Att ha en karamell för själen.

 

Igår var jag inbjuden på invigningen av Kicks nya Flagshipstore i Malmö, så jag och Banditen passade på att åka in lite tidigare för att hinna insupa Malmö lite och ta ett besök i min go-to-affär när det kommer till själskarameller;
La Leia.

Alltså åh! vilken fröjd det är att bara tassa omkring där inne och lyfta på galgar med vackra underkläder och sucka för sig själv! Jag har en riktig guilty pleasure i livet efter jag fick barn och det är välgjorda underkläder; skillnaden är så milsvid om man jämför en bh i riktig storlek som sitter som gjuten med hur jag brukade handla underkläder (från nån av kedjorna i helt fel modell och i helt fel storlek). Men så gick jag in på La Leia för en herrans massa år sen, fick min rätta storlek utmätt, fick på mig en Chantelle – och resten är historia.

 

 

Igår blev det Chantal Thomass. Igen. Och alltid, mer eller mindre.

Ungefär en eller två gånger per år går jag in till Erika och så gör vi en genomprovning för att se vilka modeller som faktiskt funkar (brösten ändras ju fortfarande efter sista amningen även om det mattas av mer och mer) och sen jag fick barn har jag mer eller mindre bara kunnat ha en enda modell och det är balconette. Triangel går inte (brösten flyter ut åt alla håll), push up från sidorna går inte (huden rynkar sig), en full kupa går inte för det är för täckande och gör inte ett dugg med formen – men en balconette funkar, och är det enda som lyckas ge mina stackars tomma bröst den där runda, höga, mjuka formen som de hade mycket mer av i sig själv nån gång på nittiotalet men som nu försvunnit efter graviditet och amning och tyngdlag och gud vet allt. Jag har ju relativt stor byst (D-kupa) men det finns liksom ingenting i den, så skillnaden mellan olika bh-modeller på mig är som natt och dag.

 

 

Erika hade inte gett upp hoppet om att kanske en annan skärning skulle funka nu – men nej.

Så hon halade fram det säkra kortet Chantal Thomass och visst satt det som en smäck. Jag Ä L S K A R hennes underkläder; det finns knappt någon av Chantals bh:ar som inte sitter som gjutna på mig och det är just CT jag köpt mest av de senaste åren. Lite roliga, franska, vackra saker med små detaljer som man ler åt – men framförallt gör de underverk med formen. På mig. Den här gången blev det en balconette med små rosetter och meshtyg i mitten, och axelband som ger stöd (den här).

Jag önskar att jag kunde visa vilken enorm skillnad det gör med rätt modell vs fel modell men då kommer vi till det där med att visa sig i underkläder och det känns på nåt larvigt sätt lite laddat? Vilket är korkat egentligen, för det är ju bara byst och underkläder har vi allihop och det är intressant att se hur enormt mycket ett par underkläder kan ändra hur tex en tröja sitter eller hur en kvinna rör sig. Som om de ibland lyfter själen också, inte bara bysten. Med min typ av byst är den där Marie Antoinette-skärningen som lyfter underifrån och formar till mjuka kullar uppåt den enda som fungerar; för någon annan är lyft från sidorna det rätta. Men det är lättare att visa det på bild än att försöka skriva om det. Samma sak hur man kan se om ens bh är för stor eller för liten i kupan, hur korta axelbanden bör vara och på vilka hakar man ska knäppa i ryggen.

Ja.

En liten bh-skola kanske? Hade det varit nåt?

Fundera på det, så ska jag ta torsdag här med en gammal åttiotalsklassiker till middag, god glass till efterrätt och en brasa i kakelugnen. Sånt får man göra när det är höst.

 

Rekommenderade inlägg

17 kommentarer till “Att ha en karamell för själen.

 1. Ja det vore jättekul! Jag ska snart sluta amma min sista och då vill jag kosta på mig lite fint under igen.

 2. Men ja! Är så lost på det området, och kanske lite blyg(eller bara lat!?) att gå o få en ordentlig provning..
  Men lite inspo i din blogg hade bara varit härligt! 🙂

 3. Vore absolut en kul och lärorik grej med BH-skola, men två saker tänker jag på.

  Ett: om det känns för laddat att modella själv…så, som mina barn är inkörda i – stopp, min kropp – man bestämmer alltid själv var gränsen går med vad som känns ok och den gränsen behöver man inte förklara, det är ens egen och den äger man. Min kropp. Din kropp. Vemsomhelst kropp.
  Spelar inte roll att det ”bara är bröst”, allt måste kännas ok. Tänker att du har stenkoll på dina gränser, men det var bara en tanke så du inte övertalar dig själv om du förstår vad jag menar.

  Två: kanske ett alternativ är att köra ett samarbete med LaLeia typ och modeller med olika typer av byst och inte din egen, om du vill göra ”skolan” till mer än generella tips..? För min del exv skulle det personligen inte ge mig mycket att se din byst (guuuu att ens skriva den meningen!!! Haha!!) och vad som funkar på just dig, om skolan nu skulle vara mer än generella tips. Efter att hamnat två barn har min byst krympt till typ…ingenting..och det känns så trist att prova ny bh för jag fyller inte ut Ñ.Å.G.O.T. Så kanske att kvinnor med några olika typer av byst visade rätt/fel + generella tips kunde vara något.

  Haha, ursäkta.. Idéerna kom igång ordentligt här och börjar spåna på en hel liten miniserie med Emmas Underbara Underkläder 😂

  1. Helt klart! Jag får se vad jag är bekväm med. Ska suga på den karamellen. Det handlar ju mer om HUR man gör det än ATT man gör det för min del tror jag; jag skulle INTE vara bekväm med ”sexiga underklädesbilder” för egen del, men jag har ju fördelen att jag styr mitt egna material.
   Det optimala vore såklart också att kunna visa på olika typer av bröst. Då är det ju bara en heeeelt annan produktion som ska till; som bloggare försöker man ju jobba med vad man har för att kunna göra det mest inspirerande man kan med minsta möjliga produktion (man har ju oftast bara sig själv) – ska jag visa olika typer av byst måste jag hitta modeller med olika typer av byst som är beredda att synas på bild, dessa måste fixas, jag måste hitta en bra lokal för alla, alla ska kunna samma datum så att man kan riva av många bitar av serien på en och samma gång för att inte behöva åka 2,5 h t/r en gång i veckan för att plåta och så vidare. För en sån stor produktion så hade jag behövt en annonsör/samarbetspartner som har mycket pengar att lägga och då förlorar jag en stor del i den egna styrningen (det är få som är som typ CountryDreams där jag har helt fria händer inom rimliga gränser liksom, många vill ju vara med och bestämma). Så jag tänker såhär; om jag med minsta möjliga produktion (mig själv och Micke och ibland nån vän) kan visa a) inspirationsbilder på olika underkläder på nåt sätt som känns okej/naturligt så man kanske hittar lusten till underkläder igen och b) kan visa hur stor skillnad ”fel” och ”rätt” kupa har (oavsett typ av byst finns det fel och rätt kupa, tänker det kanske kan vara skönt att se hur illa min hylla kan se ut vs när den är rätt – mycket går ju att lösa med en bra bh); så att när man själv står i provrummet har det i baktanken och c) kan visa allmänna, informativa saker som hur man ser om kupan är för liten, hur man ser om omkretsen är för liten, hur högt bh-banden ska spännas, vilken hake man ska knäppa en bh på och andra vanliga missar – det är ju sånt som ser ”likadant” ut oavsett vilken typ av byst man har, och då kan min kanske funka tänker jag. Så när man själv provar så ska man kunna tänka att ah just det, nu glipar det här det betyder detta. Det jag inte kommer kunna göra initialt är ju då att visa rätt kupa för olika former av byst eftersom jag bara har en (och kanske två till hos vänner men inte så jättestor spridning på dom), men det andra kanske kan vara okej som en början liksom? Så kanske det löser sig med tiden?

 4. Yes! Håller helt med. Kul och välbehövligt. Tycker BH i det särklass svåraste plagget att få till bra. Tack för super blogg!

 5. Ja tack till BH-skola! Vad ska en tänka på, hur ska den sitta mm. Visst är det konstigt att en inte vet bättre hur en bh ska sitta? Nej, tack för ditt intiativ – nu tar vi tag i det här. På lämpligaste sätt.

  1. Fast för mig är det en viss skillnad. Bikini ser människor mig i varje sommar – folk går runt i det. Däremot så tenderar folk inte att gå runt i underkläder inför främlingar. Även om principen är densamma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *