Att ha varit på ett efterlängtat Huseby igen.

 

Och så äntligen var det Huseby!

För vad som måste vara sjätte året i rad? Älskar, älskar, älskar Huseby Julmarknad och det är en av årets höjdpunkter. I vanliga fall går vi första helgen men i år fick vi inte till det så det fick bli sista (den pågår i en vecka) och det gick ju lika bra det. I vanlig ordning ingen snö, men julkänslan infinner sig oundvikligen ändå.

Jag säger det igen; har ni möjlighet så åk dit. Det är en helt underbart mysig julmarknad, “gammeldags” och inte skrikig. Med sånt man vill hitta på en julmarknad; inga fidgetspinners eller emojikuddar eller sådär; bara hantverk och fårfällar och ullsockor och stickade tröjor och sköna tossor och små tomtar med långt skägg.

 

 

Man får pälsa på sig ordentligt för det är alltid kallt, och lite lerigt om inte minusgraderna hunnit göra gräset man parkerar på lite tåligare mot bildäck. I år var det en jäkla sörja men det tar man – är det Huseby så är det.

 

 

Så vacker miljö!

Vi brukar dyka upp runt tre så har man ungefär en timmes ljus innan skymningen faller och allt glittrar av julslingor och marschaller och eldkorgar.

Överallt är det små, små bodar med produkter och några större hus man kan gå in i som också är fulla med stånd från olika utställare. Där är mycket mat till exempel; vi köper alltid på oss vansinnigt god ost och glögg och charkuterier och knäckebröd och senap (bästa senapen!) och sånt där som sen får komma fram när man ska ha jul på riktigt.

 

 

Herregud det syns verkligen hur trött jag är, ha ha! Men full av mys, för man kan inte vara annat där.

Pojkarna bedömde konst och höll utkik efter tomten och blev matade med pepparkakor.

 

 

Vill man äta behöver man inte gå hungrig;

allt från kroppkakor till churros till vildsvinskebab och väldigt hipster burgare finns att tillgå.

 

 

Jodå; Tomten va på plats!

Världens sötaste tomte för övrigt, samma varje år. Leo önskade sig ett kassaskåp (?!) men Noah var tveksam till att gå hela vägen fram men han kunde tänka sig att stå några meter ifrån och glo ut Tomten med fast blick.

 

 

Sen var det Johan!

Åhååå, bästa platsen! Han har de finaste fårfällar jag vet och varje år adderas ett till samlingen. I år skrattade han och frågade om jag verkligen skulle ha fler och jag fick säga åt honom att sluta tala mig ur ett köp. Hittade världens vackraste skinn i år (som alltid); ett till mig själv som ska ligga i soffan där hemma, ett till ett stylingjobb i veckan och ett helt fantastiskt till en kund jag inreder åt. Ni ska få se.

Han har alla typer av fällar; långhåriga, korthåriga, raka, ulliga, vita, bruna, svarta, gråa, lockiga och så vidare i all oändlighet. Jag är fortfarande mest fäst vid de lockiga, gråa. De blir så himla fina i soffor och framför spisen och vart helst man nu annars vill ha det varmt och vintrigt. Ni är så många som undrar vad de kostar men det är omöjligt att svara på eftersom det beror helt på typ och storlek och sådär, men tror han har skinn från några hundralappar upp till flera tusen.

 

 

Sen köpte vi glögg, ost och chark, fårskinnstofflor till mig och pojkarna, ullstrumpor, en mössa till mamma, en halsduk och mössa till mig och en mössa till Noah som ni kan se. Vagnen ser ut som nåt från Game of Thrones med mina nyinköpta fällar och han sitter där som en rysk isprinsessa i sin ulliga mössa och äter pepparkaka med tvåhandsfattning. Det är livet det.

Sen körde vi tillbaka till Drömmen och tjuvstartade på några av delikatesserna och spelade julmusik för det får man när man varit på julmässa.

Årets dag, alla kategorier.

 

 

 

Rekommenderade inlägg

3 thoughts on “Att ha varit på ett efterlängtat Huseby igen.

  1. Haha min son är i princip exakt lika gammal som Leo och han önskar sig också ett kassaskåp i julklapp! Inget konstigt alls😂
    Tack för härliga julvyer från Huseby!

  2. Var framme hos Johan och nämnde att jag läst om honom så mycket på din blogg så att jag var tvungen att leta upp honom 🙂 Man vill ju bara lägga sig bland alla de där plädarna och värma sig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *