Att stoppa lössen.

– ANNONS MEDA –

 

Jag vet inte om ni minns, men jag skrev om Linicin Prevent i januari?

En receptfri spray som finns på alla apotekskedjor och i de flesta matbutiker som man använder för att förebygga löss, alltså minska risken för att barnet blir drabbat. Tydligen är det något i sprayen som doftar nåt som lössen inte tycker om och på så sätt kan man försöka förebygga lusangrepp (och den orsakar inte resistens, viktigt det där). Ni var väldigt många som hade använt den tidigare och tyckt att den funkat super, och jag håller med. Sen jag fick hem den sist har vi sprayat pojkarna vid kritiska perioder (hej skolstart) och vi har hittills peppar peppar klarat oss utan nån lusanstormning. Sist jag hämtade på förskolan såg jag den där luslappen på dörren igen och direkt börjar det ju krypa i hårbotten – för oss som ofta har killarna i samma säng och delar kudde när vi tex tittar på film är det ju snudd på oundvikligt att inte drabbas om pojkarna har det. Huh. Och det är ju en själv som förälder som får hålla koll så gott man kan och gå igenom kalufserna så att man inte råkar skicka iväg barnen full med kryp som mer eller mindre garanterat ställer till det för samtliga andra föräldrar på samma ställe.

Hur gör ni för att undvika det där?

 

 

Alltså, kolla denna stjärnan! Sån supermodell. Lever sig in i produktframställningen med liv och lust ha ha.

Men som sagt; Lincin Prevent säljs receptfritt på alla apotekskedjor (och i de flesta mataffärer) om ni vill försöka förebygga att få hem löss nu när förskolor och skolor startat upp igen. Just nu är det kampanj HÄR med 99 kr istället för 139 kr som gäller i en vecka från dagens datum. Mer om produkten kan ni läsa HÄR.

Själv gör jag nog mer eller mindre allt för att hålla de där krypen borta.

*

Linicin Prevent är en medicinteknisk produkt, läs användarinstruktionen noga innan användning. Marknadsförs av Meda AB, www.linicin.se

*

 

Rekommenderade inlägg

4 thoughts on “Att stoppa lössen.

    1. Vi kammar ju alltid innan vi påbörjar så vi vet att de inte har löss ☺️ 7 h för oss räcker gott och väl, pojkarna är inte på förskola/skola längre än så oftast.

  1. Det finns bara ett sätt, kamma, kamma, kamma. Är man duktig och kammar varje dag direkt när man kommer hem så räcker det. Då hinner de aldrig lägga ägg och föröka sig och man slipper illaluktande och besvärliga behandlingar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *