Att mätta fyra hundar på rätt sätt.

 

Det är inte helt lätt det där med fyra hundar och utfodring.

För även om de alla är vinthundar, så har de ju komplett olika behov när det kommer till näring och sammansättning – ungefär lika olika behov som de har olika personlighet. Går inte att ge alla fyra samma foder, utan var och en måste få något som passar just den hunden så att de kan utvecklas optimalt och förhoppningsvis leva länge.

Jag har haft Purina PRO PLAN med tidigare hundar (en Rhodesian till exempel) och det fungerade hur bra som helst, och Tant&Tooka gick på Purina när de var valpar – så jag blev jätteglad när Purina hörde av sig och frågade om de kunde få skicka flickorna lite foder att utvärdera.

 

Tant var inte sen att kontrollera påsarna.

 

Tant & Tooka fick Purina PRO PLAN Medium&Large för vuxna hundar över 7 år. De två äter samma foder eftersom de har exakt samma “problem”; de är gamla, de är överviktiga efter sterilisering och de har känslig mage. Det här fodret innehåller Omega 3 för att hjälpa till med rörligheten, och har en viss sammansättning av kalorier/proteiner för att försöka bibehålla vikten (jag vet att Tant & Tooka ser helt normala ut i förhållande till andra hundar, men för att vara vinthundar är de faktiskt snudd på feta).

Haggis är ju en STOR hund (typ ponny) och fick därför Large Athletic – anpassade för hundar som ska bli stora men har en atletisk kroppsform. Hon har alldeles nyss gått över från juniorfoder till vuxenfoder och hennes problem är att få i henne tillräckligt med näring för att växa men inte växa för fort. Hon måste ju äta kopiösa mängder mat om den inte är “koncentrerad” med näring, och eftersom hon inte är så värst matglad är det svårt att få henne att dra i sig några större mängder – så ett foder där hon får i sig vad hon behöver på mindre mängd är optimalt för henne.

 

 

Och så Spöket, såklart!

Där blev det Purina PRO PLAN Small & Mini för vuxna hundar, med det HON behöver. Bitarna är mycket mindre (svårt för henne att tugga gigantfoder, tar en evighet) och fodret har kyckling och ris som är snällt mot magen, plus att fodret är anpassat för hundar med hög metabolism (motsatsen till Tant och Tooka alltså, ha ha).

 

 

Mycket smarrigt var det!

Så nu har de fasats över på Purina (man byter ju inte rakt av utan fasar gradvis över så att magen börjar vänja sig) och det har tagits emot med öppna armar kan man säga – smaken var det absolut inget fel på. Och så förhoppningsvis har vi två smärtare damer snart, en lite tjockare italienare och en lagom växande Haggis.

Mer info om Purina PRO PLAN och deras olika foder kan man hitta HÄR.

Jag tror att det här kan bli finemang.

I samarbete med PURINA

 

Rekommenderade inlägg