Att ha blivit stor nog.

 

Jag älskar ju att spela. Tv-spel, WoW – you name it. Nu har det inte blivit så mycket sen barnen, men då och då gör jag halvhjärtade försök att sätta igång WoW igen för att förlora mig en stund när barnen sover, men det är så mycket annat som kommer emellan så att det sällan blir av. Innan barnen kunde jag spela i timmar, det var liksom motsvarigheten till Netflix eller att läsa eller att lyssna på en podd då; för mig var det meditation och avkoppling, något för hjärnan att lösa och koncentrera sig på.

Och länge har jag tänkt att när Buse blir stor nog att kunna hantera en handkontroll ska vi spela och när vi var i Åre förförra vintern testade han för första gången ett PS3-spel och det gick väl hyfsat, men kordinationen var inte riktigt där.

Men nu!

 

 

Nu är han gammal nog. Nu funkar ögon-hand-biten alldeles utmärkt och vi har ställt upp en liten TV på en stol i Drömmen, kopplat in vårt PS3 och köpt två, tre Lego-spel åt honom. Nu spelar han och jag, tillsammans, en liten stund på kvällen och DET ÄR SÅ MYSIGT! Vi löser gåtor ihop, tar oss igenom hinder, hjälps åt att knäcka banor, pratar om vad vi ska göra härnäst och om hur man kommer vidare.

Tänk att livet kommer ifatt en så? På ett sätt känns det som alldeles nyss jag var barn och spelade Zelda i evigheter på mitt flickrum, och nu har jag en son som ber mig ta den andra handkontrollen och spela med honom, i ett fritidshus med höga fönster och knarrande golv.

Allt är cirklar i livet, är det inte så? Och det här är en av dom.

 

Rekommenderade inlägg

10 kommentarer till “Att ha blivit stor nog.

  1. Så mysigt. Tipsa gärna om bra spel som passar för någon i hans ålder. Glad midsommar. /Jenny

  2. Jag är med en gamer-tjej. Var när jag var liten, tyckte det var töntigt ett tag i tonåren, men nu spelar jag WoT på kvällarna och streamar ibland till och med. Haha.
    Här tycker 5-åringen att mindcraft är väldigt spännande och utvecklande, att lära sig hur man gör upp eld M.m. Annars håller jag med om lego, jättebra. Vi har ett PS4 hemma och vi har laddat ner gamla godingar som pinnball och liknande med. Så kul 🙂

  3. Åh så underbart! Det riktigt LÄNGTAR jag efter att kunna göra med Tyra ❤️ mariocart och massa andra gamla godingar men även nya såklart. Fast hon är bara 8 månader så jag får snällt vänta ett tag till 😅

  4. Jag spelade WoW i timmar, verkligen timmar, för många år sedan. Nu har jag tonårsbarn, heltidsjobb, hus, u name it, och tiden räcker liksom inte till. Ibland när jag inte kan sova så smyger jag mig upp och spelar en stund – lycka! Barnen spelar en del, speciellt tonårstjejen älskar när vi har spelkvällar och spelar super mario cart, sonen går på IT-gymnasium och spelar WoW samt en massa annat. Jo, allt kommer igen. 🙂

  5. Den där känslan att dela ett intresse med sitt barn är väldigt speciell tycker jag. För någon vecka sen var jag och min dotter på en tvåtimmars uteritt i skogen, och det var helt magiskt.

  6. & innan du vet ordet av kommer han ha sussat förbi dig i hundratjugo, de lär sig så kvickt de där små. Jag kan tipsa om Lego-spelen (Batman etc) men främst Mini-Ninja. Superkul och trevligt spel för både barn och vuxen. & Super Mario Bros SÅKLART!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *