Att ta med er till CIFF!

 

Godmorgon vänner!

En något piggare jag idag, men inte så mycket – så idag fick jag ge upp att följa med på mässan och istället ligga hemma och se till att bli frisk. Jag har lite svårt att inte fullfölja saker jag ska göra oavsett dagsform (jag får kämpa med det där hela tiden) så igår blev det ju av oavsett, men idag fick kroppen bestämma och då vann duntäcket, glass och serier.

Men igår var jag ju på CIFF med Jenny, och tänkte att ni skulle få hänga med och se vad vi gjorde?

 

 

Nu är det ju alltså höstmodet man kikar på och köper in, så i vanlig ordning finns ju inget av det här i butikerna på ett bra tag men SÅ mycket fint vi hittade! Som blusar med lite roliga snitt och klänningar man ville slita från galgen och rymma med.

(Tack och lov fanns ett fåtal plagg för leverans i maj, några av dom kommer ni se i videon om ni kikar på den; som byxorna i senapsgult tillexempel).

 

 

Vi besökte bland annat Twist&Tango!

Där blev jag huvudstupa förälskad i de här:

 

 

A l l t s å!

Jag tror att jag har nån form av ålderskris? Men en ganska rolig sådan. För nu dras jag tydligen till fräsiga skor i den här modellen, gärna med små tofsar på eller i nån udda färg, och till plagg som liksom verkligen sticker ut.

Jenny bara skakar på huvudet.

 

 

Om man ska summera höstens mode (eller ja, selektivt summera – berätta om det jag tycker om) så är det att pyjamasmodet fortsätter starkt. Ni vet; byxor i pyjamasmodell med tillhörande blus? Personligen vill jag kanske inte ha hela setet samtidigt, men absolut ett par silkiga byxor i pyjamasmodell med en stickad tröja, eller blusen till ett par jeans. Med klackar. Och så kommer sportmodet ordentligt; plagg med en liten sporttwist – som uppdaterade joggingbyxor i mer dressad modell eller toppar och klänningar med sportig mudd.

Mycket, mycket fint.

Och så loafers då, såklart.

 

 

Vi var på Stylesnob och kikade på skor!

Jenny tar in ett par vrålsnygga Isabel Marant-liknande sneakers med kilklack (syns i videon) och jag tafsade på loafers. Och så ett hav av sjalar såklart, det behöver man när det är höst.

Färgmässigt kommer mycket vinrött, mossgrönt och senapsgult; mustiga, härliga färger att svepa in sig i.

 

 

En inte så fräsch Emma i en toalett-dagens!

Historien bakom dagens outfit? Jag satte på mig den och kunde inte riktigt avgöra om jag såg ut som en systerfru eller om jag var sjukt trendig (sådär som man ibland inte kan, hrm) och frågade Jenny och Nelly om råd via sms. De var delade. Så frågade jag Buse eftersom han alltid är väldigt rak och han sa att jag ”är fin, ser ut som du ska baka bröd” vilket var hysteriskt. Så då skickade jag till Studio Stilista och HON däremot sa att jag var top notch, och henne kan man ju lita på så då gick jag såhär.

Alla på modemässan är ju sjukt trendiga med knut och läppstift och fladdrande tyger så är det nån gång man har klädångest så är det ju när man ska dit. Det visade sig dock bli en fullträff för jag fick vansinnigt mycket komplimanger för min brödbakarlook.

(Kappan och den snygga blusen med råa kanter och knappar i ryggen är köpt hos Fru Stilista i julas och byxdressen är från MissGuided).

 

 

Vi var hos Syversen och klämde på strumpbyxor!

Bland annat ett par i cashmere (!!!!) och ett par i alpacka (!!!!).

 

 

Och sen blev det Malene Birger, ho hooo!

Vackraste showroomet i världen.

 

 

Lite nya print, härliga halsdukar och roliga accessoarer hittade vi där, och en halsduk med luva i som fick hjärtat att klappa fortare.

Och ja, för er som vill följa med på nästan prick allt vi gjorde så är här en liten film från morgon till kväll med tjuvkik på vad som köptes in:

 

 

Nu ska jag ligga pall och vila upp mig och se till att bli av med de här hemska jäkla förskolebacillerna en gång för alla.

Hoppas ni får hålla er friska iallafall.

 

20 kommentarer till “Att ta med er till CIFF!

 1. O vad roligt att se din film på modemässan.Jag blev så pep.Leos komentar är så härlig.Barn är underbara.

 2. Hej Emma! Tack för visningen, härligt att få se så mycket utan att ens åka över sundet
  (bor i Kristianstad) Dina filmer är inspirerande och roliga! Vill se meeeeer. krya på dig
  Kram från Misan

 3. Emma, var ska jag börja ❣️
  Jo…👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻😘
  DU gör det här så bra med att Vlogga, jag vill bara se mer av Det Du vill Dela och Ge genom detta sätt.
  Så roligt att se och höra Dig ”live”, Du gör det så naturligt lätt och har fallenhet för det…jag tror att Du har börjat med något stort för Dig, iallafall upplever jag det och jag LÄNGTAR till nästa vlogg med Dig.
  Sedan Din outfit klockren…håller med Jenny ”FruStilista”. I och för sig har jag alltid beundrat Din stil för Du går Din egen väg med kombinationer av kläder, Uppklädd som Vardags och Däremellan, alltid lika inspirerande.
  OBS, viktigt…, det här är inget smörande med beröm utan mina ärliga åsikter.
  Sist vill jag skriva att Din nya frisyr klär Du så bra i, samt läppstift 💄❣️

  Inte en dag utan läppstift för min del och jag älskar att tänka till på vad jag bär dagligen…hemma, som utanför ytterdörren och våga bära det som jag gillar. Det betyder mycket för mitt mående.
  Men jag är lite orolig inför höstens färger…jag har ju varit med åren runt -94 och då var det dessa toner av gult, grönt de tyckte jag om då…men inte nu…får en känsla Being there – Done that…och oversize, och x-tar hög midja. Men det löser sig nog 😉.
  Sedan måste jag skriva en rad om Buse, Han är FAB så cool…och posar som den modell han Är 👏🏻(tänker på bilder från flera tidigare inlägg och lilla Noah kommer inte långt efter han heller) ❣️
  Krya på Dig från 🤧🤒 till 😃!
  Ljus Kramar från Ninni.

  1. Men snälla du! <3 <3 <3
   Och jag förstår PRECIS vad du menar med mode som är "för nära". Just nu är det ju tex sjukt trendigt att bära ett spagettilinne över en polotröja till exempel, och jag klarar verkligen inte av det själv eftersom det var så stort på 90-talet när jag var tonåring och är liksom "för nära" för att jag ska kunna ha det igen. Funkar bara inte. Så jag fattar preciiiis.

 4. Verkligen kul att du vloggar 🙂 En fråga, hur skall Jenny’s butik uttalas? Är det Mode-sto (som i mode+häst) eller Modesto (som det låter/stavas) 😉 Krya på dig!

  1. Modesto utan häst 🙂 Så nästan exakt som det skrivs (ModEsto uttalar man det, med betoning på e, det är namnet på en ort i Kalifornien egentligen).

 5. Men tack!!!! Så underbart att få vara med på ett hörn!!!! De senapsgula byxorna och de grå byxorna boyfriend , har hon beställt dem? Snälla säg ja och isåfall ge oss en hint om när de är på ingång. ps älskar dina filmer. Sov så gott och krya på dej kram

 6. Hej Emma!

  Tack för titten – jättekul att få följa med och tjuvkika. Loafersen i svart med tofsen var ju FAB!
  Åsa P

 7. Tack för att vi fick hänga med, så kul att! Gillar dina vloggar! Vad är det för snyggt läppstift du har på dig? Perfekta röda färgen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg