Att ha gjort Tivoli igen!

 

I måndags var vi alltså vansinnigt spontana och bestämde oss för en tur till Köpenhamn och Tivoli med pojkarna efter arbetsdagen var slut. Det är ju mörkt typ klockan 4 nu för tiden, så när vi stod och väntade på tåget som skulle ta oss över höll solen på att gå ner.

 

 

Framme!

Båda killarna (och jag) ä l s k a r Tivoli! Noah satt och gastade titta! pumpa! eftersom pumpa är ett nytt ord och väldigt roligt att säga, och Leo har blivit så stor nu att han börjat avancera över till de läskiga karusellerna; de som får mig att nervöst snegla på skylten om hjärtfel när jag står i kön med honom och undrar om jag kommer överleva.

(Gud vad sned jag är ser jag på bilden! Ska kolla rumpan imorgon. Verkar som jag fått nån inflammation i nån päronmuskel).

 

 

Där fanns en pub med Haggis på skylten (okej förmodligen en irländsk varghund men nära nog).

 

 

Och väderkvarnar och allt annat man kan tänkas behöva.

DET ÄR SÅ MYSIGT!!! Överallt luktade det glögg och jag blev helt tokig av julkänslor.

Vi åt pannkakor med banan och choklad, drack glögg, åkte karuseller, stannade till vid en av bodarna och köpte ullmössa och vantar till Noah så han är kittad inför vintern (ska bunkra upp på Huseby sen också i vanlig ordning) och vandrade runt och mös i största allmänhet.

 

 

Veteranbilarna kunde Noah åka hundra gånger om han fick bestämma. Det fick han inte, men en fem-sex gånger blev det iallafall.

Var lite nervös att det skulle vara MASSOR av folk med tanke på lov och så, men det var ingen fara alls. Knappt någon kö till attraktionerna för de mindre, helt okej kö till berg-och-dalbanor och sådär.

 

 

Sen åkte vi hem, någon var jättetrött och nöjd och somnade i sin nya mössa.

Så det kan ha varit den här höstens i särklass mysigaste måndag faktiskt? Sånt man bara måste göra ibland för att lysa upp lite extra. Och Tivoli blir bannemig aldrig gammalt, för nån av oss.

 

5 kommentarer till “Att ha gjort Tivoli igen!

  1. Frågestund…😀
    …med anledning av skylten på irländsk varghund så undrar jag varför du valde en skotsk hjorthund och inte en irländsk varghund?
    Eller omformulerar för du valde förmodligen inte emellan dessa raser…
    ….varför har du inte en irl?
    Har själv har en ivh under ett kort tag, sååååå älskvärd!
    Lillemor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg