Att ha helglyx i Ystad.

 

Det finns ju inte överdrivet mycket att göra på söndagar i Ystad den här tiden på året; många av er mailar och vill ha tips men på just söndagar här har man tagit det där med vilodag på allvar och stängt ner det mesta. Det finns lite saker att göra om man är beredd att köra en bit utanför stan men just inne i Ystad så finns det väl fyra happenings på veckans sista dag om man har barn; EspressoHouse, badhuset, änderna och Hemmakväll.

Typ så.

 

 

Men man ska inte underskatta frukosten på EspressoHouse!

Jag tror aldrig jag tröttnar på den? Har ätit deras klassiker i hundra år och längre, men den är fortfarande lika god. Så det brukar vi göra på söndagarna, när rastlösheten pickar på och man inte orkar sig på några längre äventyr.

 

 

Pojkarna lägger luffarschack (ja, just Noah fattar väl inte riktigt vad han gör men är nöjd ändå) och jag får min chai på sojamjölk (godast så) och alla blir mätta och glada innan vi beger oss vidare till nästa aktivitet. Bra så.

 

 

På somrarna fylls ju Ystad av folk och gatorna blir trånga, men den här tiden på året är det som sagt ganska sömnigt som ni kan se på bilden. Detta är ungefär klockan 10 på morgonen och man ser nog inte en själ? Ganska skönt tycker jag som känner mig relativt folkskygg i perioder och helst vill ha lite lugn och ro. Ibland blir jag såklart extremt social och vill träffa alla jag känner precis samtidigt, men då är det ju bara att åka in till Malmö och så var den saken avklarad. Men där jag bor får det gärna vara stilla. Jag söker hellre upp kontakt än omges med den på nåt vis.

Och idag då?

Idag blir det ingen EspressoHouse-frukost, idag blir det till att bygga ännu en badrumsmiljö! Fast den här gången på vår vind. SMHI lovar sol och jag håller tummarna hårt, solsken utanför gör under med ljuset på vinden som inte har så många fönster och är svår att använda när det är mulet. Men idag ska den alltså förvandlas till ett badrum, så jag ska kånka plattor och speglar och träd och gud vet allt och försöka skapa något vackert.

Och det är nog vad jag hinner på en onsdag, det.

 

5 kommentarer till “Att ha helglyx i Ystad.

  1. Låter som Kungälv på söndagar 🙂 Ganska mysigt tycker jag också… Vill man se folk är det bara att bra in till Göteborg på några minuter.

  2. Hej
    Har väntat och längtat efter lite vår nyheter på Kung Fidolin men har inte hört nått på länge om det. Förstår att du har mycket att stå i men jag är ju så förälskad i de kläder som du plockar hem.

    Kram Lina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg