Att veta att det är sommar.

 

Hur vet man att det är sommar?

Det kan ju vara svårt ibland när regnet tagit över solen i veckor eller när man inte doppat sig i svenskt vatten ännu, trots att det är juni.

Men jag vet när det är sommar! Förra helgen nån gång startade sommaren. För då kom gårdsbodarna upp här ute vid Drömmen, och det är ett säkert tecken på att det är säsong och att denna säsong är sommar.

 

 

Igår när vi körde förbi var jag bara tvungen att stanna och ta lite kort och handla en påse potatis.

Tycker att det är så vansinnigt fint med dessa små bodar med sina ”Nyskördat”-skyltar och sitt utbud av sallad, jordgubbar, kål, tomatplantor med mera.

 

 

Det är alltså bara en liten bod vid vägen, utan personal, och så plocka man på sig det man behöver och stoppar sina pengar i en mjölkkanna innan man går. Senare finns det äpplen och hallon och allt annat man kan tänkas vilja ha, men nu är det mest sånt här som gått att skörda och det går ju fint det också.

Så nu vet ni det. Det är sommar.

Och ja, vi körde upp igår – Noah blev feberfri nånstans efter lunch och har varit Pigg Extra Allt så det var inga problem. Så igår kom vi fram och tömde bilen och gjorde oss hemmastadda, och idag verkar vädret bli ljuvligt – pojkarna är ute på gräsmattan och hundarna strosar längs huset och jag ska alldeles strax dra på mig gummistövlarna och ge mig ut för att inspektera odlingspallarnas framsteg.

Vi är här igen.

 

3 kommentarer till “Att veta att det är sommar.

  1. Ååååååh! Såna fanns lite här och var ”förr i tiden” men har nog försvunnit mer och mer bara med ärligheten. 🙁

  2. Vilken mysig bod! Och visst är det sommar: klockan är 21 men ena sonen tar ett dopp med en kompis, lillebror är på cykeltur med pappa. Jag har badat ganska länge i vår vik, vi har grillat, druckit rosé och spelat fotboll med kompisfamilj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg