Att hoppas på skörd.

 

Åh, titta vad vi fick hem häromdagen!

En liten skottkärra till pojkarna och ett odlingskit från Heinz Tomatketchup så att de kan odla sina egna Heinz-tomater! Så himla uppskattat, särskilt för Leo som mer än gärna påtar och odlar och tar hand om små plantor.

Och att vi nu ska odla ketchup är ju såklart lite extra roligt.

 

 

Så vi skred till verket och Leo planterade med inlevelse, och nu har vi en liten hink i köksfönstret med tomatfrön som förhoppningsvis ska växa och ge skörd om några månader. Känns nästan surrealistiskt att stå och plantera när snön ligger tung i luften men de behöver ju en startsträcka de där små tomaterna, och sen kommer de få en plats i det lilla växthuset här utanför när värmen börjat smyga sig på.

 

 

Och där är en liten film med mästerplanteraren!

Tänk att vi om någon månad (förhoppningsvis) har egna tomatplantor att ta med och plantera om i Drömmen, och som förhoppningsvis kan skördas av barnfingrar framöver. Vill du ha dina egna Heinzfrön så kan du få hem såna genom kampanjsidan som finns HÄR.

Det blir finfint, det.

I samarbete med Heinz Tomatketchup

 

6 kommentarer till “Att hoppas på skörd.

  1. Så roligt med fröer och sådd. Jag har odlat i nåt år nu och älskar verkligen tomater. Har satt tomat frön i december och de börjar bli stora nu. Ett tips till de som är intresserade av tomat fröer som inte finns på marknaden är att gå med i tomat klubben ( finns adress på nätet ) där har de hundratals sorter att välja på tidigare tidiga sorter och sena sorter. Så himla kul ♥

  2. Jag har beställt frön! Jippi! Både jag och min dotter, som idag är 13 år gammal, tycker om olika fröer och att så dem. Så det var för min dotters skul jag beställde dessa. Undrar vad hon säger när hon får hem påse med frön :o)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg