Att ha skapat något vansinnigt mumsigt.

– REKLAM & TÄVLING GILLE –

 

För ett tag sedan fick jag ju uppdraget av Gille att försöka skapa Framtidens Fika-klassiker.

Jag testade en mängd olika kombinationer och saker, men tillslut hittade jag något som var så. vansinnigt. gott att jag helt enkelt inte behövde hålla på och testa mer. Jag var klar! Det här blev sommarens absoluta favoritglass hemma och uppskattades precis lika mycket av vuxna som av barn. Len vaniljglass med sega bitar av hallonkrans – mhmmmm.

Så har du en glassmaskin? Gör då detta:

Grundrecept glass, 4 pers:

1,5 dl socker
2 ägg
3 dl grädde
2 dl mjölk
+ en näve hallonkransar

Gör såhär:

Vispa äggen lätt tills de blir fluffiga. Rör ner sockret lite i taget och häll i mjölken och grädden. Häll blandningen i glassmaskinen och låt den gå igång. När det är ca 15 minuter kvar krossar du hallonkransarna och häller ner dom i glassen. När tiden är ute på glassmaskinen är det bara att sleva upp och njuta! Strö lite krossad hallonkrans ovanpå också, det kan man inte få för mycket av.

 

 

Känner du dig sugen på att skapa något du också? Just nu har Gille en tävling på Instagram där du kan vinna ett års förbrukning kakor (!!!) vilket är cirka 5000 stycken, lite beroende på sort, samt ett rosa JellyBean kakfat! (2-10:e pris är ett JellyBean kakfat, 11-20:e pris Gille jubileumskakburk, 21-50:e pris är digitala värdecheckar så det finns ganska stor chans att vinna).

För att vara med ska du lägga upp en bild på ditt bidrag av Framtidens Fikaklassiker (innehållande någon av Gilles kakor) och använda #gillekakor. Du kan lägga upp hur många bidrag du vill. Tävlingen pågår till och med den 2 oktober och vinnarna utses av en jury. Mer om tävlingen hittar du på Gilles Instagramkonto @gillesverige

Lycka till!

Ett års kakor är ju inte fel, menar jag.

 

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Att ha skapat något vansinnigt mumsigt.

 1. Åh det låter härligt…
  Det här med glassmaskin. Min man ÄLSKAR glass så jag funderar på att köpa en maskin 🤔
  Men vilken ska man då ha? Med eller utan kompressor? Tar den megaplats?
  Några tips från dig Mästerglassaren 😂
  Tack igen för din finfina blogg som gör mig glad och inspirerad var da’ 👍
  //Jaana

  1. Vi har en Wilfa som är super. Blir ju inga jättemängder men du har glass på en timme och den håller sig kyld i typ en halvtimme. Går att stuva undan hyfsat 😘

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.