Att göra stora trendkris-inlägget!

Jaha, så jag har tydligen en liten kris just nu. Det händer ju då och då, oftast när barnen är runt ett år och det slår lite slint och jag vill ha rött hår, permanenta mig, skaffa en tatuering och bara gå i klackar. Ja, ni som hängt med från början vet ju. Nu är dock barnen lite för stora för post-preggo-krisen så det är väl bara en allmän ålderskris då antar jag, och såna ska man ha då och då – det friskar upp. Sist var ju 2005 så det kan vara på tiden.

Vad pratar jag om kanske några av er undrar?

Jo! Min ”hej-vad-jag-känner-mig-trendig-och-lite-småfräck”-kris. När jag börjat dras till saker som som sticker ut ALLDELES för mycket för mig egentligen, men som nu är mer eller mindre oemotståndliga och som får mig att vilja ha a l l t och känna mig sådär hipp och fräsig.

Ska vi kika på vilka trender jag torskat på? Jag har scannat av Pinterest för att hitta bilder så ni ska fatta.

Mom Jeans! Ack ja. Detta har ni ju sett mig i några gånger, jag har skrivit om dom tidigare och jag är helt galet insnöad på den här typen av modell. Höga, lite lösare jeans som man ärligt talat får lite ”kiss-buk” i (iallafall om man har fött barn och har lite put redan innan) och rumpan ska vi ju inte prata om. Men, jag tänker som såhär att det får väl puta då, och rumpan; ja det tåget har redan gått så att säga så den har jag inte brytt mig särskilt mycket om på typ 10 år. Det är ingen som behöver titta på den resonerar jag. Jag ÄLSKAR Momjeans och så är det med det. Så det är den enda modell av jeans jag vill ha just nu,

förutom:

Highwaist!

Inga överraskningar där. Ni vet att jag gillar mina byxor antingen med rejält grenhägn eller hööööga, över naveln ska det va. Bäst är de från Twist&Tango som Modesto har, så jäkla mjuka och följsamma.

Ja, såhär ser min ”sparade-lista” ut på Asos.

Jag har en strategi, förstår ni, jag pinnar alla saker jag tycker om en gång i månaden och så låter jag dom ligga och om jag fortfarande tycker att plaggen är snygga efter 30 dagar kan det vara dags att handla.

Men där ser ni ju, bara mom jeans och highwaist.

Vad vill jag mer ha just nu?

Ankellängd på mina byxor!

Och det här är riktigt, riktigt svårt för mig ska ni veta för jag är ju bara 163 cm och att hitta jeans i rätt höjd då är ungefär lika lätt som att växa 10 cm över en natt. Snudd på omöjligt. Men jag vill och jag letar.

Mer då?

Looooafers!

Jag vill ha hundra stycken, både med och utan häl, och helst ska de ha en detalj eller en färg som sticker ut. Åh vad jag längtar efter varmare väder så att gatorna blir torra och man kan spatsera i sina loafers. Vet ni vad det konstigaste är? Jag vill ha ett par i leopard! Jag som AVSKYR leopard egentligen. Där ser man.

Håll i er nu, för nu kommer nästa:

Fishnet!

Ja, jag menar allvar. Nu förstår ni krisen. Men jag vill ha nätstrumpor som syns vis anklarna och genom håliga jeans och så är det med det.

Såhär kan jag dock lova att ni inte kommer få se mig.

Detta är ju det trendigaste trendiga man kan ha tydligen och bara tanken på hur jag skulle se ut i det där får mig att skratta rakt ut. Kanske hade gått runt 1997 men nu? Herregud. Synen. Så; jag har inte en så djup kris. Ni kan andas ut.

Jag vill ha lite ”udda” plagg, som sticker ut.

Baum und Pferdgarten (herregud, försök stava det) är en jättefavorit hos mig just nu, jag vill ha snudd på allt de släppt i sin vår/sommar-kollektion. Blusar, tröjor och byxor med detaljer som är ett statement i sig själv.

Och så något som väl egentligen är något jag alltid dragits till; klassiskt med en twist. Skjortor som är ”structured” och omgjorda och som ger lite mer än bara en vanlig skjorta – det dreglar jag över.

Jamen som på de här bilderna!

Jag. Vill. Ha. Allt.

Allt!

Ja, ni har hört mig gaffla om det här innan också – men pyjamastrenden! Älskar.

Dock inte ett helt set, men när man delar på det som på bilderna ovan; överdelen med tex ett par jeans och byxorna med något mer skräddat.

Finfint.

Och så avslutningsvis;

en look som typ binder ihop nästan allt i min lista ovan. Den här är p e r f e k t i o n för mig just nu och jag önskar att jag kunde gå in i bilden och slita av henne varje plagg och sen springa. Jodå.

Ja.

Sådär ser det alltså ut i min mode-skalle just nu.

Hur ser det ut i din?

Rekommenderade inlägg

41 kommentarer till “Att göra stora trendkris-inlägget!

 1. Helt ärligt så ser det definitivt INTE ut så i min skalle!! Jag tycker att det där modet är riktigt fult, men jag vet att du kommer att se fab ut i det. Du har verkligen hittat din egen stil och brukar bära upp kläderna med bravur. Min första tanke när jag tittade på ditt inlägg nu var ”Tilda Bjärsmyr”. Har du aldrig varit inne på hennes blogg får du klicka dig in. Hon har typ exakt den stilen och hon är nog inte heller så lång (tänkte på ankellängden på byxorna).
  Hur som helst så tycker jag att du är cool och jag tycker att dina vloggar (säger man så?) är jäkligt bra!!

  1. Haha jag FÖRSTÅR att det inte ser ut så hos alla – därav kris 😂 Tack för dina fina ord, du gör mig tokglad!

 2. Jag har nog hamnat i precis samma kris som du. Men nätstrumpbyxorna överlåter jag till min 15-åring även om jag kastar avundsjuka blickar på dem. Själv hade jag sett ut som en kassler. Tycker att det är riktigt coola kläder som får en att känna sig… yngre (fyller 36 detta år). Alla mina damiga kläder, typ Chanel-liknande kavajer osv.) har hamnat längst bak i garderoben. Förvisso är väl mom-jeans ok rent stilmässigt för en person i yngre medelåldern (hjälp). Du har den bästa bloggen som jag läser varje dag och alltid blir lika inspirerad av. Tack för det! Tycker att du är så fantastiskt duktig och proffsig både i skrift och visuellt!

 3. Ankellängd och loafers är två saker som jag helt snöat in på. Det senaste som jag tog in i garderoben igen och föll för än en gång är vida byxben alltså rejält vida. Jag älskar mina stuprör men de vida är en skön kontrast.
  Sen finns det mängder med grejer som gör sig snyggt på foto men inte på mig, där tittar jag och oh och ah och wow- ar men det stannar vid det.
  Ska bli kul att se hur stilen skiftar för dig i år
  Kram

 4. Måste bara fråga var du hittat bilden på den ljusblåa blusen med alla volanger, jag dööör vad fin❤

 5. Det är såå roligt att läsa din blogg. Alla olika delar blir en så fin helhet!

  Nu, till detta inlägg:

  Wow! Att det ens kan se ut sådär i ett huvud. Själv så tänker jag på höga. Tighta, mjukaste jeansen i 3-4 färger. Bekväma tröjor i mjukt material. Och till det, bekväma träningsskor som kan komma undan som sneakers. Och till det vädertålig jacka. Jag är definitivt inte den som köper kläder i överflöd utan har vad som funkst praktiskt och är bekvämt. Men så växlar jag praktiskt taget bara mellan jobb på förskola, träningskläder i gymmet och mjukisbyxor hemma. Önskar att jag hade lite fantasi, intresse och engagemang!

 6. Åh, vad kul att se!! Du kommer se urtjusig ut i allt det där! Tycker du är fantastiskt duktig på att ta en trend och göra den personlig, väldigt inspirerande! I mitt huvud är jag inte riktigt lika vågad, haha. Däremot älskade jag bilderna på Highwaste jeans + skjorta + skinnjacka. Det skulle jag mer än gärna gå runt i hela våren (och kanske loafers och ankellånga byxor emellanåt).
  Ha en fin söndag!

 7. Underbara du😍Jag dog lite när jag läste ditt inlägg, så jädra klockrent!! Det stämmer in kusligt bra på mina vårmode-önskningar, så ja då har jag väl en släng av ålderskris också😂Fyller 40 i april, hur nu fasen det gick till?! Tanken jag haft i skallen ett par veckor nu – vart hittar jag fish net strumpor? Vill ha dem som strumpor inte hela strumpbyxor. Ja herre gud, detta blir nig en spännande vår!😄👌🏼😘

 8. Jag har nog lite tvärtom här post preggo, försökte shoppa igår, själv, utan bebis, och det bara gick inte. Vill inte ha något. Dreglar inte över något. Känns tråkigt!! Jag antar att det är för att min stil inte finns just nu i affären och jag har inte ändrats. Eller jag kanske tänker att jag är en praktisk mamma nu och vad jag har räcker. Vet inte. Klippte av håret iallafall. Något.

   1. 10 månader. Kanske det händer mot sommaren?? Planerar semester på sardinien så kanske det kommer. Men jag är nog mest kläder sugen på hösten…!!

 9. Precis så fint <3 testa Levis 501 skinny. (Ny modell) De är sååå snygga å rulla upp dem lite så är de perfekt längd även till dig.

 10. H&M:s linje ”Petite” kom som en gudagåva till oss runt 160 sketna centimeter över havet, äääääntligen lagom långa (korta….) byxor till oss som är tre äpplen höga!

 11. Jag gick upp så mkt med två barn att jag lessnade helt. När jag väl kom igång igen så kom intresset tillbaka, men jag insåg att jag inte riktigt visste VAD jag ville ha. Inget dög, allt var gammal och inget var jag längre. Så jag tömde hela garderoben och varning börjat om. Det första jag gjort är att skaffa basen. Svart, grått, vit. Jag har blivit extremt praktisk. Jag måste kunna ha plaggen fler än vid ett tillfälle. Haha nästan löjligt, men jag hade typ tusen toppar i garderoben som jag hade på krogen förut och där är jag aldrig längre.

  Fast det är intressant hur smaken ändras med ålder. Jag köper idag plagg jag aldrig gillat tidigare och jag trivs i dem. Svårt att förklara känslan, men ni kanske förstår ändå!

  Nu har jag börjat fylla på med lite färgglada plagg! Jag är verkligen inte så modeintresserad, men det är kul när jag hittar plagg som får mig att känna WOW

 12. Åh jag måste bara säga också!

  Jag måhända inte gillar allt, men du bär dina kläder med stolthet/värdighet och det gör dig så innerligt vacker.
  Du kan konsten att bära upp även de mest udda plagg och göra dem till dina egna. Som den mest naturliga sak i världen.

  Bär det du trivs i för då kommer du må bra.
  Du ger massor av inspiration till min egen klädresa 😀

 13. Min är långt ifrån din hahah, kan beror på att jag är ca 10 år äldre än dig (eller?) MEN ankellängd, loafers Ja tack (suck till att jag är 165 cm), nätstrumpor som tittar från ur håliga jeans, mmm varför inte. Men resten, får du fab.kvinna ha för dig själv haha. Du kan dock trolla med det mesta och jag kommer på mig själv att gilla, de jag inte gillar, då de sitter på dig 🙂

 14. I min modeskalle så finns… jag vet inte. Kanske bara ett par nya jeans då jag slitit sönder de gamla (du vet, friktionsslitet mellan låren – jeeze Louise, de hänger inte ihop längre. Livrädd att spräcka dem så ena skinkan ramlar ur, på jobb varje dag).

  Tyvärr har jag som dubbelarbetande singelmamma inte råd med nya kläder (även om jag suktar efter ett par Chica London) så det får bli att ströva runt i second hand-butikerna…

  Men det är kul att drömma lite över dina bilder 😉

 15. Var glad att ni är korta. Ni kan i alla fall vika upp byxorna. Jag är 178 cm och ankellånga byxor till mig hamnar på vaden. Inte speciellt snyggt. Jag är så trött på jeans som är de enda byxor som går att köpa med rätt längd.

 16. Oj oj oj vad mycket Emma det var i de bilderna, du om någon kan komma undan med både fishnet, leaopard loafers och udda plagg som sticker ut 😘 Själv är jag en typisk tråkig 40 + som bara väljer de säkra korten när jag shoppar; svart, svart, svart (ibland slänger jag i och för sig in lite grått och blått oxå) basmodeller på det mesta och absolut ingenting som sticker ut, T R Å K I G T men sant. Provade dock en skjorta på Lindex här om dagen som var lite Emma-aktig med knyt och vidd och längd (hade dig i tankarna när jag gick till provrummet men det såg tyvärr inte klokt ut på mig, fick mig i alla fall ett gott skratt 😄😄😄😄😄
  Ser fram emot våriga modeinlägg a’ la Emma.
  Kram Malin

 17. Du passar säkert i allt ihop! Sista bilden var riktigt fin. 🙂

  Har ett par loafers i lack och ett par i fake krokodil. Kör med ankelupprull på jeansen redan nu – så mina fina kängor syns ;). Själv har jag väl typ ett försenat tonårsuppror så jag gjorde en tatuering igår, ska färga håret i passion plum och har en tid bokad för nya piercingar. 😉 🙂

 18. Känner så igen mig. Har också haft såna tankar när bägge mina barn var i 1års-åldern och så nu igen när jag snart ska fylla 31, som tydligen känns mycket värre än 30…. kanske för att det är mindre kalas än när man fyller jämnt.
  Men iaf. Har en kompis som kallar det för min ”the bitch is back”-fas. Och det är precis så jag känner. Man har gått runt och varit mjuk, gullig och alldeles för snäll en längre period. Men så händer det nåt och man får tillbaka lite skärpa och då vill man även att det ska synas utåt. Så vid varje sån period har jag rensat stenhårt bland alla mjukiskläder och sparat max två plagg som jag dyrt och heligt lovar mig själv att endast använda vid yttersta nödfall. Annars så ska jag ha flådiga hemmakläder, jag menar, dagens stretchjeans är ju nästan minst lika sköna som ett par väl ingångna mysbyxor. Eller?
  Tack för att du sätter ord på så många av mina tankar!

 19. Haha, nej gud det går inte. Allt ser ut som det jag hade mellan 13 och 16 år, typ min mammas jeans, man fattar ju varför de heter mom. Och jag blev så mobbad för mina kläder så jag kan aldrig närma mig sånt igen, även jeanskjol och choker kvalar in här. I mitt modehuvud trängs den lilla svarta, kashmirkoftor och sidentröjor. Men så härligt att alla gillar olika! 😙

 20. Den där bilden med hon som har höga tajta jeans och en randig skjorta uppknäppt och med knyt ner till. Sinnes vad snyggt. Var fick du tag på den bilden? Pintrest eller finns skjortan att köpa nu? BTW,hur är Twist & Tango i sin a jeansstorlekar?

  1. Pinterest tyvärr :/ Men en sån skjorta borde man kunna hitta budget tänker jag? Gå ner 1-2 storlekar i jeansen, de är vääääldigt stretchiga.

 21. Har samma bild av nätstrumpor och jeans som du, men ett insidertips är att inte sätta dig tillsammans med dina tonårsdöttrar och googla ”fishnet stocking outfit” GAAAAAAHH!!!!

  (Alltså jag har såklart inte gjort nåt så korkat. En kompis till mig såklart. Typ…. ähum)

 22. men gulp. det här är ju LÄSKIGT.
  vi har siames-mode-skalle, emma..!

  sårry, men då får Du alltså dras med två,
  eventuellt då permanentade huvuden
  (mitt dilemma är att jag är inne på detta
  så att säga kanske väl långt ifrån själva
  utgångsläget) :

  http://ecstasymodel.com/image/147186053609

  till s a m t l i g t ovan.

  lyllos mig som får sitta ihop med Dig då ett tag.
  behöver smittas med lite av Ditt vackra GO..!!!

  att tillägga.
  liten pojke här fyllde ett för ett par veckor sedan.
  ähum.

  puss vad glad jag blev av detta..!

 23. p.s om Du tycker det är vått på skulten
  så är det bara jag som saliverar ner
  på Din modeskalle från min över det enda
  här jag missat – kategorin VILL HA ALLT.

  dreggel.

 24. Helt såld på volanger just nu..på blusar, skjortor och t-shirts…eller ja..helst på allt! Och gärna midjehöga klockade kjolar och netfish strumpbyxor till det 😍 Och stora lockar i håret..fint så tycker jag! 😊

 25. Roligt detdär, att du tycker 163 är kort, själv 165 och får ofta höra ”du som är så lång” (whaat!?) skillnaden: bor i finland 😂 Kom på besök – var lång för en dag ✌️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *