Att älska det här badrummet.

 

Jag älskar fortfarande det här badrummet.

Det har blivit precis vad det här huset saknade, en pusselbit i att göra Drömmen till vad den förtjänar att vara på något sätt. Sen jag såg huset i mäklarannonsen, såg allt mörkt trä, all bastuliknande panel, det lilla rummet längst in med en duschkabin rakt på trägolvet (!) och bara ett handfat så har jag ju älskat hela det där huset och velat göra det till något annat utan att för den sakens skull göra om det. Själen måste fortfarande få vara kvar, det var bara lagret av mörkt och damm och nedgånget som skulle blåsas bort.

Insidan är så gott som klart nu, bara utsidan och trädgården kvar.

 

 

För er som kanske är nya;

badrummet byggde vi förra året med hjälp av Världens Bästa Hantverkare, killarna jag alltid använder. Det vita kaklet är från typ Bauhaus, plattorna på golvet hittade jag i en av hantverkarnas kataloger, badkaret är från Fritsla Tyglager, blandaren från Badex, kommoden byggde vi av en gammal skänk som sänktes och som jag sen gildade med mässingsdetaljer, handfaten är från Furniturebox, speglarna från Olsson&Jensen och blandarna vid handfaten från samma ställe – jag har bara spraymålar dom. På väggarna har vi Kalei i en färg som togs fram just för det här badrummet.

Och det blev EXAKT så som jag hade det i huvudet, allt från det spruckna kaklet till den vintage kommoden. Jag kan inte nog understryka vikten av att anlita RÄTT hjälp vid såna projekt, iallafall om man har lite knasiga idéer. Det jag älskar med mina killar är att de aldrig någonsin glor på mig som om jag är dum i huvudet, inte ens när jag ber om att få trasigt kakel, och jag litar till 100% på vad de gör vilket var ett måste just här – de åkte ju upp mitt i veckorna och arbetade (när jag inte kunde vara där) så jag hade ingen koll egentligen på om de kunde omvandla min vision utan att jag var på plats. Men det kunde dom såklart. Och inte bara det – de hade gjort små extrasaker som jag själv inte tänkt på; som att spraymåla ventilgallret i samma nyans som blandarna och byta vaskploppen till en i mässing.

 

 

(Ni får ursäkta vattenstämplarna, men bilderna från det här badrummet är de som mest lever ett eget liv på nätet – jag hittar mina bilder på utländska Instagramkonton, företagshemsidor och annat, utan hänvisning).

Där ser man kaklet lite närmre;

de knackade till det efter en skiss från mig och det kan ju tänkas knasigt att vilja renovera ett badrum med trasiga saker – men så är jag.

 

 

I det lilla rummet, det som ni kan se åt vänster på bilden under här, finns toaletten, ett handfat från Marrakech Design som jag koppar-gildat (sök på bloggen eller välj kategori DIY så hittar ni) samt en blandare som jag har för mig kom från typ Sekelskifte.se – det är det ni ser på vänstra bilden.

Där är också ett gammalt stallfönster som går från golv till tak ut mot baksidan av trädgården. Kan fota det rummet lite senare.

 

 

Och det är alltså vårt Drömmen-badrum!

Det senaste, större projektet vi gjorde här ute och nog det rum jag själv är allra mest glad i. Inget jag skulle bygga i Lanthandeln, men HÄR passar det in så himla bra – och det är ju det allt handlar om, inte sant? Att hitta rätt för just sitt hus och den stilen som passar just där. Lite så tänker iallafall jag.

Och nu ska vi ha söndag här, just nu är det molnigt med solen ska slå till runt lunch med 25 grader och molnfritt och det vill man ju inte vara utan.

Ses snart igen!

 

11 kommentarer till “Att älska det här badrummet.

 1. Så makalöst vackert.
  Känns som att jag tittar in i en vacker fransk kärleksfilm.
  Kvinnan glider ur sin silkesmorgonrock och ner i badet med skum.
  Oh lala, hennes nyblivne make trättar henne med en natursvamp längs ryggraden, doppar svampen i vattnet och tvättar hennes rygg försiktigt… Ser du det? 🙂
  Ha en magisk söndag!
  Kram Anna

 2. All förståelse för att Du har vattenstämplat bilderna…allra helst i ett rum med vatten 😘😉
  Skämt åsido det är klart att Du ska ha hänvisning och cred för det DU har SKAPAT, jag tycker det är väldigt tråkigt när någon plockar upp en bild av någon anledning och inte ger den som äras bör sin rätt.
  Ja Emma…det är en dröm att få följa Din ”Drömmen” förvandlas efter Dina drömmar och längtan…spännande nu att se hur utsidan och trädgården får kärlek.
  Ljusa Kramar från Ninni.

 3. Det är så otroligt fint det där badrummet! OM det finns minsta lilla möjlighet till att kolla upp vad klinkergolvet är från så får du gärna lägga ut det. Tycker det är så galet snyggt!!!

 4. Du behöver inte ursäkta vattenstämplarna! Hoppas de som stulit dina bilder fått veta att dom är påkomna! 😁

 5. Googlade på spraymålade kranar och hamnade då på din blogg! Verkligen läckert badrum! Har även en liten fråga, hur har färgen på dina spraymålade kranarna suttit? Har nämligen funderat på att göra de själv men är rädd för att de ej kommer sitta trots att de är lilltoan jag ska renovera som nästan aldrig används! Tacksam för svar 🙂 // Elin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg