I annonssamarbete med AGNESAMELIA

Att göra årets stora julljustest!

 

Och JA! Så var det äntligen dags för Årets Stora Julljustest med AgnesAmelia!

Jag gjorde ju detta även förra året som ni kanske minns och det verkade vara uppskattat, så det var med stor ära jag tog på mig detta uppdrag även i år. Jag har nu med vördnad sniffat, smackat, tänt, släckt och inhalerat inte mindre än sexton stycken olika ljus för att ge er min högst personliga åsikt om vart och ett av dessa.

För att göra det enkelt har vi såklart även ett graderingssystem från E-EEEEE där då ett E är urk och fem E är mums. Jag försöker ta alla varumärken för sig så att det blir lite enhetligt. Ni är med? Ja?

Då kör vi!

 

 

DURANCE i doften KINGS CAKE MARSIPAN

Beskrivningen säger: Doft av marsipan.
Jag säger: Njaha? Nu är jag ju inget jättefan av just marsipan pga allergisk, men tycker att denna doftar trolldeg typ? Mjukt men lite tungt. Jag skulle säga att den doftar besök hos morfar; vilket för mig var en väldigt trist tillställning där man satt på hårda stolar, åt rösti och fibblade med en Rubiks Kub.
Betyg: EE

 

 

DURANCE i doften GINGERBREAD

Beskrivningen säger: Ingenting skapar lika mycket julstämning som doften av nybakade pepparkakor.
Jag säger: Nej det håller jag ju med om – men det här doftar inte pepparkakor? Inga svenska pepparkakor iallafall. Mer parfym. Lite äldre tant liksom med räv runt axlarna, så inga pepparkakor jag känner till. Möjligtvis en svag doft av kanel?
Betyg: EE

 

 

DURANCE i doften HOT CHOCOLATE

Beskrivningen säger: Varm choklad – ingenting smakar väl bättre efter en vinterdag på skridskor.
Jag säger: Jaaaaaa! Favorit igen! Chokladig, mjuk, mörk men len och inte vass någonstans. Precis som gammeldags kakao, såndär varm choklad som farmor gjorde när hon först rörde ihop kakao och socker med grädde och sen hällde på varm mjölk ni vet? Doftar rimfrost och vispad grädde och pudrad choklad. Åh. Alldeles underbar! Köp tre!
Betyg: EEEEE+

 

 

DURANCE i doften TRUFFLE AU CHOCOLAT

Beskrivningen säger: Tryffel
Jag säger: Håhååå! De kan verkligen sin choklad, Durance! Där Hot Chocolate är är ”dovare” och ”lägre” i sin doft är denna lite högre. Som en skvätt gin i den varma chokladen. Om Hot Chocolate är Ernst är denna Morberg i läderförkläde. Bara att välja. Vill du ha Ernst eller Morberg? Hm? Jag kan tänka mig båda.
Betyg: EEEEE+

 

 

 

DURANCE i doften CRANBERRY

Beskrivningen säger: En fruktig och frisk doft som tar fram den mjuka tonen ur tranbäret.
Jag säger: OJ, verkligen d o f t! Slår emot en på en gång. Söt, mer som en krämig duschtvål i julförpackning eller saft i sommarbersån. Jättegod men inte särskilt julig om ni frågar mig, och det är ju trots allt ett test av juldofter.
Betyg: EEE

 

 

DURANCE i doften CANDIDE CHESTNUT

Beskrivningen säger: En pudrig vaniljton som fångar upp den söta kanderade kastanjen.
Jag säger: Mmmmm… Varm och sockrig och kryddig – lite som doften av rostade mandlar på en julmarknad. Söt men med hetta, så absolut inte sliskig!
Betyg: EEEE+

 

 

DURANCE i doften UNDER THE PINE TREE

Beskrivningen säger: En magisk doft som påminner om lyckliga stunder vilka tillbringats runt julgranen med nära och kära
Jag säger: Nä fy f*n! Usch! Luktar toalettspray eller mustig direktör i tweed på julbordsfärja – och inte den bra sorten. En lite överberusad direktör som tagit i lite extra med parfymen innan han snubblade ut från hytten. Örk. Jag totalsågade ju Under The Christmas Tree förra året och hade hoppats att lite Pine skulle göra susen, men icke. Som sagt; jag vet inte vad de har under sin gran men det är inget jag vill ha iallafall.
Betyg: -E

 

 

DURANCE i doften WHITE MUSK

Beskrivningen säger: En mild och mjuk doft som passar alla.
Jag säger: Ja, men beskrivningen har nog ganska rätt. Doftar babyfilt och talk blandat med en skvätt tonår (då alla tjejkompisar hade parfymen white musk). Behaglig och diskret men mer för ett sovrum eller skötrum, kanske. Julig? Inte värst. Men gillar man dofter som inte doftar så mycket mer än bara … ja, babyfilt? Då är den super.
Betyg: EEE

 

 

DURANCE i doften CINNAMON ORANGE

Beskrivningen säger: Kanel och apelsin är för många den klassiska juldoften.
Jag säger: Detta var en favorit förr, kanske har jag fördoftat mig lite på den? Lite ton av tandkräm jag stör mig på, men klart är att den doftar juligt. Kan tänka mig att den blir perfekt tillsammans med spruce cuttings om båda är tända i samma rum; då mörkar den ner det ljusa. Stort plus för träveke – det sprakar mysigt.
Betyg: EEE+

 

 

VOLUSPA i doften MANDARINO CANNELA

Beskrivningen säger: Italiensk mandarin med en blandning av vanilj, kanel, ingefära och nåt annat jag inte orkade läsa.
Jag säger: Nä, nu för tiden tycker jag nog denna är lite för skarp? Lite för pitchig på något vis, som en uppspeedad säljare med hög röst. Lite för mycket citrus kanske? Blir lite rengöring av det hela.
Betyg: EE

 

 

 

VOLUSPA i doften CINNAMON CEYLON & COPAL

Beskrivningen säger: Kanel och cassia med toner av kåda och bärnsten.
Jag säger: Juuuuul! Mjuk och kryddig med en varmtorr doft av kanel! Som en kryddig julkaka i ett lantkök, typ. Hemtrevlig och varm och inbjudande.
Betyg: EEEE+

 

 

VOLUSPA i doften SPRUCE CUTTINGS

Beskrivningen säger: Färska snitt av silvergran.
Jag säger: Håhååå! Gran! Liten underton av kiss när man doftar i burken, men låt er inte avskräckas! När det är tänt så är det bara mustig, nyhuggen gran. Lite så som jag tänker mig att GW doftar. Ja! Om GW huggit en gran och kommer in med lite snö på axlarna; då doftar han såhär!
Betyg: EEEE+

 

 

NATURALLY EUROPEAN i doften CRANBERRY&ORANGE

Beskrivningen säger: Julens doft Cranberry&Orange.
Jag säger: Doftar typ… Sköljmedel? Ingen ton av apelsin alls tycker jag. Varm, men ett uns för parfymerad för mig. Säkert bra i en tvättstuga dock.
Betyg: EE

 

 

KEW GARDENS i doften HYACINTH

Beskrivningen säger: Hyacint.
Jag säger: Alltså nu gillar jag ju inte alls hyacintdoft så det är väl lite givet att jag inte tycker om den här. Hyacinter ger mig huvudvärk och huvudvärk vill man ju inte ha. Men om du älskar doften av hyacint är detta ljuset för dig för OJ vad det doftar hyacint. Vet flera vänner som älskar den här (och kanske huvudvärk då, vad vet jag). Tvi. Snygg förpackning dock, ett plus för det.
Betyg: E+

 

 

KEW GARDENS i doften GINGER

Beskrivningen säger: Ingefära.
Jag säger: Ja, men jag gillar den här! Den doftar man. Man som kört bil ett tag, nyduschad, och har druckit chai på vägen. Jag gillar’t. Inte påträngande alls, bara god. Inte tillräckligt julig för att få full pott, dock.
Betyg: EEE+

 

 

K. LUNDQVIST i doften CHRISTMAS EDITION

Beskrivningen säger: Ett lyxig julljus med doft av äpple, kanel och kardemumma.
Jag säger: Nummer ett; kommer med en liten glaskupa vilket alltid är trevligt. Nummer två; mmmm doftar godis! Någon form av segt godis, som såna där fruktkolor inslagna i papper fast juligare och kryddigare. Yes! Riktigt mycket jul i den här lilla pärlan.
Betyg: EEEE

 

Och det var min ärliga åsikt om årets sexton juldofter från AgnesAmelia! Och i samarbete med AgnesAmelia har ni nu 30% på samtliga ljus som jag har med i det här testet med koden julljus fram till och med den 3/12. Bra va? All rosa text är klickbar så ni kommer direkt till den doften, men ni har även en samlingssida med alla ljus som koden gäller på HÄR. Nu är det ju ändå dags att sätta lite julstämning i huset känner jag och här kommer mina favoriter igen om ni nu missade:

Durance Hot Chocolate EEEEE+
Durance Tryffel EEEEE+
Durance Candide Chestnut EEEE+
Voluspa Cinnamon Ceylon&Copal EEEE+
Voluspa Spruce Cuttings EEEE+
K Lundqvist EEEE

Elda på ladies! Hoppas ni hittar en ny favorit.

Rekommenderade inlägg

14 kommentarer till “Att göra årets stora julljustest!

 1. Alltså..du gjorde min kväll! 😍😂Du är så underbar med dina beskrivningar, hahaha! Tack för du förgyller mitt liv fina Emma! ❤

 2. Du är störtskön Emma i Dina beskrivningar 😘 och med ⭐️-glans guidar Du oss.
  Att Du får huvudvärk av vissa dofter, ger mig en bra värdemätare…för det är inte många doftljus som går hem i mitt huvud, utan snarare i säng med huvudvärk.
  Det där med glaskupa över ljuset otänt, är suveränt 👍🏻 praktiserar det hemma här, just pga att jag inte tål doftljus 24\7, samtidigt får jag användning av min vackra antika kristall kupa ✨ användning med 👁 fröjd och nytta.
  Ljusa Kramar och Tack för gott skratt 😂, Ninni.

  1. Tusen tack Karin ❤️ Jag försöker med hela mitt hjärta göra reklam så oreklamig jag kan. Den är ju ett måste, så jag blir så glad att du accepterar den.

 3. Tack för ett gediget jobb! Jag är nog ingen doftljusperson men har ett från Durance som faktiskt doftar på lilla gästtoaletten även när det inte är tänt! Bara lite lagom sådär, det gillar jag.
  Jag kommer länka till detta inlägg från min egna blogg, som en service till mina läsare i adventstider 🙂

 4. Ett helt fantastiskt test och julens dofter är räddade och hemklickade <3 !! Du förgyller verkligen mitt liv…. Men mannen är tyvärr inte alltid lika entusiastisk till alla inköp men denna gången var han pådrivande. Dagligen högläsning av dina blogginlägg, älskar verkligen mixen.

 5. Tack för ett gediget jobb 😂 Antar att Agnes Amelia kan skicka tillbaka en del till leverentörerna. Jag riktar in mig på topp 3 för att vars på den säkra sidan 👌🏻

 6. Hahaha vilken kul läsning! Nu har det beställts ljus här….men min absoluta favorit ät Valuspas mandarin o cannela 😜 Heeeelt besatt av den. Där ser man vad olika man kan tycka o tur är väl det 😂

 7. Känner mig väldigt sugen på att beställa hem några godingar nu efter det här tilltalande testet. Himla tur dock att jag inte beställde Gingerbread som verkade så lovande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *