Att ha en genomgång av alla färger igen!

 

Eftersom jag får så mycket frågor tänkte jag att det kanske var dags för ett nytt inlägg om vilka färger vi har där hemma? Med lite NCS-koder och sådär i den mån det är möjligt (en del har jag ju blandat fram själv och då finns det bara ett recept, ett sånt får man ta med sig till färgaffären så vet dom vad man ska göra med det).

VARDAGSRUMMET

Det var ju, som bekant, en jäkla pärs. Men tillslut landade det på NCS S4502-Y i Nordsjö Xtramatt. Hyllan är målad med Dark Le Havre i Nordsjö snickerifärg glans 5. Skåpet målade jag i den PERFEKTA svarta; Dazzling Calais (Nordsjö) även den i snickerifärg glans 5.

 

 

LEOS RUM

Den här blandade jag till själv på Flügger, en slags petrolnyans kan man väl säga? Receptet är det ni ser på bilden längst ner åt höger. Verkar obegripligt för oss, men färgaffären vet.

 

 

DEN STORA HALLEN

Den stora hallen är målad med Lauthentique nummer 89 (beställde jag på Modesto) och sen bröt jag in en mer tålig färg för snickerier genom att ta med mig ett färgprov till färgaffären – fick dock inte med mig receptet så kan tyvärr inte skriva ut det. Det är en slags blågrå, väldigt mäklarchic färg, som passar väldigt bra till vita snickerier.

 

 

SOVRUMMET

Sovrummet är målat med Intense Le Havre (Nordsjö) i Xtramatt. En mustig grön-djup-matt färg jag älskar!

 

 

LILLA HALLEN

Den lilla hallen är målad i färgen Andrum i Xtramatt (alltid Xtramatt).

 

 

KÖKET

Väggarna i köket är målade i Deep Paris (Nordsjö) och såklart i Xtramatt. Helt fantastisk färg som är väldigt svårbestämd mellan grå eller grön. Listerna och dörren är målade i Dark Le Havre (precis som benen på bordet) och stolen är även den i Dazzling Calais.

 

 

NOAHS RUM

Nog min favorit? Det tog tre brytningar för att få fram den här kulören, därav tre etiketter på locket. Jag utgick från Dusky Le Havre men ville dra ner mättnaden på den, och två försök senare var den perfekt. Ska man måla med denna är det alltså samtliga tre klistermärken som måste följas, men det fattar färgaffären. Xtramatt igen, jajamen.

Och det var en genomgång av alla rum som målats, det!

Hoppas ni fick svar på era frågor.

 

Rekommenderade inlägg

14 kommentarer till “Att ha en genomgång av alla färger igen!

 1. Är du ur ”kalklitir-fasen” eller vad man ska säga? Förr verkade det vara mest den du målade med. Lite nyfiken på för- och nackdelar med den och om det är någon särskild anledning att du skippat just kalkfärg denna omgång av ommålning? Kanske inte är någon alls, men jag funderar själv på just kalkfärg så det känns mer miljövänligt…

  1. Nä inte ur eller i något; jag väljer liksom färg efter nyans och då fanns inte dessa kulörer. Har haft kritfärg, kalkfärg, linoljefärg, milkpaint och vanlig färg så jag är inte ”bunden” till något speciellt mer än rätt kulör 🙂 kommer säkert måla med kalkfärg eller stuc eller linolja igen nån gång när det är dags.

 2. Du är verkligen insatt i hur färg funkar. Imoonerande, jag förstår ingenting av vad du skriver om mättnad, snickerifärg och glans 🙂
  Rummen ser väldigt vackra ut på bild. Jag undrar om det inte upplevs påträngande/litet när man är omgiven av fyra mörka väggar. Blir verkligen inspirerad att prova i ett rum här hemma.

  1. Nej verkligen inte! Men nu är ju sovrummet ganska stort, och där vill jag gärna ha en ombonad känsla så det hör inget att rummet är ”mörkare”.

 3. Hur fint som helst! 😍 Vi har precis köpt ett gammalt hus med renoveringsbehov, och förut kände jag mest att det ska bli kul att sätta igång.. lite färg förändrar mycket (vi ska leja bort renovering av kök och badrum). Men nu känner jag bara att luften gått ur mig typ, vi har inte flyttat än och det känns bara som att det är sjuukt mycket som ligger framför en nu med allt. Sedan oroar jag mig för att det inte bara ska gå att måla utan att vi ska behöva bredspackla överallt, man är ju lite otålig med sånt där haha.. vill att allt ska vara klart nästa dag typ. Hur var det för er när ni flyttade in i huset? Vilket årtal är det ifrån?
  Kram

  1. Vi flyttade ju in typ 2 veckor innan jag skulle föda och jag hade sån jäkla foglossning att vi hade inget val än att leja ut i princip allt – det vi gjorde då var att måla alla rum, köket gjorde vi förra året tror jag. För MIG var det vansinnigt irriterande att inte kunna göra det själv, att måla är som meditation för mig. Men bredspackla? Nej nej. Inget sånt. Det var ju hela väggar och tapetskarvarna ser man faktiskt inte.

   1. Om tapeterna sitter löst och man behöver riva bort lite tänker jag, då antar jag att man behöver spackla.. Men håller tummarna för hela tapeter då ☺️

 4. Hej,
  Jag försökte förstå mig på fin anvisning till brytningen av färgen i Noahs rum men det står inget på de övriga två lapparna på burken för färgbutiken att följa?
  ☺️

  1. Jag är också sugen på den färgen men blir också lite konfunderad i och med att två av tre lappar är tomma?

 5. Hej!
  Vad är det för färg på den fina rosa dörren?
  Så sugen på att måla min dotters dörr i samma färg 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *