Att följa med på Nelly & Fredriks bröllop!

 

Tänkte att ni kanske ville följa med lite på Nellys bröllop?

Jag fotade ju själva porträtten och halva “första blicken” och lite från förberedelserna, en annan fotograf fotade i kyrkan och men Micke (som brukar fota mig ni vet) var med på det mesta (filmade mest i kyrkan dock) så idag är det hans bilder jag använder, så kan ni få se själva porträtten sen. Han är ju så himla duktig fotograf, inte minst vad det gäller bröllop. Tre fotografer hade hon alltså, ha ha. Rimligt ändå.

Vi startade med förberedelser på hotellet! Nelly hade gjort söta små morgonrockar till alla tärnorna med namnet på ryggen. Kände mig som i Grease.

 

 

Stämningen i ett rum när brudklänningen dras på …

Den går nästan att ta på. Första gången jag är med på det utan att stå bakom en kamera, och även när jag jobbar är det svårt att inte bli berörd och skakig så ni kan ju bara tänka er hur det var den här gången. Händerna skakande så mycket att jag knappt kunde snöra ihop hennes rygg.

 

 

Finaste vigseln nånsin, såklart.

Nelly darrade som ett asplöv och jag stig strax bredvid och försökte få henne att skratta så hon kunde slappna av. Prästen gjorde det lite extra vackert; han har varit med henne sen hon döptes och då blir det ju personligt på ett annat vis. Tror inte tt öga var torrt där inne, gudarna ska veta att mina inte var det iallafall.

 

 

Lokalen!

HERREGUD vad vi hade kämpat med den här dagen innan. Jag stod i fyra och en halv timme på en stege och knöt fast pompoms och skällde order åt folk innan jag klättrade ner och skällde order från golvet i någon timme till och Nelly sprang omkring med andan i halsen och delegerade åt andra och tärnorna slet med det som behövdes. Men visst blev det fint? Vi har pratat om att kanske ta oss an mer såna här projekt, Nelly och jag, för det är ju vansinnigt roligt att duka för fest och särskilt bröllop. Den här lokalen hade ingenting mer än borden och oklädda stolar och lite udda vaser och med lite pynt och täckduk och blommor och fantasi går det ju att få världens känsla i vilket fall. Och Enjoy Candles är ju livräddaren i alla dukningssituationer där man helst inte vill sätta fyr på något.

Man behöver väl sisådär 3-4 veckors paus efter varje dock för att inte bli ko-ko, men värt ändå känner jag.

 

 

Så blev alltså lokalen!

För mig har alltid dukningen/miljön man bygger upp på ett bröllop och som alla gäster släpps in i varit det viktigaste efter klänningen på nåt vis. Klänning, och sen kommer fotograf och miljö på delad andraplats.

Men då är jag ju inte riktigt vettig heller.

 

 

Sen var det fest!

Under tiden togs det lite fler bilder, där hela följet kunde vara med. När jag fotade var det bara Nelly & Fredrik.

 

 

Där inne var det fullt ös med liveband och mer eller mindre spontan allsång och ALLA dansade, det var så himla kul! Som små pingpongbollar studsade gamla och unga runt på dansgolvet, och det var en s å r o l i g fest att man kände sig fjäderlätt och rusig. Jag var kanske lite extra fjäderlätt efter mitt tal, för det var då jag kunde slappna av och bara gå all in på firande (när man jobbar samtidigt måste man ju hålla ihop, och talet ska såklart göras och det är man lite nervös för – men efter talet var jag klar som fotograf och hederstärna och talare och kunde fira min älskade väns bröllop med liv och lust, vilket jag gjorde).

Och det var Nellys och Fredriks bröllop det!

Tänk att min piratprinsessa äntligen hittade rätt.

 

Rekommenderade inlägg

25 thoughts on “Att följa med på Nelly & Fredriks bröllop!

 1. Underbart bröllop, vilken känsla i bilderna! Och dukningen och dekorationen av festlokalen, har aldrig sett något liknande. Helt fantastiskt fint!

 2. Alltså så vackert så jag fick ont i bröstet. Det vackraste bröllop jag sett. Alla pom pom i taket, stolarna, ljusen dukningen . Ja asså! Magisk lokal med er fina touch. Blir sugen på att gifta mig en gång till. Å andra sidan fyller jag 40 nästa år. 🙂

 3. SÅ vansinnigt vackert alltihop! Herregud, jag sitter här hemma med tårar i ögonen, hade jag varit med hade jag säkerligen fulgråtit till slut. Dukningen är MAGISK, det där borde ni göra om. Uppställningen på åkern var ju bara så cool. Och inte visste jag att Petter Stordalen hade ett band och spelade på bröllop? 😉 (pst, nästa gång, kontakta mig om marmelad…) KRAM och njut helgen

 4. Det var den vackraste lokal och dekoration jag någonsin sett, herregud alltså. Om ni inte tar er an fler sånt här går världen miste om mycket vackert. Alternativt, håll kurser och tipsa om vad/hur man kan göra. Jag tror fantasin sätter stopp för mycket hos folk men hos er verkar det inte finns någon ändå på möjligheterna.
  Så vackert, så jävla vackert.

 5. Klart ni ska ta er an att arrangera fester, dukningen är magiskt fint gjort. Tror många skulle ha glädje av att få hjälp av er. Klänningarna ni tärnor har på er är också superfina, är nyfiken på var de kom ifrån?

 6. Lokalen med dukningen var 👌! Var det olika tallrikar till varje kuvert? Kändes väldigt mysigt och personligt! Sist men inte minst – bilden under klänningen var oslagbar!!! 😂 Har ni tankar på att syssla med fest eller bröllop skall ni bara köra på! Kommer att bli toppen!!! 👍

 7. Innan jag njuter av alla vackra bilder så vill jag tacka för inspirationen: jag har inte ens tömt min kamera efter besök på gammal bästis bröllop förra lördagen…

 8. Fantastiskt! Hoppas verkligen att man får lov att gifta sig efter 40 för jag närmar mig med stormsteg men den rätte lyser med sin frånvaro. Men nån gång, tänker jag? <3

 9. Wow så vacker hon var i sin klänning! Älsk på bilderna på åkern och lokalen! Lokalen ser ut som precis när sommar går över i höst och allt blir sådär genomskinligt guldigt. Proffs ni är såklart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *