Att göra Paris by night.

 

I lördags gick vi ut på kvällen för att fira Nellys födelsedag med mat och några besök på de ställen där vi lärt känna folk som numera kallas för vänner och som vi träffar varje gång vi kommer. Och såhär såg jag ut; i en body jag köpte på rean i Amsterdam och som fått göra Paris en gång förr och ett par höga svarta byxor ni sett förut (här) som funkar lika bra på dagen som på kvällen. Örhängena är från Lindex om jag inte minns fel.

Och vanan trogen hade vi varit och fått en blowout innan; alltså håret tvättat och sen fönat och stylat. Det är nog det allra bästa man kan göra om man är iväg och vill känna sig lite fin; kostar några hundra (från 90 kr till 450 kr beroende på salong och längden på håret) och håller i flera dagar om det är gjort ordentligt.

 

 

Den här gången var vi tyvärr inte hos Olivier eftersom vi bodde i an annan del av stan, utan vi gick bara in på salongen mitt emot lägenheten och frågade om de hade tid. Det finns ju cirka 100 coiffeur-ställen per gata så det är inte svårt att få tag i, bara vandra runt och välj en ni tycker se bra ut. Fransmännen är ju över lag inga höjdare på engelska får man väl säga så var beredd på en viss improvisation när ni pratar, men det går förvånansvärt bra att göra sig förstådd antingen med google translate eller som vi gör: peka och säga enkla instruktioner. Nelly pekar på sitt och säger Hollywood eller Lion wraaaau!, Jenny säger Brigitte Bardot! vilket alla fransmän förstår och jag som har lite kortare hår som lätt går att få till aningen damigt brukar peka och säga mama – no! Nikita – oui! så de fattar att jag ska se ut mer som en lönnmördare än en mamma. Det funkar fint. Om inget annat ger det upphov till en hel del garv.

 

 

Där har vi ju Bardot!

Hon var visserligen liiiiite snudd på Peggy Bundy när hon klev ut men det fixade vi till fort. Nelly fick jag tyvärr inget kort på för kameran stannade hemma sen, den ville jag inte släpa med mig när det var födelsedag och allt. Men vi åkte en liten runda mellan alla våra Parisvänner och hade en vansinnigt rolig kväll som avslutades på ett snurrande dansgolv som vi kände att vi var lite för gamla för och gick hem.

Och det var Paris för den här gången!

Jag hoppas att vi kommer tillbaka alldeles snart igen.

 

Rekommenderade inlägg

2 thoughts on “Att göra Paris by night.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *