. In med dig på Svt Play och titta! Bums!

 

 

Inne på SVT Play finns det även Gifta vid första ögonkastet! Jag är säkert sist på den här bollen men jag blev helt galet hooked! Kanske inte på den svenska säsongen, men på den amerikanska och australiensiska – oj oj oj. Så h i m l a roligt att följa de här paren som alltså valts ut av en handfull experter och inte får se varandra förrän framme vid altaret där de ska gifta sig. På riktigt. Därefter följer smekmånad, att flytta ihop och det andra och så får man följa paret i sex veckor, och efter den tiden måste de bestämma om de ska skilja sig eller fortsätta vara gifta. Ett arrangerat äktenskap alltså, fast arrangerat av psykologer med mera. Tycker det är vansinnigt intressant att följa, och att se hur gamla invanda mönster och gammal rädsla kan påverka.

Sevärd enligt mig!

 

 

På HBO har mannen och jag (mest mannen) börjat kolla på en serie som heter The Strain. Lite otippat att han gillar den för den har, så att säga, en touch av vampyrer och sånt där vilket inte brukar tilltala honom, men den är välgjord och håller faktiskt avsnitt för avsnitt. Inte årets bästa serie kanske, men absolut värd att slötitta på när ni inte kan enas om något annat.

 

 

Efter vampyrer och arrangerade äktenskap behöver man ibland en fluffig, varm filt att svepa in sig i. Touch är precis det, fast i serieform. Finns på Netflix och handlar om en pojke som är ”autistisk” (inte riktigt rätt diagnos har man förstått) men ett matematiskt geni. Han talar inte men sänder sin pappa att ställa till rätta saker som ligger fel i världen. SÅ mycket feelgood – varje avsnitt slutar lyckligt och man behöver inte sitta med varken kudden eller gråtservetterna.

 

 

Och JAAAAA säsong fyra av Elementary har släppts nu!

Finns på Netflix och en av mina absoluta favoritserier! Inte sett fyran ännu men väntat otåligt och nu när jag var inne för att kika efter vad jag tyckte om så såg jag att den fanns ute. Har ni inte sett de andra säsongerna är jag lite avundsjuk, men har ni sett de andra så finns det alltså en helt ny ute nu. Vassego.

 

 

Och så Designated Survivor, då!

Vi gjorde ju misstaget jag och mannen att börja titta på den när det bara fanns två avsnitt, utan att förstå att det var en sånär jäkla retroserie dom släpper ett avsnitt i veckan av! Så resten av tiden har vi fått gå och vänta en vecka på ett nytt avsnitt, precis som det var förr ha ha. Men nu finns hela säsong ett ute och den är ruggigt bra. Finns på Netflix, samma skådis som i Touch, och är sjukt spännande. Se den!

Så det var denna måndagens serietips, det!

Ibland behöver man ju nånting att kasta sig in i vardagskvällar, inte sant?

 

20 kommentarer till “Att lista serierna vi nyss sett och tyckt om.

  1. Åå vad glad jag blir. Har två avsnitt kvar på shooter(retro. 🙈🙈) å behövde tips.
    Min man tycker dock vi måste se klart Shooter innan vi börjar på nytt. Dvs om två veckor?! Aldrig i livet säger jag å funderar på att rösta ur honom ur familjen. Har inte sett någon av ovanstående men sneglat på elementry ett bra tag. 🙂

  2. Å tack för tips!!! Har du koll på när Designated survivor säsong 2 kommer? Om du inte sett Gåsmamman måste du se den, också bara två avsnitt i veckan men nu finns 2 säsonger så du kan se allt!! Kram och ha en mysig dag.

      1. Läste att resten av säsong 1 kommer i mars, den har bara uppehåll nu. 21 mars om jag inte minns fel.

  3. Alltså som jag jublade när Elementary säsong 4 kom! Ja vi har snart sett klart den säsongen också. Men då finns även serien Sherlock som det också har släppts ny säsong på.

    Skam kommer jag aldrig se, vägrar se den precis som med Solsidan. Alldeles för pinsamt för att jag ska kunna titta.

    Däremot ska jag kolla upp Designated Survivor och serien med den autistiska pojken. Tack!

    1. SKAM er ikke pinlig, men setter fokus på hvordan det er å være ung på en sannferdig bra måte! Måtte alle unge ha en slik kompisgjeng❤️ Et must for tenåringsforeldre!

  4. The crown och Happy valley, båda på netflix. England verkar ha hur många bra skådespelare som helst och varje biroll är skickligt besatt. Dessutom trovärdiga kvinnliga poliser; inte en enda FBI-agent i stilettklackar, uppknäppt skjorta och dubbelfattning på pistolkolven.

    1. ”The Crown” är verkligen sevärd. Jag tror att du har sett ”The americans” va’? Annars är ju den skitbra också. Har du inte sett ”Shameless” så har du missat något, snacka om att man blir fast!!

  5. Åh tack för tips! Gav Gifta vid första ögonkastet en chans efter det du skrev om den, och jag är HELT fast:) Skam strecksåg jag på en vecka, sååå bra!

    1. Men VISST?! Jag sträcksåg alla säsonger och tillslut även den svenska (inte lika bra såklart) och älskar det.

  6. En av de bästa och spännande thrillerserier jag sett är Nattportieren regisserad av Susanne Bier (jag gillar allt hon gör). Den serien knep tre Golden Globen priser för bästa kvinnliga, manliga huvudroll och bästa manliga biroll. Jättebra och spännande! Han som spelar huvudrollen kommer säkert bli någon ny James Bond efter Daniel Craig.

  7. Tack för tips! Läser om en hel massa serier men ser dem aldrig, och när jag väl gör det så fastnar jag liksom inte. Har t ex bara sett första säsongen av hyllade Homeland, den var väl bra men uppenbarligen klarar jag mig utan resten. Kiefer Sutherland var ju hjälte i 24, en serie som jag HAR sett alla säsonger av och inte alls tyckte blev sämre med tiden. Den kunde mannen och jag plöja avsnitt av, det måste jag erkänna.

  8. Finns ju så mycket bra serier!
    Älskar bland annat
    Empire, Orange is the new black, Prison Break, Outlander, Downton Abbey, Sex and the city, Devious Maids, Sons of anarchy och Call the midwifes
    Låter som värsta serienörden, jag ser det nu när jag skriver ner så många. Men jag bjuder på den 😉
    Stor kram ♥

  9. This is Us måste ni se. Bästa serien på länge. Jag tror att TV3 kommer att börja visa den i slutet av januari.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg