Att välja resmål.

 

Åh ni måste hjälpa mig!

Vi har nog landat i att vi behöver en tjuvstart på sommaren, och funderar på att åka iväg lite hastigt runt Noahs födelsedag i slutet av april. Det finns tre ställen vi velar mellan; Rhodos, Kreta och Mallorca. Så nån av dessa blir det, vi vill inte sätta oss på en längre flygresa med en tvååring (och har bestämt oss för nån av dessa så kommer inte byta destination). Vi har ju varit på alla tre, men inte i slutet av april – så min fråga är: vilken är varmast just då? Någon som varit på nån av de ställena där i april? Vad jag kan utläsa ligger Rhodos NÅN grad varmare än de andra två i medeltemperatur, men just nu är till exempel Mallis varmast så jag blir så himla velig – det kommer ju inte vara några trettio grader vid den tidpunkten och det är helt okej, men vi vill nog gärna ta möjligheterna för det bästa vädret ändå såklart. Så att man kan bada i poolen iallafall, få den där dosen av semester som gör att man kan fortsätta med förnyad energi och ro i kroppen sen.

Bilderna ovan är från Mallis i somras, och på bara ett år händer ju massor med en liten kille så jag tror att Noah kommer uppskatta en resa ännu mer det här året. Buse är ju taggad till tusen såklart, behövs inget år för det, däremot behöver han ett nytt pass för det går ut nu i april och det han har togs när han var någon-månad-bebis och så liten att det inte är klokt. Att behöva byta pass är ännu ett tydligt tecken på att tiden går så så så så så fort trots att det knappt känns ibland.

Så vad tror ni? Kreta, Rhodos eller Mallis?

 

Rekommenderade inlägg

40 kommentarer till “Att välja resmål.

 1. Cypern. Kanske kan vara ett alternativ. Det är väl varmast vid denna tid. Med hopp om en varm och solig semester

 2. Har tyvärr inget tips till dig, men undrar om inte du har lite tips när det gäller att resa med små barn? Har precis bokat första utlandsresa med dottern, kommer vara dryga året då, och är ju så klart lite nervös 😊 så ett inlägg med smarta tips på bra saker att ha, onödiga saker, osv när det gäller att semestra i värmen med småttingar hade varit uppskattat 😊 Tack för en underbar blogg för övrigt!

  1. Det enda som är viktigt att ta med är barn-alvedon och vätskeersättning för det kan jag garantera att man behöver om man inte har med det, ha ha 🙂

 3. Vi ska åka till Korsika med 2 barn i april/maj, det kanske kunde va nåt annars? Åker med Langley travel. Tror det är supervackert där!

 4. Jag skulle också föreslå Cypern, men annars kanske Mallorca, Kreta kan åtminstone vara blåsigt!

 5. Vi har varit på Cypern i början på maj 2 ggr och har haft strålande sol och ca 27-30 grader 😀 ☀️ Var på Rhodos i början på maj och det var inte lika lyckat tyvärr.. Regn, molnigt och kallt 😞 Jag vet att Cypern inte stod med bland dina alternativ men vill ändå rekommendera denna fantastiska ö! Vita sandstränder, kristallklart vatten och massa sol! Sandy bay och Nissi beach är toppen! Vi åker 24 april 😃 Hoppas ni får en underbar resa vart ni än åker! Din blogg är 👌🏽

 6. Vi åkte till Rhodos 23 april ett år. Hade varmt och skönt på dagen men kvällarna var ganska kalla. Veckan innan hade det varit storm och palmerna i stort sätt låg ner sa de, så vi hade tur. Ett annat år åkte vi början på maj, även då till rhodos och hade regn nån skur per dag. Sen åkte vi till kreta i början på maj och det var sol, varmt och även varmt på natten så det finns ju inga garantier. Vi valde att åka till Dubai i år på sportlovet för ville ju ha garanterat sol och valde bort gran canaria. Vi hade regn 5 dagar och gran canaria 30 grader och sol varje dag 😂 så man ska nog bara be till vädergudarna och hoppas på tur. Skulle mer titta på vart ni hitter ett bra hotell istället på de 3 resemålen samt om ni vill äta tapas eller tzatsiki😊👍

 7. Min vän Kerstin bor i Palma och redan nu ser det superhärligt ut med solen och alla blommor som blommar.
  Jag älskar Mallorca men förra året åkte vi till Menorca som var fantastiskt!
  Cypern var jag till förr-förra året i början av maj och då var det varmt på dagarna, kyligt på kvällarna och tyvärr kallt i vattnet. Min familj gillar att snorkla och det kunde vi tyvärr inte göra speciellt länge så dit tänker jag åka senare på sommaren nästa gång.

 8. Åh vad jag förstår ditt dilemma! Vi ska dock åka i början av juni men hade exakt samma beslutsångest över just dessa tre öar. Vi valde dock tillslut Mallorca och Alcudia. Det har blivit vårt favoritställe – härligt vatten och strand. Rent och fräscht runt om i byn och mycket utbud. Var ni förresten i Cala D’or förra gången.”? Vi höll på att boka detta då det såg så mysigt ut.

 9. Om jag skulle välja mellan de 3 resmålen så skulle det bli Mallorca 😊 Här varit på Kreta i början på Maj och det var ganska blåsigt och regnigt då vad jag minns. Min pappa bör på Mallis och våren där är fantastiskt.. dock så kan det vara lite kyligt på kvällar och sådär 😊 Men Mallorca är ju bara så fint och det finns mycket att se om man hyr bil! Åker själv dit i maj 🌴
  Kram Hanna

 10. Nu läste jag att ni vill välja något av de tre. Då ligger ju Kreta längst ner o om ni väljer den sydliga sidan kanske ni kan få bäst väder. Havet är dock inte att tänka på för bad (jo din badtokiga man kanske ;)) men skickade länk till perfekt hotell på Kos på instagram privata meddelanden. Våren är ovanligt kall kring Medelhavet och jag börjar bli nervös själv över om det ska hinna bli de där 25 graderna till i början på maj

 11. Emma, eftersom det inte är resmålet som styr vart ni åker tyckar jag ni ska låta val av hotell styra. Är vädret inte helt som ni önskar är ni i alla fall på ett trevligt ställe. Tex tycker jag att OBC på Kreta var jättemysigt! Kram

 12. Vi var på Mallorca i början av maj för några år sedan. Trodde det skulle bli toppen men det var moln, regn och ca 13 grader nästan hela veckan. Drabbades bla av översvämning och alla hotellets gäster blev tvungna att stanna inomhus. Ingen trevlig upplevelse…. 😉 Men första dagen kunde vi ligga vid poolen! Som vi förstått senare är Mallorca i maj väldigt osäkert. Kan vara toppen! Men också botten…
  De andra resmålen har vi bara besökt under hösten. Det har varit toppen, men det säger förstås inte något om hur vädret är i slutet av april 🙂
  Hoppas ni får en trevlig resa! 🙂

 13. Vi har varit på Mallorca flera gånger de senaste åren då mina föräldrar har en lägenhet där. Både 2016 och 2015 har vi varit där över påsk (början på april och slutet av mars). Vädret har varit som juni här hemma ungefär. Shorts och linne på dagarna, men en kofta på i skuggan. På kvällen får långbyxor och en tunn jacka åka på. Har helt klart kunnat legat och solat och njutit av värmen.

 14. Hej,
  Kreta och INTE Rhodos säger jag 😊. Var på Rhodos 2v i somras och tyckte inte om ön alls som kändes väldigt ”ogenuin”. Kreta är så mycket mer genuint. Om ni ändå väljer Rhodos så bo inte på samma sida som flygplatsen ligger. Den sidan har stenstrand och det blåser mycket där.
  Trevlig resa oavsett destination ❤

 15. Mallorca är ju min favorit (eftersom vi har har hus där) och vi älskar det alla årstider, slutet av april kan vara helt underbart men det kan också vara molnigt och regnigt. Medeltemp på kanske 20 grader och ännu varmare såklart om det är full sol, kvällarna lite kyliga. Kram Mia

 16. Jag åkte till Kreta den 28 April förra året med mina 2 barn som då var 2 och 5. Vi hade kanonväder alla dagar utom 1 då det blåste och regnade lite annars låg vi vid poolen som inte var uppvärmd och iskall men barnen badade ändå =) så välj hotell med uppvärmd pool. Vi gick i linne och shorts hela veckan. Havet var okej temp, som svensk sommar ungefär. Vi bodde i Platanias. Nu åker vi till Rhodos i Maj. Har varit på Mallis 3 ggr i Maj och 2 ggr var det kanonväder och en gång frös vi hela veckan, var bara 16 grader så jag hade satsat på Kreta eller Rhodos.
  Trevlig resa!

 17. Jag tycker att Mallorca är klart bäst av dessa tre. Kanske inte alltid vädermässigt bäst men absolut trevligast! 🙂 Av de övriga två tycker jag nog bättre om Kreta, gillar inte Rhodos.

 18. Det är såklart lite utav en chansning var vädret kommer vara bäst just när man ska åka, men vi valde Mallorca för vår semester första veckan i maj… känns som att de har mest stabil temp.

 19. Hej
  Har varit på Rhodos första veckan i maj och hade runt 25 grader på dagarna, på kvällarna behövde man en tröja. Jag gillade Rhodos stad jätte mycket.

 20. Hej!
  Jag var på Mallis (Sunwing Cala Bona Beach)med min mamma och dotter förra våren, vi åkte en vecka precis i slutet av april.
  Vi hamnade i deras vårväder eller vad man säger, det regnade och blåste på tvären. Men de dagar det var fint så var det rätt varmt, men lite kall blåst. Men fullkomligt möjligt att ligga vid poolen i bikini iaf. Vet inte om vi hade otur med vädret, men för egen del skulle jag inte åka till Mallis igen i slutet av april. Kollade vädret efter att vi hade kommit hem, och ungefär två veckor senare (mot slutet av maj) var det 26 grader och sol hela dagarna… 🙂 Så om ni gärna vill åka till Mallis, åk lite senare i maj.

 21. OJ jag såg nu att ni gärna vill åka i slutet av april… Ursäkta mitt gaggande om slutet av maj… 🙂

 22. Så härligt att åka till värmen, vart det än blir! Har själv bara varit till Mallis så har inga direkta råd att ge, men Mallis är ju väldigt fint ❤

  Hoppas ni hittar en fin resa!
  Kram,
  Anneli

 23. Ja tror vädret är en chansning i april men
  MALLORCA
  är barnvänligast! Har dock inte varit på Rhodos…

 24. Har varit på Rhodos i slutet av april och vi hade otroligt väder. Temperaturen gick upp mot 30-strecket varenda dag. Vi var i Ixia och vi gillade verkligen stället. Mallorcas väder är lite mer ostabilt, men gillar naturen där. Lycka tillbed resevalet.

 25. Hej vi var på Rhodos i maj förra året och det var ganska fint på dagarna men hade glömt att kolla så poolen var uppvärmd vilket gjorde att det var ganska kallt att bada. Hade varit i Turkiet året innan med varma pooler så det var en besvikelse för barnbarnen med så kallt vatten.

 26. Vad härligt med en solresa, är själv helt desperat efter lite sol o värme. Kan tyvärr inte ge tips på resmål, men rekommenderar att ni väljer ett hotell som har uppvärmd pool. Lycka till! 🙂

 27. Tyvärr är havet inte riktigt varmt i april som ni vet. Instinktivt skulle jag därför gå på den minst blåsiga destinationen om man kan kolla upp sånt.

 28. har inga bra förslag alls, utan bara älskar bilden på Noah, där han sitter med din tröja, ser ut som en nöjd liten Buddha i yoga pose 😉

 29. Var på Mallorca i början av Maj förra året. Alldeles underbart med lagom temperatur, badade både i havet och i poolen. Lite svalare på kvällarna så man fick ha en kofta:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.