Att ha bokrea-fyndat till pojkarna.

 

Bokrea!

Som nu för tiden inte alls är lika hetsigt för mig som det var nån gång pre barnen, men vi har ju faktiskt en fin liten bokaffär här i Ystad så jag passade på att smita in med Noah häromdagen och botanisera lite bland barnböckerna. Vi läser ju en hel del för pojkarna som ni vet, så en uppdatering av boksamlingen var på sin plats.

Ska vi se vad jag köpte? Tyvärr var inte alla på rea, det var ganska lite som var på rea i barnbokshörnan, men en del av dom blev billigare iallafall.

 

 

Det blev 4 böcker till Noah och 4 böcker till Leo!

 

 

Till Leo köpte jag den här karamellen, just för att den hade en så gullig titel och så knasiga bilder.

 

 

Älskar när hela boken liksom är en upplevelse.

 

 

Och så blev det tre stycken andra till Leo, som vi aldrig läst något från sen tidigare. Nelly Rapp köpte jag två stycken av för de tror jag att han kan tycka mycket om bara genom att ha skummat baksidan, och så blev det en som heter ”Kapten Kalsong Och Den Stora Toalett-attacken” och det hör man ju bara på namnet att den kommer gå hem.

Tyvärr har jag inte läst alla för honom ännu så jag kan inte ge en recension, men vi har startat med Kapten Kalsong och den är tydligen mycket festlig.

 

 

Noah gillar nästan bara en typ av böcker – såna med ljud. Såna ÄLSKAR han och tröttnar liksom aldrig.

 

 

Det ska vara både såna man klappar på (klappar man på pälsen säger katten mjau, mycket kul) och såna man ska hitta den lilla ploppen att trycka på för att få ljud.

 

 

APPA! gastar han och trycker. Och så låter apan. Det där kan vi göra hela dagen om det är så.

 

 

Och gärna böcker med musik i. Det här är en med musik från olika delar av världen.

Det här är Peru, läser man. Såhär låter det i mammas huvud. 

Så trycker han på knappen och så blir det en ganska hetsig ringedingedinglingling-slinga som knappt tar en paus. Och så vänder man blad och kommer till Polynesien:

Och såhär låter det i pappas huvud 

och så spelas en mycket manjana, sömnig melodi med havsbrus och lite plingplong och en val eller så.

Ja, lite sånt roar vi oss med här hemma förstår ni. Men nya böcker! Det är alltid tacksamt.

 

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer till “Att ha bokrea-fyndat till pojkarna.

  1. Böcker är en så himla bra grej alltså! Vi måste förnya vår bokhylla lite, så tack för tips!
    Min äldste har älskat Kråke-böckerna, hoppas lillebror kommer tycka samma om något år. Kan tänka mig att min storebror här hemma hade älskat de böcker du köpt till Leo, så tack för tips!

  2. Så härligt med barnböcker. Om ni ännu inte tagit er in i Jan Lööfs värld så bara m å s t e ni iaf läsa ” sagan om det röda äpplet” och ”örnies bilar”. Underbara teckningar där kan hittar nytt för varje gång …
    Vi kommer fortfarande i håg dem med glädje….

  3. Min tjej älskar böckerna om Nelly Rapp! De är bättre än Lasse Maja, av samma författare, tycker vi. Om ni gillar lite spännande böcker, rekommenderar vi också Martin Olzcaks böcker om Jack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *