Nu var det ett tag sen jag bjöd på något recept här inne, och när det är lördag och allt kanske det passar bra med en saftig, len banankaka?
Barnen ÄLSKAR den här men jag tycker den passar fint till vuxna också i och med farinsockret och det lite ”kryddiga”. Ursprungsreceptet är från ICA men jag har bytt ut mörk choklad till mjölkchoklad (och Dumle har jag också gjort den på, ta den choklad du har hemma) – men vill du ha den ännu mer vuxen är det alltså bara att ha mörk choklad istället för mjölkchoklad.
DU BEHÖVER:
4 bananer + 1 banan till topping
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk kanel
1/2 tsk malen ingefära
125 g rumsvarmt smör
1/2 dl farinsocker + 1 msk till topping
2 ägg
100 g hackad choklad
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 200 grader. Mosa ihop bananerna i en skål, blanda mjöl, bakpulver, salt, kanel och ingefära i en annan. Vispa smör och farinsocker fluffigt i en tredje skål (blir lite skålar här). Rör ner äggen, ett i taget, och de mosade bananerna. Vänd ner krydd-/mjölblandningen och hackad choklad.
Häll smeten i en smord brödform, 1 1/2 l .
Som topping; halvera en banan och lägg den på smeten, strö över en matsked farinsocker.
Grädda i ca 40 minuter (eller tills färdig, ska inte vara kladdig) i mitten av ugnen. Låt den svallan och sen är det bara att trycka i sig tjocka, saftiga skivor av denna delikatess tillsammans med ett glas mjölk!
Perfekta lördagskakan!
Ja den är supergod har gjort den massor av gånger . Jag brukar även ha grovhackad e valnötter i mums.
Alltså, jag är såå dålig på att baka. Misslyckades totalt med denna 🙁 Måste nog ha enklare recept…