Att ha adderat lite kultur också.

 

Ibland behöver man ju addera lite kultur i småbarnslivet, så vi tog oss till Teknikens och Sjöfartens Hus i Malmö! Ett ställe med utställningar om fartyg och motorer och gud vet allt, och med en riktig ubåt som man får kliva in i. Just det där med ubåten var kanske inte optimalt för mig som är klaustrofobisk, men jag kunde iallafall slå fast att nån ubåtspassagerare kommer jag aldrig bli – det är en sak som är säkert.

Jäklar vad trångt det är.

 

 

Leo hade varit där förr (med farmor&farfar) så han guidade runt oss som värsta sjöfartspersonalen. Mannen ville gärna stå och titta lystet på flygplansmotorer och annat med mycket muttrar/skruvar/mojänger men det tyckte killarna var ganska trist så just den biten fick han motvilligt slita sig ifrån ganska fort.

 

 

Jag skulle nog inte säga att det är ett optimalt ställe för tvååringar, om ni planerar att åka dit. Från fyra år och upp är det k a n o n men det finns aningen för mycket saker man INTE får röra för att släppa lös en tvååring där inne. Blir ju lite förvirrande också när det finns vissa saker man får klättra in i (som ubåt, brandbil och så fick man lov att sitta på en motorcykel) och andra saker som det är ett tunt rep runt och som man nog inte ska försöka välta.

 

 

Ett lekrum med vattentema fanns det i och för sig, men det tröttnade man tydligen på ganska fort.

 

 

Men Leo hade fest!

Cyklade fram energi, tittade i ubåtskikare och studerade lokomotiv.

 

 

På vägen hem stannade vi på Pizza Hut!

Oh my vad goda pizzor de har.

 

 

Jag åt den här godingen med pulled pork och en himla massa bea på. Slurp. Skulle kunna tänka mig en till just nu faktiskt.

 

 

Grabbarna klagade inte dom heller om vi säger så. Man fick pysselpaket i väntan på maten, och juicen kom i små burkar med sugrör. Och så kunde man ju beställa hur mycket sås som helst att doppa i.

 

 

Ja. Möjligtvis lite glass efter maten också.

 

 

Och sådär såg jag ut!

Väldigt praktisk på nederdelen ha ha, med yllestrumpor och Sorells, men så är det när det är geggigt och svinkallt. Man får kompromissa.

Och det var ungefär den kultur vi kommer klämma in den här månaden skulle jag tro? Om jag inte hittar nån barnteater i närheten som kan tänkas passa. Första gången Buse gick på teater med förskolan (i Noahs ålder) var han ju traumatiserad i veckor efter, så man får ta det lite lugnt med kulturintrycken så det inte blir för crazy.

Nu: onsdag!

Nu kör vi.

 

8 kommentarer till “Att ha adderat lite kultur också.

  1. Tips: Marinmuseum i vackra Karlskrona är fantastiskt både för barn och vuxna. Där finns även en u-båtshall med bl a u-båten Neptun typ 60 meter lång 🙂

  2. Hej Emma, efter en sammanlagd föräldraledighet på nästan tre år, har jag helt tappat orienteringen vad det gäller stil och kläder. Du är numera min stilinspiatör nr 1. Tack för det! Har flera gånger köpt dina outfits rakt av från Country Dreams, eller andra företag du samarbetar med. En fråga: Var kommer dina fina sockor ifrån? Har för mej att jag sett ett par väldigt fina grå också. Letar högre stickade raggisar. Än en gång, tack för härlig inspiration!

  3. För mer kultur med barnen, kolla med biblioteket i Ystad (eller andra kommuner omkring). Vi har filmvisningar, teater, musik och högläsning för barnen där jag bor. Perfekt för oss som är lediga med äldre barn ☺️

  4. Din outfit ser härligt skön och fint ut i mina ögon, liksom Dina DunderHärligaSötSköna Barn Är ❤️😘❣️
    Kramar från Ninni.
    Du inspirerar med Din Stil Emma, Du Äger Den ❣️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg