Att ha säsongspremiärat Skånes Djurpark!

 

I lördags öppnade Skånes Djurpark för säsongen, vilket var perfekt!

Jag hade ju pojkarna och det finns ingenting så tacksamt som att befinna sig bland djur när de är lediga, så det bokades in direkt. Banditen följde med, och så var Jenny i Osby så hon och Ella + Alexander gjorde oss sällskap till Buses stora lycka. Han älskar ju Ella sen de var i Stockholm och han fick pussar och de satt i hotellsängen och pysslade tillsammans efter Netflixeventet.

 

 

Noah är just nu komplett besatt av TAKTOOOOOR!!!! så han fick sitt livs höjdpunkt när vi gick till Fåret Shaun-land (öppnade förra året) och visade att man faktiskt kunde å k a traktor där runt en liten bana. Ni förstår ju festen.

TAKTOOOOOR!!!! skrek han och sprang målmedvetet mot kön. TAKTOOOOOR!!!!

(Buse hade ju exakt samma fascination för traktorer i samma ålder, men han har alltid varit något mer introvert i temperamentet än sin lillebror om man säger så).

 

 

Han väntade tålmodigt för att vara snart två.

 

 

Och sen var det en mycket stilla och storögd kille som åkte traktor hela banan runt.

 

 

När han fattade att vi skulle gå av var det däremot en aningen mindre stilla pojke.

TAKTOOOOOR!!!! vrålade han förbannat och pekade med hela armen, mycket uppfordrande och bestämt. Han kommer bli en smått tyrannisk företagsledare i framtiden, den där.

Så vi hämtade Buse och så åkte vi ett varv till.

 

 

När temperamentet efter nästa avslutad traktorfärd lagt sig en aning (hej tvåårstrotsen, dig hade jag nästan glömt bort) gick vi till den lilla ladan för att pyssla. Där fanns påskägg man kunde måla och limma och klippa och pynta på egen hand, och barnen var inte sena att hänga på.

Man kan ju ta hela rundan på Skånes Djurpark men den här gången nöjde vi oss faktiskt med att hålla oss i första delen med Fåret Shaun-landet, djuren man kan klappa, lekplatserna och maten. Det är lite roligare för mindre barn än att knata runt och försöka hitta en berguv på en pinne 600 meter bort.

 

 

Fortfarande något missnöjd över bristen på traktor.

 

 

Men att få klappa är ju aldrig fel, så där stannade vi lite och njöt av de små killingarna som hoppade runt och av snälla, tunga djur under våra handflator.

Det var vår lördagsaktivitet det! Det var två trötta barn som slocknade som små ljus i bilen på vägen hem, och väl hemma hann vi inte med så mycket mer än middag, bada badkar, leka lite på rummet och läsa bok innan den lördagen var över och stillheten la sig.

Nästa säsongspremiär att längta efter? Tivoli.

Måste få in en tur till Tivoli snart.

 

8 kommentarer till “Att ha säsongspremiärat Skånes Djurpark!

  1. Vad härligt! Min son var också en traktor-älskare i den ålderns. Kanske lite mer som Buse då, inte så utåtagerande! Men man ska ju ha en av varje, visst?! Har en tjej hör hemma som domderar utav denna värld här hemma, Hua! Bävar inför den tonåringen 😬😂

  2. Sitter på jobbet och skrattar högt för mig själv när jag läser om Noas temperament och fascination för traktorer. Jag har två barn som du och lillebror (16 mån) är precis som med era två en lite annan personlighet. Han är även tokig i ALLA fordon och jag kan se honom framför mig när du beskriver Noas reaktion när traktorfärden tog slut. Sam kan redan nu bli JÄTTEarg när han inte får göra det han precis hade tänkt sig (vara ute, äta småsten, klättra upp på alltalltallt, plocka saker ur papperskorgar, stoppa fingrarna i kontakter…) så det blir ju spännande med terrible twos..
    Tack för lite skratt idag ♥

    1. Alltså denna omedelbara och högljudda ILSKA! Ha ha ha herregud! Jag försökte få honom att äta men den maten kunde jag ju stoppa nånstans (med stor tydlighet) när det fanns freakin TRAKTORER!!!! på armlängds avstånd.

  3. Stackars Noah 😂😂
    Min äldsta är också lite lugnare i sinnet men totalt fordonstokig och förstod inte alls det där med att stå i kö och att färden var slut när han var två. Så där var det gråt både före och efter.
    Min lilla är inte lika manisk över fordon men desto mer högljudd så där är det precis samma sak.
    Pjuh. älskade små…

  4. Har också en 2-åring och undrar när detta temperament ska lugna ner sig, även han har nämligen en stark vilja och får han inte som han tänkt sig blir det livat.
    När blir dom så pass gamla så man kan prata med dom och dom förstår att det finns en anledning till att man tex står i kö..? 🙄

  5. Hahaha igenkänningsfaktor här hemma, det där med ett tvåårstemprament och traktorer.
    Vi har precis flyttat till hus och grannen har, till tvåringens glädje, en traktor. Så när vi är ute på gården så står han där vid staketet mot grannens tomt och kikar, pekar och ropar på ”taktoren”!

  6. 😂😂😂
    Känner igen mig så väl….min son är nyss fyllda 3 och när han var 1.5-2 år så brukade vi åka till en liten gård med getter, grisar, åsnor, hönor, kaniner etc men det enda min son ville göra var att sitta på en rostig avställd traktor alt rostig avställd åkgräsklippare 🙈🙈🙈 resten var ju helt ointressant och när han då fått suttit på den där traktorn i typ en timme (kändes som ett år för mig dock) vilket jäkla utbrott, när mamma tyckte att det räckte och att vi kunde göra något annat alt åka hem….det slängdes sig raklång på det lerigaste stället man kunde hitta….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg