Att ha experthjälp ute på gräsmattan.

 

Man hade ju säkert kunnat skruva ihop det där växthuset själv, om man var lite händig. Eller med hjälp av Göran, om man orkade vänta på att de skulle komma hem från Jakobs stuga. Men eftersom jag är för otålig för att göra sånt där bra (mäta alla vinklar och sånt, jag är mer typen som bara smäller upp det och tycker det ser rakt ut) kom Världens Bästa Hantverkare hit och satte ihop själva stommen till mig, så att jag kunde göra resten själv.

Vad skulle jag göra utan de där killarna, alltså. Oavsett om det gäller att bygga stommen till ett växthus på nån timme eller jobba i månader med ett badrum kommer de alltid till undsättning.

 

 

Och för någon som kan läsa en bruksanvisning går det ju faktiskt fort att montera ihop.

Fyra timmar tror jag han var här, ungefär?

 

 

Ett litet Bruka blev det!

Ett nätt litet växthus på 5 kvm (finns HÄR) som jag tyckte var alldeles lagom för vad vi behövde och som var det absolut billigaste på marknaden som jag hittade när jag sökte. Och när stommen väl var uppe och grunden gjuten i marken och gud vet allt var det inte alls knivigt att sätta dit gummilister och glas. Jag valde ett aluminiumfärgat för att jag tänkte spraya det själv i rätt RAL-kulör, så kan man ju också göra tänker jag? Hitta ett växthus en en stomme man gillar och sen spraya den i den kulör man vill ha om den nu inte finns att välja.

Så snart är det helt färdigt, på plats bredvid odlingspallarna (ser ni hur de växer förresten? herregud).

Redan nu längtar jag till nästa säsong.

 

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “Att ha experthjälp ute på gräsmattan.

  1. Åh så roligt med ett växthus! Drömmen!! Smart att köpa ett i aluminium för att spraya själv, det kanske man skulle få för sig att göra? Bra pris dessutom! Men först och främst ska vår altan bli klar. Just nu läggs trall, sedan ska räcke och pergola upp. Det lär väl bli färdigt i höst, så jag längtar också redan till nästa år 😉
    Önskar dig en fortsatt fin dag! Kram Fanny ♥

  2. Blir hur bra som helst det där det ser man ju redan nu. Alltså ÅH jag med längtar till nästa säsong redan. Får man det? Jaaaa det får man ju 😀 KRAM

  3. Så fint det blir!! Jag har ett precis likadant och tycker så mycket om det! Har planterat en vinranka längst in och den har vuxit enormt och skapat ett innertak av grönska. Där har jag nu hängt glödlamporna du tipsade om förra veckan! Det blev jättemysigt. Som golv har vi lagt lärkträ. Har inga höga ambitioner vad gäller odlingarna men det är bara så trevligt att ha några tomatplantor och lite chili. Barnen älskar att vattna och följa utvecklingen hos tomaterna!
    All lycka till med ditt nya hus! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *