Att vara i lustider.

 

Nu är det verkligen lustider, den där lappen på förskolan sitter uppe mest hela tiden känns det som, och det kliar i håret på mig bara jag ser den. Är ni likadana? Det finns nog ingenting så psykologiskt frammanat som känslan av att det kryper så fort någon andas ordet ”löss”. Och det är ju en själv som vuxen som får ansvarar för att kolla hårbottnar, kamma igenom och hålla koll så att man inte oavsiktligt sprider det vidare i en oändlighet – och ibland känns det ju som en oändlighet, mer eller mindre.

Hur brukar ni göra när det går löss på förskolan eller skolan? Håller ni extra koll, eller förbehandlar ni något?

 

 

Linicin Prevent är just det; en receptfri spray som säljs på Apoteket och faktiskt sägs förebygga löss. Den använder man varje morgon när det är lustider, cirka 5-7 sprayningar brukar räcka och så sitter skyddet i håret i ungefär sju timmar och förebygger att lössen ”bygger bo”. Fungerar på barn från två år och upp till vuxen. Den är mild och giftfri (och gör inte lössen resistenta) och mannen läste på lite och tydligen är det munkpeppar och någon olja i som gör att lössen helt enkelt vänder – som en slags anti-lus-parfym.

 

 

Så Linicin Prevent kan vara ett alternativ för att förebygga lusangrepp istället för att behandla det när det väl har skett, vilket känns väldigt mycket trevligare tycker jag.

Linicin Prevent säljs alltså receptfritt hos alla apotekskedjor och även en del matbutiker och just nu finns det dessutom en kod på Apotea som ger 40 kr rabatt, så att priset blir 99 kr istället. Koden är stoppalössen2017 och gäller till och med den 8/2 (kan användas hur många gånger som helst). Direktlänk till produkten på Apotea hittar du HÄR.

Mer om Linicin Prevent kan man läsa HÄR

(Linicin Prevent är en medicinteknisk produkt, läs användarinstruktionen noga innan användning. Marknadsförs av Meda AB, www.linicin.se).

 

4 kommentarer till “Att vara i lustider.

  1. Löss… kräksjuka… båda dessa ger mig rysningar. Peppar peppar så har vi klarat oss än så länge … men nu jinxar jag det säkert =/ Kram kram Mia

  2. Inte en enda gång under mina 12 år i skolan hörde jag något om löss. Inte när jag var mindre heller, min mamma behövde aldrig avlusa oss och jag undrar om det alls var utbrett på 70-talet? Kanske på andra platser i landet, jag bor ju inte kvar i min gamla hemort. Nu har i princip alla kompisar här med döttrar haft löss, det verkar helt klart mer besvärligt för långhåriga, då lössen väl bara kryper mellan hår, inte överlever i mössar, kammar etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg