Att ge en liten Prosten-uppdatering.

 

Vet att ni är många som undrar hur det går med Prosten, och svaret är att det går jättebra.

Han är helt jävlig ska ni veta – en riktig valp med allt vad det innebär; han tar skor och gömmer på allehanda platser i trädgården, han får tag på en rulle toalettpapper och gör konfetti, han strimlar torkade blommor och han får tuppjuck och drar ett valprace genom alla rum så att mattorna flyger och han tuggar väldigt gärna på gosedjur, sladdar, bordsben och dörrkarmar.

Phju.

Tur att han är så söt att man blir alldeles kolaseg inuti.

 

 

Och det är ju bara en kort period i det stora hela som man har det där valpkaoset. Whippetar är ju dessutom allmänt kända för att vara skvatt galna som unghundar så jag var väl förbered och det är som med små barn; man lär sig efter hand vad som måste plockas upp och valpsäkras och så anpassar man huset efter det.

 

 

Men han är en alldeles självklar del av familjen.

En så himla trygg, sällskapssjuk, kelig, skrattframkallande liten herre som helt enkelt bara valsat in och tagit sin plats och gjort det så väl att det känns som om han varit här för evigt. Tant tycker om honom, Haggis tycker om honom och Spöket ä l s k a r honom, så i flocken är han också en självklar del nu och någon som livar upp damerna litegrann när de slöar till för mycket.

Så han har det fint Prosten, och vi med honom.

Krokodiltandshuliganen.

 

11 kommentarer till “Att ge en liten Prosten-uppdatering.

  1. Åååhh! & Mmm! & Ooh noo… 😉
    Vår lilla salukitjej som precis fyllt två hade under tiden jag var och lämnade en vän på flyget igår, hämtat ett paket mungbönor från köksbänken och fraggat sönder på mattan, sedan min hårborste i trä som hon duktigt plockade loss alla piggar på. Och hon är två år..! Listan på hur mycket hon har haft sönder är oändligt lång. Och antal slantar det kostat blundar man för. Håller verkligen tummarna att Prosten inte blir som Shanti 💗

  2. Har en fyra månaders borzoikille, har kunnat kört tillbaka honom 10 gånger i sommar till uppfödaren men sen tittar han med sammetsögon och jag stryker sammetspälsen och vips så står man ut med vinthundsvalp igen😅

    1. Det beror på helt vad ni som familj vill ha för hund skulle jag säga ☺️ Som med alla raser liksom. Jag tror att nästan alla raser funkar som förstahund OM man valt efter hur rasen är vs hur man själv är (just katt KAN vara ett större problem med vinthundar; särskilt de raserna som är framavlade för hetsjakt).

    2. Hej! Beror på vad ni vill ha för hund? Vad ni vill göra med den liksom. Många whippets går att träna tex agility med men de ÄR ju gjorda för att springa och kanske inte för att göra som man säger åt den, haha… Tycker de är utmärkta sällskapshundar,man får lägga en del krut på att bygga upp en bra inkallning dock.
      Min upplevelse är att katter som tillhör flocken inte är problem med vinthund (har haft borzoi och whippet ) men tillhör de inte flocken och de får span på en utomhus är den lovligt byte.

  3. Väntar hem en liten whippetkille väldigt snart, och tycker det är så fantastiskt roligt att läsa om Prosten såhär i väntans tider! Härligt att allt går bra även om jag svettas lite när jag läser din beskrivning av valptiden 😉

  4. Så fin han är!! Känner igen det, samma här hemma. Lilla Bonnie tuggar på allt – allra helst på våra händer, fötter och öron, puh! Men mysig här hon och valptiden är ju ändå ganska kort. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg