Att göra annat tillsammans också.

 

Vad har vi mer gjort de senaste dagarna?

Vi spelar ju inte BARA tv-spel. Vi har lagat mat också, bakat pajer – och Buse hjälper gärna till, särskilt när det ska bakas. Här är han i full gång i ett kök där han dragit fram allt man kan tänkas behöva och lite till, knådandes en deg med liv och lust. Oftast gapskrattar han under just själva knådningsmomentet, det är vansinnigt kul att bli alldeles kladdig av degen tycker han och får liksom inte nog.

 

 

Vad det blir?

Focaccia såklart. Som sagt livets bröd, och dessutom perfekt låta-barnen-baka-bröd på grund av att det inte innehåller så mycket ingredienser alls.

 

 

Kryddor hämtade vi ute i trädgården.

L Y X E N!

 

 

Och här är det alldeles färskt ur ugnen. Vill man inte doppa ansiktet i det?! Jag vill. Ansiktet och en stor klick av Bregott Havssalt.

Åh mumma.

 

 

Så lite sånt har vi också gjort!

Busebakad focaccia, Buseplockade kryddor, allmänt fin Busetid.

Och idag ska jag sätta mig och försöka hitta lite roliga recept till midsommar; självklart måste det bakas någon form av tårta och bakas någon form av bröd, men vädret ska i vanlig ordning inte bli lysande så jag får se om man vågar satsa på att grilla? Annars skulle jag gärna grilla marinerad kyckling och servera med ostpaj, sallad, såser och ostfyllda pimentos (och så får sill vara med såklart, får lägga in egen på plats). För lite extra måste det väl trots allt bli när det är midsommar känner jag, även om vädret kanske tvingar oss att vara inne mer än ute runt nån midsommarstång.

Har ni något tips på goda midsommarrecept så hojta gärna till!

Tror det blir en mathelg, det här.

 

Rekommenderade inlägg

8 kommentarer till “Att göra annat tillsammans också.

  1. När jag första gången gravade lax till jul och insåg hur enkelt det var; känsla av pinsamhet. Att man alltid köpt färdig och att gäster tror att man är värsta kocken när man serverar egen 🙂 Så om man gillar gravad lax kan jag tipsa om det, man behöver bara ett par dagar på sig då den ligger i kylen och drar. Tårtor finns ju hur många som helst, det har säkert andra bättre tips på.

  2. Kan man få låna buse när det vankas handkladderi? Jag verkligen HATAR att kladda ned händerna och har köpt en stor packe plasthandskar för att slippa. Något av en fobi skulle jag säga. Alla degar är obehagliga men chokladbollssmet nog allra värst. Kul att barn iaf gillar det (jag gillade det iofs inte då heller utan använde en slev…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *