Att baka rabarberpaj extra allt.

 

När man har rabarber måste man ju baka rabarberpaj, inte sant?

Våra har blivit gigantiska där ute i odlingslådan; från att ha varit tre små skruttiga plantor hänger de nu tunga över kanten och ber om att få bli skördade. Så jag försöker rycka några då och då och göra goda saker av, och sist ut var en paj som blev SÅ HIMLA GOD.

En slags smulpaj med en twist kan man säga.

 

Du behöver:

Några dl skuren rabarber
200 gram smör
2 dl socker + 1 dl till rabarberna
1 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
6 dl mjöl

Gör såhär:

Sätt ugnen på 180 grader och smörj en pajform.

Blanda rabarberna med 1 dl socker och lägg i pajformen. Rör socker och smör luftigt i en bunke (jag tycker det är enklast med flytande smör), I med sirap, vaniljsocker och mjölet och rör ihop till en grynig/smulig deg. Häll degen över rabarberns och in i ugnen i ca 25 minuter (tills täcket fått fin färg).

 

 

Serveras med vaniljvisp som du gått loss på med elvispen tills den är nästan som vispad grädde. Alltså mmmmmmm. Pajen blir lite seg och kola-smakande och det är så himla gott mot rabarberns syrliga!

Så ska du plocka lite rabarber som du inte vet vad du ska göra med så vet du nu.

Mumma.

 

6 kommentarer till “Att baka rabarberpaj extra allt.

  1. Även min rabarber, som blev lite misshandlad tidigare i somras då jag bestämde mig för att plantera om dem, har vuxit på bra! Ska ge mig på att baka rabarberpaj och göra rabarbermojito i helgen tror jag ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg