Att ha frågestund!

 

Eftersom jag ligger pall blir ju inspirationen ganska så lidande för att uttrycka det milt och det svåraste är att få till bilder såklart. Men jag tänkte att vi kanske skulle ha en liten frågestund? Det var ju hundra år sen. Ställ era frågor så svarar jag i ett eget inlägg sen helt enkelt (inom rimliga gränser och så vidare, men det behöver jag knappast berätta för er eftersom ni är vettiga och vet vad som är okej) och så kan ni kanske få chansen att få svar på något ni undrar? Jag försöker svara på så många frågor jag kan som ni ställer i bloggen eller på Instagram men ibland missar man såklart, så fråga igen nu om jag inte svarat så ska vi se till att lösa det. Du kanske undrar över favoritstället att handla leksaker på, största skillnaden att vara egen vs att vara anställd, tips på present till mamma, snyggaste ytterkläderna i vinter enligt mig, vad jag är rädd för, största missen jag gjort i heminredning, hur jag skulle gjort i en viss situation, kamerautrustning, favoritkulörer och så vidare?

Ja? Kan bli kul?

Fråga på!

 

Rekommenderade inlägg

46 kommentarer till “Att ha frågestund!

 1. Jag beundrar dig som får det målat men jag undrar hur du gör med underarbetet? Hinner du med att spackla och slipa möbler och väggar eller målar du helt sonika ovanpå den gamla färgen? Hur gör du med lister och socklar? Tar du bort dem eller målar du intill dem? Nyfiken på din filosofi i frågan. Själv får jag ingenting målat på grund av kravet på ett perfekt underarbete.

 2. Hej budgettips på kläder inför hösten sökes av stressad tvåbarnsmamma som vill se chic ut på jobbet. Kan du inte göra en ”gör om mitt rum” som man kan få skicka in bilder till och du gör en moodboard att inspireras av.
  *Spara, skänk bort, investera i klädväg inför hösten
  *Skapa mer hemtrevligt hemma, detaljerna som gör skillnad
  *våga måla- vad behöver man köpa innan?
  *möbelsmart på liten yta.
  Oj blev mer önskemål än frågor men iaf.
  Kram

 3. Sorry för mastodontkommentar men frågan finns där längst ned :].
  I ett tidigare inlägg [Att få hjälpa en älskad med morgongåvan] så skrev du som sista mening ”(Ni är ju så himla fina, allihop. Glöm inte det).” – och jag blev så himla berörd på något vis av någon anledning.
  Här sitter jag, en gift 33 årig tvåbarnsmamma till två tjejer som är i liknande åldrar som dina pojkar. Jag har noll kurvor att tala om, är lite över meddellängd och mitt bmi står på ”underviktig” [helt och hållet genetiskt, jag tillhör den där skaran som aldrig går upp i vikt hur mycket jag än kämpar], med bröst som på riktigt är totalt borta [är småbystad från början men en a-kupa har jag ändå lyckas fylla.. fram till amning och sedan ickeamning för nu är jag Platt med stort P och a-kupan ekar tom].
  Jag har såna himla komplex över min kropp just nu, kämpar för att inte yttra mitt missnöje så att mina tjejer hör då jag inte vill att dom ska få någonslags utseendefixering medan jag samtidigt i hemlighet googlar ”bröstförstoring” samt hittar ursäkter för att inte behöva bada [pga måste ju då visa sig halvnaken].. Innerst inne så är jag inte sån här och jag känner knappt igen mig själv i att må så dåligt som jag gör över min krop, jag är färgglad och bryr mig inte om vad folk tycker Egentligen, men krisen som har tagit över mitt jag just nu är fasen hemsk..
  Sååå.. för att inte göra detta [meningslösa] inlägg ännu längre – så ville jag dels bara säga TACK för att du skrev sådär. Det kanske inte träffade på samma sätt hos alla, men jag tror att vi är många som behöver höra sådana ord lite oftare..
  Frågan från mig blir då –  Är du alltid och har du alltid varit nöjd med ditt yttre? Tips på hur denna trötta morsa kan bli mer självsäker?
  Kram.. och tack.

   1. Jamen dem kommentaren smällde rakt i hjärtat på mig också! Man kämpar så med att vara snäll mot sig själv och stoppa negativa tankar men det är svårt. Massor av svårt faktiskt! Hoppas fnula fram ngn fråga eller 2 under kvällen 😊

   2. Å den träffade mig också rakt i hjärtat… Du är fin på alla sätt du Emma… både på in och på utsidan… Du kanske rent av kan göra ett helt inlägg med K´s kommentar som grund. Det vore fint och jag tror många behöver pepp…oavsett om man är underviktig, överviktig, platt eller kurvig, gammal eller ung.
    Stor kram till både dig Emma men framförallt till K <3

  1. Vet du..den kommentaren träffade mig djupt också..jag känner med dig och jag förstår dig. En massa Kramar till dig ”K”

  2. hej! jag såg din kommentar i inlägget med svaren. Jag har det då förmodligen vanligare problemet med enligt normen för stor kropp, men jag börjar tycka mer och mer om den för varje dag. Mycket tankeverksamhet har jag lagt på det och så finns det ett par böcker som nånstans fick mig att sluta fokusera på vilken storlek man har eller vilket håll man är ”på väg” mot. Den underbara ”Fat girl walking” av Brittany Gibbons handlar väldigt lite om vikt utan mer om förebild för sina barn och att ge fannan i vad folk tycker. Den ännu bättre ”Embrace” av Taryn Brumfitt handlar om att sluta bråka med sig själv om utseendet, vara tacksam för det man har och lära sig att älska det. Båda är småbarnsföräldrar och det är underbar läsning. Kram

 4. Hur fixar du vardagen med 4 lurviga? Motion? Å hur fasiken får ni in 4 hundar 2 kids och vagn i bilen? Ni åker väl inte minibuss? Vad gör du med alla kläder- alltså hur förvarar du för att ens hitta ngt? Känns som du har enorma mängder? Eller säljer donerar du med jämna mellanrum?

 5. Tack för en jättemysig o inspirerande blogg! Jag undrar lite om eget företagande. Vad fick dig att våga? För- o nackdelar med att vara egen? Hur gör du rent ekonomiskt med bokföring osv? Jag är sugen på att starta eget när jag är klar med min utbildning till våren, men vet inte riktigt om jag vågar o hur man gör..

 6. Hur tänker ni familjemässigt på att stor del av ert liv finns tillgängligt på nätet? Har ni klara regler kring vad som är okej att prata om? Nu har ju faktiskt du en av de mest ödmjuka bloggarna som jag tycker är både inbjudande i ert liv men ändå privat, så jag tänker att ni borde ha en samsyn kring det 🙂
  Finns ju en del bloggar med ruskiga kommentarer! Känns som det finns lite vett och etikett här 🙂
  Bloggade du innan du träffade mannen?

  Kanske blev många frågor, men hoppas du förstår vad jag är ute efter 🙂

  PS, krya på dig!

 7. Jag undrar om du fortfarande har dina ringar från när du gifte dig?
  Minns att du hade två i olika stilar som var så himla fina, men jag har inte sett dom senaste året ( åren? Tiden går så fort 🙈)
  Om du inte har kvar dom – vad hände med dom?
  Och så undrar jag om bröllopslöftet med benrakningen fortfarande håller? Haha, jag tänker på dig varje gång jag rakar benen ( hur sjukt!? 😂) OM du fortf gör det så är jag sjuuuuukt imponerad 😀

 8. Åh vad kul! Ok fyra frågor:
  Hur gör du med träning, tränar du och i så fall näääär : )

  Dina vigselringar, ljuvliga! minns de från bloggen när ni gifte er, har du kvar samma eller har du bytt, kan du inte lägga upp en bild på vad du nu än har på fingrarna? Vill ha inspo och tycker du är stilsäker med smycken!

  Restaurangtips i Ystad! Hjälp!

  Att säga upp sig och starta eget eller bara säga upp sig för den delen, hur förberedde du dig för detta?

  Kram och tack för härlig blogg!

 9. Jag har en fråga ang. kamera. Min dotter har blivit så intresserad av fotografering. Hon har endast sin Iphone, men är duktig på att komponera/ta bilder. När hon nu snart fyller 30 skulle jag vilja ge henne en systemkamera. Vilken kamera skulle du rekommendera att starta med?

 10. Å vad roligt! Jag undrar om du kommer ihåg din och mannens första dejt och hur den var. Sade det klick med en gång eller tog det lite tid? Vad lade du märke till först med honom? Vad blev du attraherad av? Och viktigaste lärdomen om att vara någons fru? Loooove story. :-*

 11. Så roligt.
  Jag undrar hur tusan ni packar barn/packning/hundar när ni åker till drömmen. Ni måste ju vara Tetris experter? Sen undrar jag hur ni gör med dagis hämtning/ lämning, är de en som sköter all lämnin/hämtning. Hur ser ert livspussel ut? Flyter det alltid på eller sitter ni också och kliar er i huvudet vissa veckor och försöker få ihop allt.

  Tack för bästa bloggen ❤️

  1. Hahaha! Jag är också så sjukt impad över packningen!! Särskilt när du typ även lyckas få med dig diverse växter och sånt också😂

 12. Hej! Jag undrar vad som hänt kungfidolin? När jag försöker komma in finns sidan inte längre? Annars tack för en underbsr blogg!!

  1. Jag har ingenting att sälja just nu så jag har stängt sidan och pillar med lite design tills det finns tid att köpa in och fota och lägga upp 🙂

 13. 1. När vaknade ditt inredningsintresse och hur har vägen sett ut när det gäller inredning och mode fram till idag? Hur behåller man sin stil genom åren och de olika moden som kommer o går och fortfarande ha en ”modern” stil. då tänker jag att det vore både ekonomiskt och miljövänligt hållbart att inte slänga ut hela hemmet vert 10:e år eller garderoben vartannat år…?

  Dina hundar😀 Varför vinthundar? Hur aktiverar du dem? Är du aktiv i någon hundsport? Vad är viktigt när du köper hund? Är uppfödaren viktig? Typen? Föräldrarna? Exteriör eller mentalitet eller både och mm mm

  Tex😀

 14. Jag undrar över hur du får din inspiration till inredning och även kläder? Finns det sidor som inspirerar dig eller ”kommer du på” idéer bara så där helt på egen hand? Hur kommer du fram till olika kombinationer främst i inredning? Jag tycker att du alltid får till det så häftigt. Det finns en så tydlig linje i allt du gör. Finns det inredning du valt som du senare inte alls tycker om längre?

 15. Åh, jag undrar om du kommer (i mån av tid) att återuppta dina videos? Saknar det så himla mycket men förstår ju givetvis att det tar mycket tid och du gör ju redan så mycket annat fantastiskt! Är mest bara nyfiken och menar absolut inte att sätta press eller stress! 🙂

 16. Åh vad kul med frågestund! En sak jag undrat över är hur din man ställer sej till dina inredningsprojekt:) är han alltid med på banan el krävs det ett visst mått av övertalning? Eller är han kanske lika intresserad av inredning som du är? Nu verkar du ju kunna göra det mesta själv o verkligen ha öga för vad som blir snyggt, men här hemma suckas det för fullt när jag kommer på en (i mitt tycke briljant) ny idé!

  Det hade även vart kul om du ville tipsa om lite inredningsdetaljer som inte är ’det alla har’, men som ändå inte kostar skjortan! O hur ska man tänka för att få den där röda tråden genom hela huset?

 17. Hej !
  Jag har alltid beundrat dig för din enorma energi. Med 4 hundar 2 barn, 2 hus, eget företag, resor m.m. Vad ger dig energi ?

 18. Jag vill veta mer om hur du lärde dig hantera din ångest. Hur gör du idag för att inte trilla dit?

  Sen undrar jag också hur tusan du hinner med så mycket😂 och hur livspusslet ser ut, typ en ”vanlig dag”?😊

  Och varför du valde att heta ”att vara någons fru”, antar att du började blogga inför bröllopet med alla förberedelser och allt?

  Tusen tack för dit inlägg om ångest och panikångest. Hjälpte mig mycket i somras när livet var riktigt svart❤️

  J

 19. Hej! Jag är nyfiken på din kamerautrustning, lite om hur du tänker när du fotograferar och sedan redigeringen. Du är grymt duktig och lyckas få till känsla i dina bilder!

 20. Jo, jag undrar hur du tänker kring hållbarhet. När jag gick barn kände jag verkligen att jag ville ge min dotter en hållbar framtid. Om alla levde som vi i Sverige skulle det behövas 4.2 jordklot. Och det funkar ju liksom inte. Hur tänker du kring sådana frågor?

 21. Jag undrar om du har tips på något bra objektiv som inte kostar skjortan? Som går att zooma med men också ställa in kort skärpedjup.. Har en Canon 550d och börjar bli sugen på och köpa ny, bättre kamera. Har du några råd att ge i den djungeln? 😉

 22. Hej! Vi håller just på att bygga vårat drömhus så skulle gärna ta emot tips på hur man lyckas få en röd tråd genom hela huset så det inte känns spretigt i de olika rummen, (men vill heller inte ha för mesigt eller bara vitt överallt) om du förstår vad jag menar? Blir så inspirerad av hur du inreder och målar om och tänker att jag verkligen borde våga mer färg I hemmet 😊 Tack för en härlig blogg!

 23. Vad kul! När du skrev två inlägg om dina föräldrar förstod jag att du har syskon. Har aldrig tänkt på det tidigare! Skriver du något om dem (jag har nog missat det isf)? Umgås ni? Var länge bombsäker på att du var ensambarn.

 24. Åh Frågestund, kul!

  Jag blir alltid så inspirerad av dig.
  Du är grym med kameran, vad kör du för kamera? Vad har du för tips och trixs att dela med dig av? Och för någon som mig, mammaledig och inte ens ett jobb att gå tillbaka till men som tycker det där med foto är vansinnig roligt men har bara en vanlig systemkamera, går det att få superbilder med den? 🙂

  Sen de här med att vara egen, hur ska man våga? Vad ska man tänka på? 🙂

  Du verkar ha sån energi, önskar jag hade hälften alltså 🙂

  Tack för en fin blogg!

 25. Sällar mig till de som undrar hur du hinner med allt, och då tänker jag på att ha fyra (som i 4!!) hundar (varav en valp, ännu mer !!! på det), två barn och allt det andra. Själv känner jag att jag har vissa problem att jonglera en liten terrier, en man (som i och för sig är rätt självgående) ett jobb och så vill man ju ha tid för barn och det lilla barnbarnet också. Alltså, bara att gå dagens fyra hundrundor tar ju sin tid och sen aktivering på det. Och då har jag ju inte ens två små hemmaboende barn.

 26. Ok, så typ alla frågor som redan ställts ovan, hihi! Och världens tråkigaste fråga men jag behöver råd. Vilket photoredigeringsprogram kör du på Mac:en? Jag måste hitta något ”nytt”, har haft Apperture tidigare.

  Stora kryakramar,
  Anneli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *