Att fortsätta med era frågor, del 2.

 

Hur gör du med träning, tränar du och i så fall näääär : ) 

Jag tränar tyvärr inte. Var duktig på det där när jag var runt 20 och tar tag i mig själv i perioder och kör pilates för att stärka bålen pga ryggen, men jag är inte så konsekvent och min träning får nog beskrivas som obefintlig.

Restaurangtips i Ystad! Hjälp! 

Jaaa du. Jag tycker Sushinu har väldigt god mat! Marinan är också trevlig men bara öppen på sommaren.

Jag har en fråga ang. kamera. Min dotter har blivit så intresserad av fotografering. Hon har endast sin Iphone, men är duktig på att komponera/ta bilder. När hon nu snart fyller 30 skulle jag vilja ge henne en systemkamera. Vilken kamera skulle du rekommendera att starta med?

Jag skulle nog starta med en basic Canon, som till exempel deras EOS 1300D, den klarar man sig med väldigt länge och så kan hon istället addera objektiv till kamerahuset efterhand som intresset växer. Just 1300 och liknande brukar det finnas bra kampanjer på hos tex MediaMarkt mfl.

 

 

Å vad roligt! Jag undrar om du kommer ihåg din och mannens första dejt och hur den var. Sade det klick med en gång eller tog det lite tid? Vad lade du märke till först med honom? Vad blev du attraherad av? Och viktigaste lärdomen om att vara någons fru? Loooove story. :-*

Gud ja, den minns jag solklart! Har skrivit om den HÄR. Största lärdomen? Det är nog att ha tålamod, tror jag? Att vänta ut och ha tillit de tillfällen man tappar greppet om varandra för en liten stund, oftast är det bara en själv som irrat bort sig och behöver tid till att hitta tillbaka och den tiden måste man ge. Och att hylla vardagen, inte vänta på att det ska vara som det var i början utan istället fokusera på hur vansinnigt fint (och svårt) det är att hitta någon man faktiskt kan LEVA med. Hitta någon att förälska sig i är enkelt, men att hitta någon man kan leva med är svårt. Att veta det och vara trygg i det är en fin lärdom tycker jag.

Sen undrar jag hur ni gör med dagis hämtning/ lämning, är de en som sköter all lämnin/hämtning. Hur ser ert livspussel ut? Flyter det alltid på eller sitter ni också och kliar er i huvudet vissa veckor och försöker få ihop allt.

Jag tror inte det finns en familj där ute som INTE sitter och kliar sig i huvudet då och då för att få ihop allt? Det är en del av livet med barn. Men hemma hos oss lämnar mannen 99,9% av gångerna eftersom han ändå ska köra till jobbet och kör förbi den vägen och sen hämtar den som är färdig först. Fördelen med att jag är egen är såklart att jag är mer flexibel och kan i större utsträckning FÖRSÖKA att inte boka jobb efter kontorstid på annan ort de dagar han har jour till exempel, men ibland går ju det såklart inte att styra och då kör det ihop sig. Men han skriver upp sina jourer så snart han får dom så kollar jag innan jag bokar jobb och i de fall det inte går att flytta runt så pratar vi om hur det ska lösas. Nackdelen är väl att mitt jobb slutar ju inte bara för att klockan är 16 eller för att det är helg så det blir en del pusslande även på helger och kvällstid, precis som han kan ha helgjour eller kvällsarbete. Ja, som hos de flesta andra tror jag? Pussel.

 När vaknade ditt inredningsintresse och hur har vägen sett ut när det gäller inredning och mode fram till idag? Hur behåller man sin stil genom åren och de olika moden som kommer o går och fortfarande ha en “modern” stil. då tänker jag att det vore både ekonomiskt och miljövänligt hållbart att inte slänga ut hela hemmet vert 10:e år eller garderoben vartannat år…?

Intresset har nog alltid funnits? Det kommer från min mamma helt klart, hon är extremt påhittig och eklektisk så det där föddes jag in i på något sätt. Minns än idag hur jag fick inreda mitt tonårsrum till exempel och hur stort det var då att få lov att göra det själv (och som det såg ut sen?! herregud).

Jag är inte så säker på att man MÅSTE behålla sin stil? Tror det är sunt att låta sig själv utforska och utvecklas även inom vad man gillar, man är ju oftast inte samma person hela livet så det skulle kännas konstigt om stilen var det? Men nyckeln till att inte behöva byta ut HELA sitt hem är väl att hålla baselementen hyfsat neutrala; det vill säga soffa och matbord och sådär, och så ändra omkring med små medel allt eftersom hjärtat klappar i olika riktningar. Det mesta man har går ju att förändra med till exempel färg så att byta stil måste ju inte betyda att man ska kasta allt, bara anpassa det.

 

foto: Mikael Stiller

Dina hundar😀 Varför vinthundar? Hur aktiverar du dem? Är du aktiv i någon hundsport? Vad är viktigt när du köper hund? Är uppfödaren viktig? Typen? Föräldrarna? Exteriör eller mentalitet eller både och mm mm

Svarade nog på det mesta i förra frågeinlägget tror jag? Men när jag väljer valp så går jag alltid efter den minsta/vekaste/mjukaste i kullen. Det har alltid blivit så och har varit en slags ledstjärna för när det klickar riktigt bra. Sen har jag såklart köpt hundar där det bara funnits en valp kvar och där det kanske inte blev den jag nödvändigtvis skulle ha valt om jag valde först, men det kan man ju inte veta? Och det har gått lika bra det också. Man KÄNNER ju på nåt sätt om det är rätt eller inte. Och så vill jag a l l t i d träffa tiken/mamman, oftast blir valet när det gäller köpa/inte köpa baserat på hur mamman är eller hur jag reagerar på henne snarare. Nu när jag inte ställer längre (har inte tid) så struntar jag totalt i hur de ser ut faktiskt, jag kan lika gärna köpa en blåögd dalmatiner eller en Ridgeback utan ridge bara mentaliteten och klickandet är fint.

Jag undrar över hur du får din inspiration till inredning och även kläder? Finns det sidor som inspirerar dig eller “kommer du på” idéer bara så där helt på egen hand? Hur kommer du fram till olika kombinationer främst i inredning? Jag tycker att du alltid får till det så häftigt. Det finns en så tydlig linje i allt du gör. Finns det inredning du valt som du senare inte alls tycker om längre?

Oj det här är världens svåraste fråga. Kanske inte var jag hittar inspiration för det gör jag nog hela tiden och överallt? Kan se en serie på Netflix och komma på mig själv att stirra på olika lösningar i lägenheten snarare än på den mördade personen på golvet, kan gå på stan och bli inspirerad av hur någon som gick förbi hade knutit sin skjorta eller bar sin väska eller vad som. Pinterest brukar jag rekommendera till de som ”inte vet” sin stil – pinna allt du gillar och efter ett tag blir det ganska tydligt vad som är DU och vad du tycker om.

Men HUR jag kommer fram till saker eller HUR jag tänker är den värsta frågan jag vet – för jag har inget svar? Det SKER bara. Jag har liksom ingen måttstock på att saker ska hänga si eller så långt upp på väggen eller stå si eller så många centimeter från varann som det säkert finns formler för; jag inreder ett hem som jag klär mig själv; sätter dit nåt, tar ett steg tillbaka, tittar, och KÄNNER sen bara om det är rätt eller om något ”stör” eller ”skaver”. Det är oftast så det känns, det är en känsla liksom, och så flyttar jag på det som skaver kanske 5 cm och så kan det kännas rätt. Men jag kan tyvärr inte förklara varför. Samma sak med färg, jag har en grundtanke men sen exakt VAD det är som gör att det blir en viss färg har jag inget annat svar på än ”magkänslan”.

Det finns absolut inredning jag valt som jag absolut inte gillar längre, främst sånt jag gjorde på nittiotalet. Men de senaste 15 åren kan jag inte säga att jag ”inte gillar” något jag haft, bara att det just det kanske inte skulle passa i just det huset jag bor i nu. Jag inreder ju efter hur huset ser ut, min stil får anpassa sig mycket efter det, och tvingar liksom inte stilen på huset.

Åh, jag undrar om du kommer (i mån av tid) att återuppta dina videos? Saknar det så himla mycket men förstår ju givetvis att det tar mycket tid och du gör ju redan så mycket annat fantastiskt! Är mest bara nyfiken och menar absolut inte att sätta press eller stress! 🙂

Det kommer jag absolut göra! Särskilt eftersom det är så himla många av er som efterfrågar det. När jag höll på med dom kände jag inte alls att ni tyckte det var lika roligt som jag förstått nu att ni gjorde, och med tanke på vilken tid det tar att filma, klippa och ladda upp (sinnes lång tid) fick det prioriteras ner när det blev mycket annat. Men ska ta tag i det igen!

 

 

Åh vad kul med frågestund! En sak jag undrat över är hur din man ställer sej till dina inredningsprojekt:) är han alltid med på banan el krävs det ett visst mått av övertalning? Eller är han kanske lika intresserad av inredning som du är? Nu verkar du ju kunna göra det mesta själv o verkligen ha öga för vad som blir snyggt, men här hemma suckas det för fullt när jag kommer på en (i mitt tycke briljant) ny idé! 

Det hade även vart kul om du ville tipsa om lite inredningsdetaljer som inte är ‘det alla har’, men som ändå inte kostar skjortan! O hur ska man tänka för att få den där röda tråden genom hela huset?

Min man har verkligen NOLL intresse av heminredning och håller sig helst så långt utanför mina projekt som möjligt. Jag har full frihet att hitta på vad jag vill, så länge han slipper bli inblandad ha ha. Så jag försöker att göra projekt så man-vänliga som möjligt och lösa det mesta själv (eller leja ut det jag inte kan hantera, som el och snickerier och sådär) och så får han mest komma in när det ska flyttas nåt tungt eller när jag behöver hjälp att hänga en lampa i rätt höjd eller sådär och det är han mycket nöjd med.

Jag f ö r s ö k e r visa det som jag tror man inte ser så mycket av? Eller jag vet inte, det är ju mitt hem och jag är ju inte unik på något sätt, men det mesta av det jag köper i till exempel möbelväg är ju på loppis eller auktion till exempel vilket såklart oftast är billigare än dyra designprylar men som å andra sidan bara finns i ett exemplar så det är ju inte så lätt att hitta lika. Jag tycker det är skitsvårt att hitta unika saker i butiker ”som inte kostar skjortan” och som dessutom det finns flera av; alltså går att köpa. Man hittar ju inte så mycket av de unika sakerna på IKEA liksom, utan oftast finns de ju bara i ett fåtal eller ett exemplar eller så kostar de tyvärr lite mer eftersom de just är unika. Så jag tror att man kanske mer får ta mig som inspiration att leta på loppisar och på nätet efter udda ting än att jag ska kunna tipsa om något udda och billigt som det finns väldigt många av – för såna hittar man ju tyvärr så sällan. Men ibland sker det! Som Alexander Janssons prints till exempel, eller Johans lockiga fårfällar eller nån lite annorlunda lampa.

Jag vet inte om jag själv har kommit på hur man får en röd tråd genom ett hus? Gör varje rum till något du gillar så blir väl det i sig en röd tråd tror jag? Det MÅSTE ju inte matcha överallt, mer spännande om det inte gör det.

Hej !
Jag har alltid beundrat dig för din enorma energi. Med 4 hundar 2 barn, 2 hus, eget företag, resor m.m. Vad ger dig energi ?

Projekt! Projekt ger mig energi! Kreativa, lustfyllda saker som att renovera badrum eller måla rum eller tänka ut olika lösningar. Sånt gör säkert många trötta, men mig ger det energi. Jag kan bli nästan manisk när jag får sätta tänderna i nåt kreativt (vilket är lite synd för oftast blir jag färdig SÅ FORT och kan liksom inte dra uuuuut på njutningen).

Jag vill veta mer om hur du lärde dig hantera din ångest. Hur gör du idag för att inte trilla dit? 

Jag ”gör” ingenting aktivt idag tror jag? Jag gick ju i KBT och har gjort så under flera perioder i mitt liv så jag har redan fått alla verktyg för att skapa en botten på nåt vis? Men jag tror att man aldrig blir ”helt fri” om man nån gång haft ångest så jag är medveten om att det med största sannolikhet kommer komma tillbaka nån gång – och då får jag gå i terapi igen bara. Jag har ju klarat det alla andra gånger så det är en styrka i sig, värst är det såklart första gången man drabbas. Idag kan jag nog i och för sig känna av när min botten börjar svaja och då pausar jag och reflekterar och tänker nyktert kring det och det har hjälpt hittills för att det inte ska pressas till där det blommar ut.

 

 

Sen undrar jag också hur tusan du hinner med så mycket😂 och hur livspusslet ser ut, typ en “vanlig dag”?😊

Ha ha jag är snabb. På riktigt; jag ÄR snabb. Jag gör allting snabbt; pratar snabbt, tänker snabbt, rör mig snabbt, skriver snabbt. Och så är jag väldigt bra på att prioritera rätt och ha helikoptersyn efter alla år som ledare, så jag har lärt mig att ta allting i mest effektiv ordning vilket såklart underlättar enormt. En vanlig dag ser nog ut som hos de flesta, kanske bara lite längre? Vaknar, barn ska ha frukost och göras klara för skola/föris, jobba med det som ligger på prio den dagen, hämta barn, laga mat, natta barn, jobba lite till 🙂

Och varför du valde att heta “att vara någons fru”, antar att du började blogga inför bröllopet med alla förberedelser och allt?

Det var ett rent strategiskt beslut. Jag ville ha ett namn som började på A så att jag skulle hamna högst upp i alla länklistor och så ville jag ha ett namn som skulle få folk att reagera och klicka på det för att få reda på vad jag var för nåt spån egentligen. Och så var jag ju alldeles nygift (var gift innan jag började blogga), så att vara någons fru föll sig ganska givet, och på den vägen är det!

Ja, det var svar på frågorna del två det! Försöker svara så kortfattat jag kan, men många saker är ju så djupa att det är svårt att snäva in sig men jag hoppas ni orkar traggla igenom ändå.

Nuuuu är det fredag, vänner!

Känner ni? Jag gör.

Lite minus magsjukan Buse vaknade med idag då.

 

7 kommentarer till “Att fortsätta med era frågor, del 2.

  1. Underbar kommentar angående ditt val av bloggnamn, för det var väl ungefär så jag tänkte när jag först såg ditt namn i något sammanhang. ”Men hallå, varför hänga upp sig på man och civilstånd?”-typ. Men den tanken övergav jag rätt snabbt när jag började läsa din blogg. Tack för en rolig, och energifylld blogg och att du gör så smarta presentationer oavsett om det gäller vardagsliv eller sponsrade inlägg!

  2. Feedback på att då får ”all in” även när du besvarar frågor!
    otrooooligt, tror du svarat på allas frågor, utförligt o med engagemang🙏🏻

  3. Hej du,
    tror inte att jag någonsin kommenterat förut dock har jag förstås läst många av dina inlägg.
    Trots att jag är en galen virvelvind som ständigt ändrar min inredning, lever med hund och älskar kläder så är det främst en sak hos dig jag bara älskar. Det är ditt sätt att se på kärleken, till din man och dina barn. Respekten för det egna livet men samtidigt tvåsamheten. Trots att jag inte vet så känns det som att det finns en stor mjukhet mellan er. Och för mig som är ganska mycket äldre (hur mycket lämnar jag till stjärnorna) så ger du mig hopp om att det faktiskt är möjligt att finna den kärleken. Den som bygger på ömsinthet, respekt och tillit. Jag har lämnat mina stormar bakom mig för att jag tror på att hitta lugnet istället och då känns det fint att se att andra har det vackra i kärleken. Så tack för dom glimtarna du ger av det! En fin helg till dig och din flock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg