Att ha haft sommardagar!

 

Okej, igår var det regn och absolut inte så varmt, men annars har vi bannemig haft fantastiskt väder! Hur har det varit för er? Vi har haft högsommarvärmen här på framsidan av huset, och har kunnat åka ner till sjön för lite svalka både i form av vind och sjövatten. Killarna i matchande badbrallor från Mini Rodini som jag köpte förra året – älskar de där badbyxorna! Som små italienska strandraggare.

 

 

Som jag skrev innan; världens bästa plats för små barn.

Sådär långt ut går Noah, vatten knappt upp på smalbenen, så kan man själv lugnt sitta i sanden och kisa ut över vattnet utan att behöva vara orolig för varken strömmar, vågor eller maneter.

Så. Himla. Skönt.

 

 

Och de har roligt tillsammans;

Noah är ju såklart bra mycket festligare som tvååring än som bebis. När de badar tillsammans i badkaret här i Drömmen kan jag skratta ihjäl mig ibland för Noah ger sig tusan på att dränka stackars Buse och klättrar upp på honom naken och sätter sig på hans huvud och doppar ner det under ytan. Buse frustar av skratt och jag känner av bristen på bäckenbottenmuskler, minst sagt.

 

 

Min stjärna.

Som har så kluvna känslor för det där med att ha slutat på förskolan; å ena sidan vemodig över att det är slut och å andra sidan spänd på att få börja i skolan och träffa nya vänner och fröknar. För att göra det lite lättare för honom har jag lovat att vi ska ha ett “sluta på förskolan och börja i skolan”-kalas i veckan, där han får bestämma vad vi ska äta och vad jag ska baka och så bjuder vi in mormor/Göran och grannen och sådär och har det lite festligt. Och det ser han fram emot, såklart. Tror det är viktigt att försöka fira in något nytt, precis som det är viktigt att få lov att känna vemod.

Så idag ska jag sätta mig med Leo och leta recept och prata om hur han vill ha det, och sen kör vi kalas i veckan helt enkelt.

Är det sommar så är det.

 

Rekommenderade inlägg

2 thoughts on “Att ha haft sommardagar!

  1. Heja Emma! Tycker att du tänker så bra! Jag är själv lärare och har barn som börjar bli stora nu (11 och 16. JÄTTEKUL det med! 😊) Självklart är jag lite präktigt “pro” skola men vi har nästan alltid kalajsat lite den sista dagen på lov. Den KAN lätt bli lite lätt ångestfylld… Fira in en ny termin/nytt läsår! Fira han man inte göra för ofta. Ha ett underbart kalas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *