Att ha ett säsongsredo växthus!

 

Hur fint blev inte det där då?

Alla glasrutor är inte på plats på bilden eftersom jag ska spraymåla stommen i en mustig, engelskt grön färg hade jag tänkt – men allt annat är klart! Samma grus inne i som på gårdsplanen och runt odlingspallarna, och nästa gång vi är uppe en helg och jag har tid ska jag binda ihop växthuset med odlingspallarna genom att dra ut en liten gång med rabattavgränsare och grus från det ena till det andra och göra en liten ”fyrkant” runt växthuset också. Tror det kan bli toppen.

 

 

Där inne finns det plats för alldeles lagom mycket odlingslycka, kanske lite enklare att få en uppfattning om storleken när jag sitter i det? Ska ställa dit en odlingsbänk i vår och fixa lite spaljéer och sen ska där få växa melon, gurka, chili och som sagt nåt annat jag får lust till när jag plöjer Åbergs nästa vår. Det är lite trösterikt det där, att veta att det kommer ju en nästa vår också, att allt börjar om på nytt igen även om det känns väldigt mycket avslut just nu. Tills dess har jag dock kommit på att det går förvånansvärt bra att höstpeppa genom att tänka på hur mysigt det ska bli att vara här när löven skiftat färg och man kan plocka svamp och elda i kaminen och baka bröd. Och för att inte tala om julmarknaden! Ho hoo. Men den är kanske lite för tidigt att peppa för redan nu i och för sig.

Men iallafall;

ett stycke växthus på plats, och en liten hjälp att längta redan till nästa vår.

För den kommer igen, hörni. Det vet vi säkert.

 

3 kommentarer till “Att ha ett säsongsredo växthus!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg