I annonssamarbete med SÄVEDALENS BELYSNING

Att ha jul i vårt hus!


 

Tjoho!

Så var det jul i vårt hus!

Eller ja; det är väl inte full crazy bananas jul ännu, men årets julstjärnor och lite annat pynt har fått komma fram. När man har varit på Huseby är det nämligen fritt fram att slänga upp adventsstjärnorna och smyga in lite annat, det är nästan en regel faktiskt. Och som sagt så längtar jag IHJÄL MIG efter granen för jag hittade så vansinnigt vackra granpynt i Paris i slutet av sommaren som nu äntligen är på väg, men jag tänker att två veckor innan jul är det okej? Så det är ju lite tid kvar.

Men julstjärnorna är iallafall uppe!

 

 

I år valde jag några maffiga versioner i guld.

Tycker att guld gör sig så vackert mot den nya väggfärgen och blir inte lika ”osynliga” som de vita. De här är ett par tredimensionella versioner från watt&veke som ser ut som något man plockat ner från rymden och som ger ett alldeles perfekt varmt ljus. Finns HÄR.

 

 

På den platsbyggda bänken hamnade en stor stjärna i guld!

Rustik och ordentlig och alldeles lagom som mysbelysning, så den står tänd prick hela tiden precis som julstjärnorna. Över lag blev temat stjärnor i år, och såna här som man kan ställa i ett fönster eller på en bänk/i en hylla blir ju precis lika mycket en dekoration som att de fyller ett syfte vad det gäller att hjälpa till att lysa upp nu när ljuset där ute börjar försvinna redan vid tre (och vissa dagar, som idag, inte ens verkar orkan vakna alls?).

Även denna är från Watt&Veke och hittas HÄR. Finns även en mindre version HÄR.

 

 

I sovrummet blev det nätta stjärnor på fönsterkarmen istället för hängande julstjärnor i själva fönstret.

De är så himla nätta och sirliga i sin design att de är snudd på omöjliga att fotografera, men storleken är perfekt för ett fönster och de lyser upp ungefär lika mycket som en adventsljusstake.

 

 

Ja, där på stolen ser ni den lite bättre kanske?

Den är från Star Trading och lite billigare än versionen från Watt&Veke, finns även i silver.

Den hittar man HÄR.

 

 

Samma stjärna står i fönstret vid pojkarnas platsbyggda bokhylla.

 

 

Men min favorit är nog ändå den här!

Ett alldeles fantastiskt litet träd (björk tror jag det ska vara) med spretiga grenar och mjukt ljus. Ska väl egentligen stå ute men hur fint var det inte i ett barnrum?! Alldeles drömmigt och en perfekt nattlampa inne hos Noah istället för en traditionell adventsstjärna. Grenarna går att böja och forma som man vill, jag tänker sätta dit några fåglar i det också så blir det ännu mer sagoland. Det trädet hittar man HÄR.

Och det var vad jag hunnit med hittills!

I nästa steg ska jag in med lite mer vintriga grenar i urnor, några fler kransar (älskar kransar på väggarna, som den maffiga ni kan se i vardagsrummet) och annat jag kan rota fram i källaren. Och så ska jag och pojkarna försöka julpyssla ihop något också, kanske göra en krans att hänga på dörren?

Oavsett; nu är det heeeelt okej att starta.

 

I reklamsamarbete med SÄVEDALENS BELYSNING

 

16 kommentarer till “Att ha jul i vårt hus!

 1. Vad vackert och stämningsfullt! Nu kanske jag också vågar att dra fram julpyntet 🙂 Jag blev förälskad i ”äggtavlan” – var är den ifrån? Om det nu är ägg, det kanske är något annat :-O

  Ha det bäst/ Mira

 2. Så fint! Jag har länge letat efter den perfekta väggfärgen, så hittar jag den här hos dig. Den är super fin! Vad är det för färg? ❤️

 3. Åh! Det finns ju knappt något bättre än skenet från adventsstjärnor. Tänkte på, när du skrev att det var något från rymden, en julstjärna som heter Galaxy från Star trading (i tre färger) som en stjärnhimmel. Urfin! Speciellt den mörka, men den kanske kan ge lite lite ljus. Tips iaf!

 4. Så himla mysigt med pappstjärnor i fönstren. Jag var på Sävedalens belysning i helgen, så mycket fint där. Hade tänkt köpa en ljusstake till vardagsrummet, men nu får det nog bli en stjärna istället:). Tack för inspo.
  Kram Maria

 5. Sa mysig belysning! Jag har gett mig själv ordern att halla mig till nästa vecka, far se om det haller… Jul ja. Skulle precis beställa juldoften fran en dansk (?) firma med ekologiska saker. Jag läste om dem hos dig första gangen för flera (?) ar sedan. MEN, nu kommer jag inte pa namnet och har Inga halvtomma flaskor mera…. Vet du det fortfarande eller maste jag kolla igenom dina sidor?

 6. Oj vad jag kunde uttrycka mig ordentligt….. Rengöringssaker skulle det sta, till köket och bdrummet och golvet och, ja till alla omraden hade de i sortimentet.

 7. Åh, har problem i sovrummet: inga fönsterbrädor som rymmer ljusstakar och svårt med hängande stjärna pga rullgardin. Är säker på att du hade löst problemet på något sätt men jag har inte lyckats än…

 8. Men Gud så fint ni har!! Man blir riktigt sugen på att börja julpiffa. En liten fråga, vart har du köpt kransen som sitter på väggen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg