Att ha vår söndag i bilder!

 

Idag startade vi vår söndag med scones (med russin) och en lång stund vit matbordet (för att ha barn lång stund vill säga). Buse fick ju feber under natten stackaren, så han hade inte sovit så bra och satt redan i vardagsrummet med håret på ända när jag vaknade, och termometern visare på lite över 38 grader.

Så dagens planer ställdes in och så hade vi en söndag hemma, helt enkelt.

 

 

Leo tog igen sig framför kakelugnen ett litet tag.

Dynorna är ni många som frågat om! De kommer från Ellos och finns bara kvar i blått, men den hittar ni här.

 

 

Jag åkte till Hemmakväll och ICA och sjukstuge-handlade!

Det absolut bästa jag visste när jag var barn och var sjuk var när mamma eller mormor tog hand om mig och dessutom gav mig precis vad jag ville ha att äta, så det försöker jag föra över till mina barn. När man är sjuk får man goda juicer, glass och serietidningar och så får man ligga bland extra fluffade kuddar och bli uppassad och får höra hur synd det är om en.

 

 

Mia på VistaMia skickade mig en poncho som kom i fredags (<-sponsrat plagg alltså) och den var helt perfekt för dagen! Mjuk och oversize och mysig, tusen tack för det.

(Och i samarbete med VistaMia får ni 20% på allt i butiken – ja även rea! – med koden sale till och med nästa söndag, och hela utbudet hittar ni här, och ponchon som redan finns på rea och alltså blir 20% billigare med koden finns här).

 

 

Jag hittade en bra tidning på ICA!

Köpte en serietidning efter önskemål men så fick jag syn på den här och tänkte att den kändes fasligt pedagogisk, så jag tog den också och det var en fullträff. Vetenskap Junior heter den och är alltså ett hett tips om ni har en vetgirig där hemma. Lite överkurs för en femåring med ord som cellförnyelse och Newtons första lag men går att förenkla hyfsat när man läser. Mest spännande var kapitlet om kroppen, det om dinosaurier och det om världens giftigaste djur.

 

 

Vad som finns i kroppen är extremt intressant just nu tycker Leo som gärna hänger i pappas knä ibland ute på kontoret och tittar på när han studerar fall på Internet (röntgenbilder) och får utpekat för sig var njuren sitter, hur lungorna ser ut eller hur man upptäcker ett benbrott. Och att då få en tidning med flera sidor av muskler, skelett och annat att lära sig om var high life.

Som att man har muskler runt ögonen! Så knasigt.

 

 

Och ja, Spöket gjorde såklart sällskap.

Så det var vår söndag! Ett stycke febrig Buse, scones och lite vetenskap.

Fint så.

 

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer till “Att ha vår söndag i bilder!

  1. Vilket bra tidnings tips den ska jag leta rätt på till min 8 åring som slukar allt som en svamp! Krya på liten buse!

  2. Så roligt att läsa om Buse och hans intressen – har en femåring härhemma i samma fas (kroppen) 😉 Veckans återkommande fundering härhemma har varit – ”Hur tror du att det känns att ha svans?” Jag har inte hittat svaret i någon vetskapstidning 😂
    Låter mysigt med uppassning 👌🏻

  3. Åh jag fick också alltid gottigheter när jag var liten och sjuk! Nästan som man ville bli sjuk ibland 🙌🏻😹

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *