Att ha ett hem i målningskaos.

 

Vårt hem är ett k a o s just nu.

Det är ju jag och den där jäkla dominoeffekten; jag startar med att måla ett rum och sen flyger liksom djävulen i mig och innan jag vet ordet av har jag påbörjat nåt i princip varje rum. Hantverkarna bokas in, det sågas och måttas, jag åker till färgaffären var eller varannan dag och det som skulle bli ett sovrum utvecklade sig till ett målat kök (ink köksmöblemangsmålning), ett målat sovrum, en plan på en sänggavel, lite platsbyggda snickerilösningar i två rum och ett vardagsrum som har färg på halva väggen just nu i väntan på att kunna fortsätta. Och med det kommer såklart kaoset; möbler i mitten av rummen, saker prick överallt och en tvätthög som bara växer eftersom jag är aningen upptaget med annat (man är ju ingen superperson som både kan ha hemmet fläckfritt, måla flera rum samtidigt och jobba).

Blä. Det är den värsta delen med att göra om.

Men den ROLIGA delen överväger ju. Rummen får ny skepnad med färg, allt känns fräscht, lösningar jag funderat på länge kommer äntligen till skott och så snart allt är färdigsågat och färdigmålat och klart kommer det vara himmelrike. Älskar känslan när man precis gjort om, särskilt om det är med relativt enkla medel.

Snart så.

Ska bara hålla ut ett liiiitet tag till. Och idag! Idag är det ju faktiskt bröllop.

 

9 kommentarer till “Att ha ett hem i målningskaos.

  1. Oj oj så man blir målarsugen!
    Du skrev att du målat över kalklitir först med häftgrund sen väggfärg… Vet att man ”ska” göra så men tror du det skulle gått lika vra att tjoffa på ny väggfärg direkt?
    Sen, syns kalklitir ”strukturen” igenom på nya färgen?
    Väntar med spänning på resultaten och vilka färger du valt!!

    1. Nej det går inte (har testat) blir liksom fläckar på färgen du målar över med. Ingen struktur syns, häftgrunden ligger ju över.

  2. Så spännande med något nytt i alla rum.Ska bli kul att se sedan,då jag tycker att du är så duktig =) i mina ögon är du en super människa för att du drar igång dessa stora projekt och ligger i,bra egenskap! =) ha det så kul och underbart på bröllopet idag!
    Kramar

  3. Så spännande! Är också sugen på platsbyggda möbler- men är lite rädd att det drar iväg kostnadsmässigt.

    1. Det behöver det inte göra! Beror såklart på hur stort projekt, men vill man inte ha det jättefancy materialmässigt och ganska enkelt konstruktionsmässigt är det helt klart prisvärt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg