Att ha en ny favoritserie!

 

Ja jag veeeet, jag har tjatat om den här serien i någon vecka nu, men har ni ännu inte sett The Undertaker så är det faktiskt dags.

Det är en serie från Schweiz märkligt nog, men bli inte avskräckta för det (jag var själv väldigt skeptisk i början, har lite fördomar mot serier som inte är amerikanska eller möjligtvis engelska) för det är en HELT perfekt ”gå ner i varv efter en dag”-serie. Mannen kallar det att den har ett behagligt tempo och så kan man ju också uttrycka det.

Den handlar om Luc som slutat som polis för att ta hand om familjens firma; en begravningsbyrå. Men han kan inte riktigt släppa polisrollen och fortsätter att lösa brott, även om han kanske inte borde, och varje avsnitt är i 99% av fallen fristående utan jobbiga cliffhangers. Och Fabio – hans assistent/medhjälpare! Åh, älskar Fabio.

Så, det blir kvällens serietips! The Undertaker (finns på Netflix). Mycket bra se-tillsammans-serie dessutom om ni letar efter en sån.

 

10 kommentarer till “Att ha en ny favoritserie!

    1. Gjorde jag med först, men jag lovar att du kommer sluta tänka på det efter kanske 20 minuter.

  1. Men gud vad kul att du sett den och gillar den! Bor i Schweiz men är trots allt lite skeptisk, som du också var. Men ibland är de inte så dumma Schweizarna 😊😂.

  2. Alltid kul med nya serier! 🙂

    Ett litet tips i alla välmening är att du borde ha lite bättre kontrast på din text på bloggen. Den är rätt ljus i förhållande till bakgrunden, vilket gör den svår att läsa. Synd, när du skriver så bra texter. Jag är iofs 41 och bör kanske börja fundera på läsbrillor, men du kanske har fler gamlingar som läser din blogg som tycker samma sak. 😉

    Malin

  3. Älskar den också! Började titta efter tips från dig, tack! Och Fabio, bara älskar honom med, på något moderligt vis – vill liksom krama honom och stryka honom över håret :)) Sedan är det väldigt kul med språket, språknörd som jag är (utan att kunna så många). Har upptäckt under seriens gång hur likt svenskan det är, bara uttalet som är annorlunda… Ha det gott!

    1. Såg en kommentar om färgen på texten nu. När jag läser är den svart – har Mac och brukar använda Safari, vet inte om det har någon betydelse… Däremot så upptäckte jag av en slump att Banditen börjat blogga igen men hon finns inte med på ” vi som bloggar här” men det kanske kommer 🙂

  4. Om ”komma ner i varv” betyder somna som stockar, vet jag inte men det var det vi gjorde igår. Hahaha! Hittade ditt tips och satte glatt på serien på kvällen till mig och maken. Men, kl 21:30 är tydligen för sent för oss att på börja en serie där man liksom måste läsa texten och lyssna på sövande bullrande schweizertyska. Så gott vi båda sov efter 15 min 😄
    Ger det en ny chans imorgon tror jag. Vid 19 tiden, det kanske är mer lagom😜

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg